20/12/11

Σε ζωντανή σύνδεση μαθητές 14 νησιών έμαθαν για το ηλεκτρονικό έγκλημα

Ο Μάνος Σφακιανάκης που ταξίδεψε μέχρι τη Ρόδο και μίλησε σε μικρούς μαθητές
Ημερίδα με θέμα : «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyber Bullying » στη Ρόδο
Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη απήχηση στους μαθητές, η Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο στη Ρόδο. Η εκδήλωση έγινε την Τρίτη (20-12-2011) στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Σημειώνεται ότι η Ημερίδα αυτή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την αρωγή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, έχοντας ως στόχο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κυρίως μαθητών και εκπαιδευτικών στο θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.
Την ημερίδα παρακολούθησαν, εκτός από τους παρευρισκόμενους στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, επιπλέον 16.000 μαθητές σε Ρόδο,Καστελλόριζο, Αγαθονήσι, Κάρπαθο,Χάλκη, Σύμη, Κάλυμνο, Λέρο, Κάσο, Τήλο, Πάτμο, Λειψούς Κως,και Αστυπάλαια, μέσα από το Διαδίκτυο με τη μέθοδο του live streaming .
Κατά την διάρκεια της Ημερίδας ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του αναφέρθηκαν:
  •  Στην σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο,
  •  Στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
  •  Στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,
  •  Σε στατιστικά στοιχειά που αφορούν την διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σε συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά.
Επίσης, έγινε επεξήγηση διαφόρων όρων του διαδικτύου, δόθηκαν συμβουλές και απαντήθηκαν ερωτήματα των μαθητών, οι οποίοι εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της Ημερίδας καθώς και την ικανοποίησή τους για την πραγματοποίησή της.