24/2/17

Αυτοψία στη Ροτόντα

Οι Αποδείξεις

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, χθες (23-02-2017), από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου - Ροτόντας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε περιπτώσεις κατοχής ή διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί σκύλοι, ειδικά εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες, για παράβαση του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».
Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι δρούσαν με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Πήγε από νευροτοξική ουσία VX

Σχετική εικόνα

Ο ετεροθαλής αδελφός του βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιόνγκ Ουν δεν είχε καμία ελπίδα να γλιτώσει όταν δύο γυναίκες πράκτορες κάλυψαν το πρόσωπό του με ένα μικρό πανί. Ακόμα και η μία από τις δύο δολοφόνους παραλίγο να πέσει θύμα της νευροτοξικής ουσίας VX.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία της Μαλαισίας, ίχνη του VX βρέθηκαν στο πρόσωπο του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ο οποίος κατέρρευσε και πέθανε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λαμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου, με τη Νότιο Κορέα να κάνει λόγο για δολοφονία από βορειοκορεάτες πράκτορες (ο Kιμ βρισκόταν στο στόχαστρο του αδελφού του και ζούσε στο Μακάο υπό την προστασία του Πεκίνου).

Το VX, ένα άοσμο, άγευστο και ελαιώδες υγρό, θεωρείται όπλο μαζικής καταστροφής από τα Ηνωμένα Έθνη. Είναι το πιο ισχυρό νευροτοξικό δηλητήριο για το οποίο υπάρχουν αξιόπιστες δοκιμές δραστικότητας, καθώς μια μικρή σταγόνα των 10mg αρκεί για να προκαλέσει θάνατο αν έρθει σε επαφή με το δέρμα, τα μάτια ή τους πνεύμονες.

Το επικίνδυνο δηλητήριο ανήκει στην ομάδα των οργανοφωσφορικών ενώσεων μαζί με άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται στη γεωργία ως εντομοκτόνα. 

Το VX και όλες οι ουσίες αυτές παρεμβαίνουν στην επικοινωνία του νευρικού συστήματος με τους μύες και προκαλούν ανεξέλεγκτους σπασμούς και τελικά παράλυση.

Για τον Κιμ Γιόνγκ Ναμ, τα πρώτα συμπτώματα θα μπορούσαν να είναι εφίδρωση, ναυτία και σπασμοί. Αργότερα πρέπει να παρέλυσε σε όλο το σώμα και να πέθανε από ασφυξία αδυνατώντας να αναπνεύσει.

Σύμφωνα μάλιστα με την μαλαισιανή αστυνομία, μία από τις δύο γυναίκες που φέρονται να επιτέθηκαν στον Κιμ έκανε εμετό μετά το περιστατικό και βρέθηκε να πλένει μανιωδώς τα χέρια της, σαν να είχε «απόλυτη επίγνωση» ότι κινδύνευε -κάτι που δείχνει να διαψεύδει τις αναφορές ότι οι δράστες της επίθεσης νόμιζαν ότι συμμετείχαν σε απλή φάρσα. 

Από ό,τι είναι γνωστό, το VX δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες επιθέσεις με χημικά όπλα, αν και χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία είχαν δημιουργήσει μεγάλα αποθέματα μέχρι το 1993, όταν το VX απαγορεύτηκε από τη διεθνή Συνθήκη για τα Χημικά Όπλα.

O συγκεκριμένος νευροτοξικός παράγοντας έχει πάντως χρησιμοποιηθεί και σε τουλάχιστον μία ακόμα δολοφονία: το 1994, μέλη της ιαπωνικής αίρεσης Άουμ Σινρίκιο σκότωσαν με VX έναν άνδρα τον οποίο κατηγορούσαν για κατασκοπεία.

Ο άνδρας αυτός ήταν το πρώτο γνωστό θύμα του VX.

Και όπως φαίνεται ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ είναι μόλις ο δεύτερος άνθρωπος στην ιστορία που πεθαίνει από αυτή τη φριχτή ουσία.

Κινητήρες με ουρά ...

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν στην Πάτρα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί, άνδρες, ηλικίας 57, 40 και 32 ετών και ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν σε εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας του 57χρονου ημεδαπού, (182) κινητήρες αυτοκινήτων διαφόρων μαρκών και τύπων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έφεραν εμφανή ίχνη παραποίησης, όπως αποξεσμένους ή εντυπωμένους αριθμούς κινητήρων με διαφορετική μορφή και γραμματοσειρά.

Δουλέμποροι διεθνών προδιαγραφών

Αποτέλεσμα εικόνας για εβρος δουλεμποροι

Απετράπη η περαιτέρω διακίνηση στη Χώρα δεκαεννέα (19) αλλοδαπών (-16- υπηκόων Πακιστάν, -2- υπηκόων Μιανμάρ και -1- υπηκόου Ινδίας) οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα από τα χερσαία Ελληνοτουρκικά σύνορα και εντοπίστηκαν εντός οχήματος της οργάνωσης
Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2016 και εκτιμάται ότι έχει διακινήσει πάνω από διακόσιους (200) παράνομους μετανάστες
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα (1) αυτοκίνητο τύπου VAN, δύο (2) επιβατηγά, ένα (1) πιστόλι, μία (1) κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα κλπ

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διεθνική εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση αλλοδαπών από την Τουρκία προς την Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων.
Συνελήφθησαν στις 22-2-2017, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Αττική στη Θεσσαλονίκη και στην Κατερίνη, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εννέα (9) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων πέντε (5) ημεδαποί και τέσσερις (4) υπήκοοι Πακιστάν. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν τα δύο (2) αρχηγικά μέλη (-1- ημεδαπός και -1- υπήκοος Βουλγαρίας) οι οποίοι βρίσκονται έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης ενώ για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται επιπλέον έντεκα (11) αλλοδαποί.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν κυρίως στον νόμο περί αλλοδαπών.
Μετά από διερεύνηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση εγκληματικού κυκλώματος δραστηριοποιούμενου στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, επετεύχθη η εξακρίβωση της παράνομης δράσης της οργάνωσης στην διευκόλυνση εισόδου από την Τουρκία στην Χώρα μας, μέσω των χερσαίων συνόρων. Περαιτέρω, ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της καθώς και συνεργοί τους, οι οποίοι είτε βρίσκονται στο εξωτερικό είτε είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.
Αναλυτικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες από τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν συγκροτήσει δομημένο εγκληματικό κύκλωμα, με διακριτούς ρόλους που διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς.

Σύρος με χασίς

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη σήμερα 24-2-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

22/2/17

Διαδηλώστε άφοβα ...

Και με φωτεινότητα ...


Μαύρο στην Πάτρα


Ραδιενεργά αγριογούρουνα στην Τσεχία

Απορροφούν υψηλά επίπεδα του ραδιενεργού ισοτόπου Καίσιο 137 μέσω μανιταριών

Ραδιενεργά τα αγριογούρουνα στα βουνά της Τσεχίας

Ένα ασυνήθιστο πρόβλημα αντιμετωπίζει φέτος τον χειμώνα η Τσεχία με το κρέας του αγριογούρουνου, που αποτελεί τοπική λιχουδιά: τα αγριογούρουνα είναι... ραδιενεργά.

Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα προέρχεται από την τροφή των ζώων αυτών. Ο κρύος χειμώνας με τις πολλές χιονοπτώσεις τα αναγκάζει να τρέφονται με ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται υπογείως και αφθονεί στον Βοημικό Δρυμό, μια οροσειρά που μοιράζονται τρεις γειτονικές χώρες, η Τσεχία, η Αυστρία και η Γερμανία.

Τα μανιτάρια αυτά απορροφούν υψηλά επίπεδα του ραδιενεργού ισοτόπου Καίσιο 137. Πριν από τρεις δεκαετίες, με το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, εκλύθηκε σημαντική ποσότητα Καισίου 137 που κατέληξε στα βουνά αυτά.

Πλέον, τα αγριογούρουνα τρώνε τα μανιτάρια και μέσω αυτών απορροφούν Καίσιο 137. Έτσι, το κρέας τους γίνεται ραδιενεργό, όπως είπε στο πρακτορείο Reuters ο Γίρι Ντράπαλ της κρατικής κτηνιατρικής υπηρεσίας. "Κατά κάποιο τρόπο, είναι εποχικό πρόβλημα", διευκρίνισε.

Φάε λάδι ...

Τα Κατασχεμένα

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν έναν άντρα, που πουλούσε σε ανυποψίαστους πολίτες λάδι αμφιβόλου ποιότητας.
Πρόκειται για 25 χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα.
Ειδικότερα, σε περιοχή του Κιλκίς, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε να μεταφέρει και να κατέχει προς πώληση 104 δοχεία με συνολικά 520 λίτρα λαδιού αγνώστου προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας που προσομοίαζε σε ελαιόλαδο , χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια πλανόδιου πωλητή και τα νόμιμα παραστατικά .
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσω μεταφοράς και τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας του.

Τώρα και παπάς

Με τις υγείες σας ...
"Αποφάσισα ν´αποσυρθώ από τα εγκόσμια και να μονάσω. Σας ευλογώ ...."!

Σας θυμίζει κάτι?

Πράμαντα: Η ... απόσυρση του πολεμιστή!
Το "νταμαροκρίαρο" των Τζουμέρκων

Αποτέλεσμα εικόνας για πασσαρης 2014
Ο δίωκτης του Πάσσαρη

Παραλειπόμενα ...

Πράμαντα

Στα δεξιά ο Δημήτρης Τσιότσιος, πολύ γόης αξιωματικός στα νιάτα του, άφησε τη δική του σφραγίδα ως Επιθεωρητής Ιονίων Νήσων και παρά τις προβοκατόρικες μεθοδεύσεις υποκοσμικών τύπων της ΕΛ.ΑΣ. Δίπλα από τον Αρχηγό, ο πρώην Αττικάρχης Δραγατάκης, έπεσε ένα αστέρι από τον ουρανό και έγινε Αντιστράτηγος!

21/2/17

Τι τσίμπησε τον Μαυροϊδάκο"?


Κάποια στιγμή έδειξε η κουβέντα να κάνει κοιλιά ..!

Ο πρόεδρος έλαβε θέση

Οι συζητήσεις του Βασίλη Ντούμα
Τα Σωματεία Ειδικών Φρουρών, Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.), Κρήτης (Ε.Ν.Ε.Υ.Κ) , Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Ε.Φ.Κ.Μ ) πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με μέλη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, προκειμένου να μεταφερθούν, απόψεις, αιτήματα και θέσεις, που προέρχονται από την βάση των εκλεγμένων συνδικαλιστικών μας οργάνων ,των μελών μας Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών Υπάλληλων προερχόμενων από Ειδικούς Φρουρούς.
  Αρχικά  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο, από τον οποίο συζητήσαμε διεξοδικά  για την υφιστάμενη κατάσταση της ΕΛ.ΑΣ σε σχέση με τις κατά καιρούς καταγγελίες  , αιτήματα και διεκδικήσεις μας . Ο κ. Γενικός διαβεβαίωσε ότι παρά τις δυσκολίες στα θέματα που σχεδόν στο σύνολο τους απαιτούν οικονομική ευρωστία , θα συνεχίσει να καταβάλλει επίπονες προσπάθειες για την βελτίωση της κατάστασης σε κάθε επίπεδο , μια προσπάθεια που ασφαλώς και του την αναγνωρίζουμε ως συνδικαλιστικά όργανα.

O Σερίφης του Κολωνακίου

 John Daravigkas

Ο παπάς στην πόλη και η παπαδιά μολόγαγε!

4056831

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 104η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 104η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

4056823

Εδώ Πράμαντα ...

Από αριστερά ο ΑΔ Ιωαννίνων Γιάννης Βασιλάκος, στα δεξιά ο Υποστράτηγος Κώστας Σκούμας και δίπλα ο ... γαλαζοαίματος [λόγω κοστουμιού] ο συνδικαλιστής φίλος μας  Κώστας Κίτσιος, που ως αστυνομικός κουβαλά πολύ δουλειά στην πλάτη του!



 

Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων παρέστη σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων στεγάστηκε στο κτίριο «Τσίρκα», που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και αποτελεί δείγμα νεότερης παραδοσιακής Τζουμερκιώτικης αρχιτεκτονικής. Το κτίριο αποτελεί δωρεά του Δημοσθένη Τσίρκα, που γεννήθηκε το 1883 στα Πράμαντα Ιωαννίνων και στο παρελθόν στέγασε παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο και αγροτικό ιατρείο.
Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην ομιλία του ανέφερε:
« Όσες φορές ο δρόμος μ’ έχει φέρει προσκυνητή στον τόπο της καταγωγής μου, στην τραχειά μα όμορφη Τζουμερκιώτικη γη, κατά έναν αδιευκρίνιστο αλλά όχι δυσερμήνευτο λόγο, έρχονται στο μυαλό μου οι νοσταλγικοί στίχοι του συντοπίτη μας ποιητή Κώστα Κρυστάλλη:

Βαρονάκια ...

Oι Αποδείξεις 


Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (20-02-2017), συνελήφθησαν σε Άρτα, Νέο Ψυχικό Αττικής και Πρέβεζα, συνολικά δεκαοκτώ (18) μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 23 έως και 78 ετών, δεκαέξι (16) ημεδαποί (μεταξύ των οποίων μία γυναίκα) και δύο υπήκοοι Αλβανίας.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και τα πέντε ηγετικά στελέχη του κυκλώματος (δύο υπήκοοι Αλβανίας, 36 και 33 ετών καθώς και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 75, 43 και 45 ετών), ενώ ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης ακόμα δύο 29χρονοι υπήκοοι Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της προμήθειας, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, με τη συνδρομή Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, του Τμήματος Ασφάλειας Νέου Ψυχικού και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, οχήματα και υπαίθριους χώρους στην πόλη της Άρτας, στο Λόφο Περάνθης, στο Γλυκόρριζο Άρτας, την Αττική και την Πρέβεζα.

20/2/17

Ο Kινέζος ήταν κατάσκοπος


Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ. για «κατασκοπεία» υπό το βλέμμα του Ντόναλντ Τραμπ
Τα δεδομένα που θα υφάρπαζε ο Κινέζος θα στέλνονταν με drones στην Κίνα

Ερευνα, υπό την εποπτεία του νέου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ - με κύριο στόχο να αναδειχθεί κατασκοπεία της Κίνας σε βάρος των ΗΠΑ - πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είχαν επισκεφθεί με απόλυτη μυστικότητα τη χώρα μας, μεταφέροντας το «ενδιαφέρον» του νέου αμερικανού προέδρου για τη σύλληψη «απεσταλμένου της κινεζικής κυβέρνησης, που επεδίωκε να αποκτήσει απόρρητα στρατιωτικά συστήματα των ΗΠΑ». Σύμφωνα λοιπόν με ειδικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσιάζει η έρευνα αφορούσε «υφαρπαγή δεδομένων επικοινωνιών προκειμένου να σταλούν σε drones ή τηλεχειριζόμενα οχήματα».

Η υπόθεση αυτή που αποκτά εντυπωσιακές διεθνείς διαστάσεις αφορά τη σύλληψη στην Αθήνα, προ οκτώ ημερών, του 52χρονου κινέζου «μηχανικού πληροφοριακών συστημάτων» (όπως τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος) W... Tian... που εμφανιζόταν ως στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας. Η σύλληψή του έγινε έπειτα από συνεννόηση αμερικανών πρακτόρων και των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, που συνεργάζονταν με «άνωθεν εντολές». Ο 52χρονος είχε φθάσει την προηγούμενη ημέρα από την Κίνα μέσω Ντουμπάι και κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.