3/4/17

Μύλος ...

Οι Αποδείξεις


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία στην Ελλάδα, σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Συνελήφθησαν, στις 31-3-2017 σε περιοχή της Πιερίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας και Ημαθίας, τρία (3) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Αναλυτικότεραα, πρόκειται για έναν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας και δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 18 και 28 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 45χρονος ημεδαπός συνεργός τους.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από την Αλβανία και διακινούσε στο εξωτερικό μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Tίγκα ...


Εντοπίσθηκε, πρωινές ώρες της 31-3-2017 στην Ν. Χαλκηδόνα Αττικής, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό εντός του οποίου βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες (241) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -266- κιλών και -600- γραμμαρίων.

Νεκρός ο ληστής

Αποτέλεσμα εικόνας για συμπλοκη


Συναγερμός έχει σημάνει στο Φάληρο. Οι αστυνομικοί έχουν ζώσει την περιοχή στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως.

Οι άνδρες της αστυνομίας με το δάκτυλο στη σκανδάλη ψάχνουν πόρτα, πόρτα έναν από τους τέσσερις επικίνδυνους κακοποιούς, πιθανότατα Γεωργιανούς, που νωρίτερα εισέβαλαν σε διαμέρισμα 7ου ορόφου.

Οι δράστες ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ένοικο και αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν της άρπαξαν αντικείμενα αξίας.

Ο γιος της γυναίκας μέσω κάμερας ασφαλείας αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και αμέσως ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Οι δράστες φαίνεται πως αιφνιδιάστηκαν από την άμεση αντίδραση των αστυνομικών. Οι δύο από αυτούς προσπάθησαν να διαφύγουν από μπαλκόνια και ταράτσες και εγκλοβίστηκαν. Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες και λίγο μετά εντόπισαν και ένα σακίδιο με τα κλοπιμαία αλλά και όπλα.

Οι άλλοι δύο ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν. Για αρκετή ώρα κατάφεραν να κρυφτούν σε κάποια από τις πολυκατοικίες της περιοχής.

Είναι καιρός για εγκαίνια?


Με απαγωγή σε εξέλιξη?




Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης επισκέφτηκε το διήμερο 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2017, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, όπου παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του ανεγερθέντος στην έδρα της, Μνημείου Πεσόντων στο Καθήκον Αστυνομικών και πραγματοποίησε τα εγκαίνια γυμναστηρίου του Αστυνομικού Τμήματος Λασιθίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τον κ. Γενικό Γραμματέα συνόδευαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 ο κ. Αναγνωστάκης μετέβη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου τον υποδέχτηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Αστυνομικός Διευθυντής Παντελής Κεφαλιανάκης.
Εκεί συναντήθηκε με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί εκτενώς σε θέματα αστυνομικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος τα οποία απασχολούν τις Υπηρεσίες του νομού.

Toν έφαγε η ζήλια

Πύργος: Σεξ και φθόνος πίσω από το φόνο του Πακιστανού

Λόγοι που αποδίδονται στη ζήλεια για τις επιτυχίες που είχε στο γυναικείο φύλο το θύμα και το φλερτ που επιδίωκε με νεαρή κοπέλα από τον Πύργο, ήταν τα κίνητρα του 27χρονου Πακιστανού, που σκότωσε και τεμάχισε 30χρονο ομοεθνή του. Οι αποκαλύψεις για το αποτρόπαιο και προμελετημένο έγκλημα που έγινε στον Πύργο πριν 15 ημέρες και αποκαλύφθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή, σοκάρουν ακόμα και αστυνομικούς με μεγάλη εμπειρία.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, που εξιχνίασε τη δολοφονία οι αστυνομικοί βρέθηκαν απέναντι σε έναν αδίστακτο άνθρωπο, έτοιμο να σκοτώσει για ασήμαντη αφορμή. Άλλωστε στο σκοτεινό μυαλό του φαίνεται πως υπήρχαν σχέδια και για άλλα εγκλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, όταν στις 21 Μαρτίου ο εργοδότης του 30χρονου Αλί, δήλωσε την εξαφάνισή του -καθώς δεν είχε εμφανιστεί στη δουλειά του- οι άνδρες της Ασφάλειας άρχισαν να κάνουν σκέψεις πως κάτι κακό συμβαίνει. Ο νεαρός Πακιστανός που ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον Πύργο, δεν είχε πάρει μαζί του χρήματα αλλά ούτε το μηχανάκι που είχε. Το πρώτο πράγμα που είχαν να κάνουν οι αστυνομικοί ήταν να απευθυνθούν στα φιλικά του πρόσωπα και δη στους ομοεθνείς του, αναζητώντας πληροφορίες. Ο 27χρονος δράστης που ήταν... φίλος του απαντούσε αόριστα λέγοντας πως έφυγε στην Ιταλία και δεν έπεισε από την πρώτη στιγμή για τα λεγόμενά του. Για τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου ήταν θέμα χρόνου να διαλευκάνουν την υπόθεση. Οι αντιφάσεις του έστρεφαν πάνω του όλα τα βλέμματα. Ένα από τα λάθη που φέρεται να έκανε ο δράστης ήταν να κρατήσει μετά τη δολοφονία, το κινητό του θύματος στα χέρια του… Οι αστυνομικοί προσπάθησαν επίμονα να αποσπάσουν κάτι σχετικό για την υπόθεση από τον 27χρονο, όμως αυτός κρατούσε σκληρή στάση… Η σύζυγός του, η 23χρονη ΡΟΜΑ που είχε παντρευτεί με μουσουλμανικό γάμο δεν άντεξε και «έσπασε» όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών. Ήταν μπροστά όταν ο σύζυγός της και ο 19χρονος ομοεθνής και συνεργός του, μετέφεραν σε μια βαλίτσα το τεμαχισμένο πτώμα του 30χρονου.