10/3/17

Θα τρίβουν τα μάτια τους

Ο Sfakman λαμβάνει θέση μάχης
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-7300
Προσεχώς: Ως Διευθύνων Σύμβουλος σε παγκοσμίου φήμης πολυεθνική εταιρεία

Γεμίζει στάδια ο Σφακιανάκης

Και εκτός έδρας

Αποτέλεσμα εικόνας για o σφακιανακης μιλησε στα φαρσαλα

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-7305

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-7309
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το CYBER SECURITY INTERNATIONAL INSTITUTE σε συνεργασία με το Δήμο Φαρσάλων ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε κοινό του Δήμου μας, αλλά και όμορων δήμων, όπου συμμετείχαν γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών οι οποίοι επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Υπεύθυνη της δράσης και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φαρσάλων κα. Κυριακή Παναγιωτοπούλου προλόγισε τον καλεσμένο και αναφέρθηκε στην σταδιοδρομία του ως υπεύθυνος στο ηλεκτρονικό έγκλημα στην Ελληνική Αστυνομία καθώς και στο πλούσιο βιογραφικό του. Στη συνέχεια τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του στην ημερίδα.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Αντιστράτηγος και πλέον εξειδικευμένος σε θέματα διαδικτύου Μάνος Σφακιανάκης καθώς και η Εγκληματολόγος Μαρία Βουλγαράκη.

Ναρκωβαρόνος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποτέλεσμα εικόνας για χασις κακαβια

Συνελήφθη το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

9/3/17

Χτυπήματα κάτω απ' τη μέση ...

Μαζί με τα ξερά καίνε [οι καλοθελητές]  και τα χλωρά ...

Παρεξηγημένος και κατά κάποιο τρόπο κυνηγημένος [πολιτικά] ο νέος υποδιοικητής της Άμεσης Δράσης Αντώνιος Δουκάκης, που μετακινήθηκε από το Οργανωμένο Έγκλημα. Ο Κερκυραίος αξιωματικός υπήρξε υπασπιστής στην Κατεχάκη του Γ. Βουλγαράκη και από τότε κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να του πετούν πολύ λάσπη ...

Πιάστηκε με τη ... γίδα στην πλάτη


Αποτέλεσμα εικόνας για crimes αποκαλυψη

Σε χασάπικο στο Μενίδι
Ο Ρομά-διαρρήκτης του χασάπικου, που έκανε άνω-κάτω τις Εσωτερικές Υποθέσεις. Εξ αιτίας του, πήγαν κατηγορούμενοι εφτά αστυνομικοί ...

Απ' τους λίγους ...

Μετά από σένα τι ..?
Ο μοναδικός ανώτατος αξιωματικός που γνωρίζει [εξ αντικειμένου] την ανθρωπογεωγραφία ανθρώπων  της νύχτας. Και δε μιλάμε για τα ... τσικό αλλά για βαριά ονόματα. Άλλο που τα τελευταία χρόνια οι "νονοί" τελούν λες και έχουν υπογράψει  μια ιδιότυπη ανακωχή! Και σ' όλο τον υπόκοσμο δύσκολα συναντάς "προσωπικές έριδες" κατά του κ. Παπαζαφείρη, σ' αντίθεση με κάποιους άλλους που τόσο σύντομα πήραν τον κατήφορο της  δακτυλοδεικτούμενης πορείας και της τόσο άδοξης συνταξιοδότησης!
  Σαν η μύγα μες στο γάλα ...




Οι ... αμφισβητίες!

Τι τρέχει στην Άμεση Δράση?


Σε τροχιά σύγκρουσης με ορισμένους σοβαρούς συνδικαλιστές έχει μπει ο Ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης και για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους που δεν είναι της παρούσης ... Πάντως καλό θα είναι να κοιτάξει και τους δικούς του συνδικαλιστές και για να μη παρεξηγηθούμε εννοούμε αυτούς της Α.Δ,

Tίμησαν τον Τερζάκη

Εκτέθηκε  για 1η φορά στα φώτα της δημοσιότητας και ο νέος Αττικάρχης


Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (9-3-2017) το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής, απονεμήθηκε Αστυνομικό Μετάλλιο, μετ' αντίστοιχου διπλώματος, «Αστυνομικός Σταυρός», στον Αστυφύλακα Τερζάκη Βασίλειο, για εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.
Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια του προς τον Αστυνομικό.
Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη, του Α’ βοηθού Γ.Α.Δ.Α., Υποστρατήγου Ανδρέα Βασιλόπουλου, του Διοικητή και Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξιάρχου Δημήτριου Στεργιόπουλου και Αστυνομικού Διευθυντή Αντωνίου Δουκάκη και του Γ΄ Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικού Διευθυντή Στυλιανού Χαιρετάκη.

Φορτωμένο ...

Tα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν, χθες (08-03-2017), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 22 και 24 ετών, καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 19 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής στην χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες μετά τα μεσάνυκτα στο Λυκόστομο Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί.
Μετά από έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο πορτ παγκάζ (25) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (110.300) γραμμαρίων.

8/3/17

Δολοφονίες οδηγών ταξί



Τα δραματικά περιστατικά πριν από τις δύο αιματηρέςεπιθέσεις στην Κηφισιά – Μελέτη δείχνει ότι στο 50%των περιπτώσεων το κίνητρο δεν είναι η ληστεία
Ανεξιχνίαστες οι περισσότερες δολοφονίες οδηγών ταξί
Πιάτσα ταξί στην Κηφισιά. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας δύο οδηγών ταξί στην Κηφισιά συνεχίζονται, ενώ το βασικό ερώτημα παραμένει αν υπάρξει «επανεμφάνιση» του δράστη

Μόνο μία φορά, και αυτή... συμπτωματικά, η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε δολοφονία οδηγού ταξί τα τελευταία 44 χρόνια. Οι διωκτικές αρχές λόγω της φύσης αυτών των εγκλημάτων, της άγνωστης προέλευσης των δραστών και της έλλειψης σχετικών πληροφοριών αδυνατούν να ανακαλύψουν τους δολοφόνους των οδηγών ταξί. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση παλαιότερων παρόμοιων δολοφονικών επιθέσεων, όμοιων με αυτές που έχουν σημειωθεί το τελευταίο δίμηνο στην Κηφισιά με απολογισμό τον θάνατο ενός 52χρονου οδηγού και τον τραυματισμό ενός άλλου 32 ετών.
Την ίδια ώρα εντυπωσιάζουν τα στοιχεία που έχουν αντληθεί από έρευνα στις ΗΠΑ απ' όπου διαπιστώνεται ότι μέσα σε 20 χρόνια έχουν δολοφονηθεί 678 οδηγοί ταξί και σε ένα ποσοστό 50% αυτών των δολοφονιών το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία αλλά διάφορες ιδιομορφίες των «δολοφόνων» επιβατών. Με ορισμένους από τους τελευταίους να υποστηρίζουν ότι σκότωσαν τους οδηγούς για να... καυχηθούν για το «κατόρθωμά» τους.

Αυτά είναι καλλιστεία!

δδ






Με τον εύστοχο τίτλο «Makeup για καμουφλάζ» το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διοργάνωσε διαγωνισμό ομορφιάς και επιδεξιότητας για τις γυναίκες που υπηρετούν στις τάξεις του ρωσικού στρατού την παραμονή του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Τα έκαναν βίδες


Οι Αποδείξεις



Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, τα οποία διέθετε προς πώληση είτε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά, είτε εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία.
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν το προηγούμενο διήμερο (05 & 06-03-2017), από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σε περιοχές της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας, τέσσερα μέλη της οργάνωσης.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 38 ετών και μία 32χρονη γυναίκα, καθώς και έναν 42χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Γεωργίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παράνομης οπλοκατοχής, της απείθειας και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Όταν ο θεσμός πετυχαίνει



Με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή του Τσοτυλίου, πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Τσοτυλίου, όπου φιλοξενείται ο Τοπικός Αστυνόμος.
O Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ζητώντας αν χρειαστεί τη συνδρομή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος στο οποίο υπάγεται διοικητικά. Ασκεί προανακριτικά καθήκοντα, όπως προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις και προβαίνει στις άμεσες ανακριτικές πράξεις, μέχρι να επιληφθεί η αρμόδια Υπηρεσία.

Η Πηνελόπη με την Καρολίνα

ξξ
 Στο τραπέζι και η αγαπητή μας υποστράτηγος  Πηνελόπη Μηνιάτη, διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της ΕΛ.ΑΣ



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε με τους Πρέσβεις της Αργεντινής, Carolina Perez Colman και της Αιγύπτου, Farid Monib .

Καλός ο αγιασμός


Αλλά δεν βλάπτει για την ΑΔ Ευβοίας και η προσοχή στις συνθήκες θανάτου του νεαρού αγρότη στα Ψαχνά!

Ο τοπικός Αστυνόμος πήγε Χαλκίδα



Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε έξι (6) συνολικά περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο νέος θεσμός λειτουργεί πλέον:
  • στην Αυλίδα και στο Βασιλικό του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας,
  • στην Υπάτη του Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας και στο Γαρδίκι Ομιλαίων του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας,
  • στην Πύλη Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας και
  • στην Ερατεινή του Δήμου Δωρίδας Φωκίδας.
Ο Τοπικός Αστυνόμος είναι θεσμός ο οποίος εντάσσεται στο περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης και αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη αντίληψη του Σώματος για συναίνεση, εξωστρέφεια και αρμονική συνύπαρξη πολίτη και Αστυνομίας.
Ουσιαστικά αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο της Αστυνομικής Υπηρεσίας, όπου υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη και ευρύτερα με το κοινωνικό σύνολο.
Στο πλαίσιο αυτό βασική επιδίωξη του Τοπικού Αστυνόμου αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών και η εκπλήρωση της κοινωνικής προσδοκίας για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (07-03-2017) το πρωί και το μεσημέρι, τελετές αγιασμού στις περιοχές της Αυλίδας και του Βασιλικού Ευβοίας, αντίστοιχα.

7/3/17

Στο ύψος του ο Καλιακμάνης

Πετάει η ομάδα ...

O Michelle, κάνει αστακό το αεροδρόμιο

Σπάτα
Ο Ταξίαρχος Σδούκος, με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ




Τέσσερα (4) οχήματα τύπου SUV και εκατό (100) αλεξίσφαιρα γιλέκα παραδόθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, για την κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών. Τον εξοπλισμό παραχώρησε, υπό μορφή δωρεάς, η «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.».
Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (07.03.2017), το πρωί στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Τη «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτριος Δημητρίου και ο Chief Executive Officer, Ιωάννης Παράσχης, οι οποίοι απηύθυναν σχετικό χαιρετισμό, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, Αλέξανδρος Αραβανής.
Την τελετή προλόγισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, Ταξίαρχος Μιχαήλ Σδούκος και στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, στο προσωπικό της Διεύθυνσης.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην ομιλία του, επισήμανε:

Καλλιεργούσε ...

Tα Ντοκουμέντα


Συνελήφθη, σήμερα (07.03.2017) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 52χρονος  σε βάρος των οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ο 52χρονος και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του και σε βοηθητικούς χώρους (αποθήκη), όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Ο Ντούμας τα ... χώνει στους Αδιάφθορους

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιαρχος εσωτερικες υποθεσεις
Ο Ταξίαρχος που καλείται να απαντήσει

Τους βάζει δύσκολα ...
Αποτέλεσμα εικόνας για ντουμας βασιλης
Το ποτήρι ξεχείλισε, με την τελευταία  «κολοβή» δικογραφία που ένας 43χρονος σεσημασμένος Ρομά απ’ το Μενίδι ενέπλεξε 7 αστυνομικούς που τον συνέλαβαν

«Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.), σύμφωνα και με τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ειδική αυτοτελής Υπηρεσία, απευθείας υπαγόμενη στον Αρχηγό του Σώματος και έχει ως αποστολή τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη εγκλημάτων που μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα, στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η εν λόγω Υπηρεσία έχει πολλάκις ενεργήσει και συνεχίζει να ενεργεί για την εκπλήρωση των προαναφερόμενων υποχρεώσεών της, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές για τις περαιτέρω ενέργειές τους.
Αξιολογώντας, όμως, τη γενική δραστηριότητα της εν λόγω Υπηρεσίας διαχρονικά, με βάση τις πληροφορίες που διοχετεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, διαπιστώνεται ότι πλείστες υποθέσεις, εξ αυτών που έχουν λάβει μεγάλη δημοσιότητα, με αντίστοιχη σπίλωση της προσωπικότητας των συλληφθέντων αστυνομικών, καταλήγουν στο αρχείο από ποινικής πλευράς, γεγονός που αναγκάζει την Ηγεσία να προβεί στην αποκατάσταση της προσωπικότητας των ως άνω «θυμάτων», όχι όμως όλων, αλλά μόνο εκείνων που γνωρίζουν τις σχετικές διατάξεις και υποβάλλουν αίτηση αποκατάστασής τους δια του τύπου.

Κιλά η ηρωίνη στον Ασπρόπυργο

Από τη ΔΙΑΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για kokainh
Σε έλεγχο και καταδίωξη ΙΧ, βρέθηκαν 9 κιλά ηρωίνης

6/3/17

Χαπάκωναν τους μαχητές του ISIS

Συνέντευξη τύπου στελεχών του Σ.Δ.Ο.Ε, της ΕΛ.ΑΣ. & του Λ.Σ. για την εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζε και διακινούσε συνθετικά ναρκωτικά δισκία ‘’CAPTAGON’’



Mιλούν οι: τον εδικό γραμματέα ΣΔΟΕ, Σταύρο, Θωμαδάκης, Λουκάς Δανάμπασης [προϊστάμενος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων ΣΔΟΕ], ο Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο Κώστας Παναγιωτόπουλος [προϊστάμενος Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Αττικής.

Η ματιά της Nissi!



Η Επικεφαλής ICRC για την Ελλάδα, Sari Nissi


Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από την Ελληνική Αστυνομία και την Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC), ύστερα από πρόταση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση, αφορούσαν στην υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη/ Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού σχετικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα,  σε εν δυνάμει τομείς συνεργασίας για το μέλλον, καθώς και σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, τονίστηκε η ανάγκη για συνέχιση της βελτίωσης των συνθηκών κράτησης  μεταναστών σε προαναχωρησιακά κέντρα και αστυνομικά τμήματα, δίνοντας έμφαση στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες Υγείας και στη διαχείριση των ευπαθών ομάδων.

Ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός

Τα Ντοκουμέντα

Η πολύμηνη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας, σε βάρος 66χρονου άντρα.
Ταυτοποιήθηκαν δύο ηλικίας 60 και 55 ετών, ως ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός, αντίστοιχα, της εγκληματικής ενέργειας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάιο του 2016, στην περιοχή της Τούμπας, ο 60χρονος, έπειτα από πρόκληση και παρακίνηση του 55χρονου άντρα, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε σοβαρά, 66χρονο ημεδαπό, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, κατέληξε την επόμενη ημέρα συνεπεία των τραυμάτων του.
Στο πλαίσιο των ερευνών, διαπιστώθηκε επίσης ότι, οι προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με δύο ακόμη ημεδαπούς άντρες ηλικίας 53 και 47 ετών, καθώς και μία 46χρονη γυναίκα, ήδη κρατούμενη σε Κατάστημα Κράτησης, ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα προέκυψε ότι, η 46χρονη ημεδαπή, κατά το χρονικό διάστημα από 05-09-2016 έως 26-11-2016, οπότε και συνελήφθη  ενεργώντας κατ’ εντολή του 55χρονου, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, μετέφερε από Αθήνα ποσότητες ηρωίνης και του τις παρέδιδε, μέρος των οποίων παραλάμβαναν στη συνέχεια, τόσο η ίδια όσο και ο 53χρονος ημεδαπός, για ιδία χρήση αλλά και για περαιτέρω διακίνηση. Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 60χρονος άντρας προμηθευόταν ποσότητες κοκαΐνης, τόσο για μεταπώληση, όσο και για ιδία χρήση.

Η ληστής των ταξιτζήδων

Αποτέλεσμα εικόνας για ληστης ταξι

Συνελήφθη στο Ίλιον, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ένας 24χρονος ημεδαπός για ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 24χρονος ημεδαπός συνεργός του.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, ληστείες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, είχαν συστήσει το τελευταίο τρίμηνο συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ.

Άνοιξαν τρύπα ...

Τα Ντοκουμέντα






Απετράπη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στη Βέροια με τη μέθοδο του «ριφιφί» και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 2 άτομα, μετά από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.
Πρόκειται για έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας και έναν 62χρονο υπήκοο Τουρκίας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνεται και ο 35χρονος συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.
Ειδικότερα, χθες (5-3-2017) τα ξημερώματα στην πόλη της Βέροιας, οι 3 άντρες ενεργώντας από κοινού, αρχικά παραβίασαν συρμάτινη περίφραξη αυλής μονοκατοικίας και κατάφεραν να προσεγγίσουν τον εξωτερικό τοίχο στο πίσω μέρος του κοσμηματοπωλείου. Στη συνέχεια με ειδικά εργαλεία επιχείρησαν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο, με σκοπό να καταφέρουν να μπουν στο κοσμηματοπωλείο.