27/1/17

'Εκανε ... επισκληρίδιο στη Novartis

Ο Παύλος Σαράκης με τον Γιώργο Αποστολόπουλο

Του Πέτρου Κουσουλού

 Μόσχα 1900. Στην δίκη ενός παπά, δικηγόρος ήταν ο διάσημος Φιόντορ Πλεβάκο , που μάζευε με τις λαμπρές του αγορεύσεις την αφρόκρεμα της κοινωνίας. Ο Πλεβάκο δεν είχε χαμένες υποθέσεις. Όμως στην συγκεκριμένη δίκη άπαντες περίμεναν την πρώτη του ήττα, καθώς ο παπάς είχε ομολογήσει όλα τα εγκλήματα που είχε διαπράξει. Για έναν ολόκληρο μήνα η Μόσχα μιλούσε για τα ποσά που είχε κατορθώσει να υπεξαιρέσει.
Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Η δίκη ξεκίνησε με την αγόρευση του εισαγγελέα. Πέρασαν δυο ώρες αλλά ο κατήγορος δεν έλεγε να τελειώσει.
Την δίκη παρακολουθούσε και ο διάσημος σκηνοθέτης Κωνσταντίν Στανισλόφσκι μαζί με τον φίλο του Βλαντιμίρ Ντατσένκο. Κάποια στιγμή, σχολιάζοντας την εισαγγελική αγόρευση, ο σκηνοθέτης λέει στον φίλο του: « Ο εισαγγελέας σίγουρα δεν γνωρίζει την αραβική παροιμία ‘’Μου το είπες και σε πίστεψα, όταν το είπες δεύτερη φορά άρχισα να αμφιβάλλω και όταν το είπες Τρίτη φορά κατάλαβα ότι λες ψέμματα… ‘’. Ο εισαγγελέας τελείωσε την αγόρευσή του και αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πλεβάκο. Η αγωνία στο κατακόρυφο!
«Αξιοσέβαστοι κύριοι ένορκοι. Επί τριάντα χρόνια ο εντολέας μου έδινε άφεση στις αμαρτίες σας! Συγχωρέστε έστω και μια φορά εσείς την αμαρτία του!». Τελικά, οι ένορκοι αθώωσαν τον παπά!
Αθήνα 2017. Στον έκτο όροφο ενός κτηρίου της Πατησίων ένας Έλληνας δικηγόρος απολαμβάνει το τελευταίο τσιγάρο της ημέρας. Διαβάζει τον ημερήσιο τύπο για την υπόθεση Novartis και χαμογελά πονηρά. «Αυτά που γράφουν είναι μια σταγόνα στον ωκεανό», μου λέει.
Είναι ο Παύλος Σαράκης. Ο Έλληνας Πλεβάκο.

Τι ετοιμάζει ο Ιωάννης?

Λέμε μήπως!
Αποτέλεσμα εικόνας για υπαρχηγος διαμαντοπουλος
Μετά την ... ανορθόδοξη αποστρατεία του, το μνμ του χωρίς ούτε μια αναφορά ή υπαινιγμό προκαλεί εντύπωση. Για ποια θεσμική θέση πηγαίνει ο Υπαρχηγός ή τι του έχουν τάξει?
Ο Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος (ε.α) Ιωάννης Διαμαντόπουλος απηύθηνε το παρακάτω μήνυμα στο αστυνομικό προσωπικό, το οποίο διαβιβάσθηκε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Police On Line) σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες:
«Ολοκληρώνοντας την υπηρεσιακή μου σταδιοδρομία και αποχωρώντας από την ενεργό υπηρεσία, μετά τις τελευταίες κρίσεις, θα ήθελα να αποχαιρετήσω και να εκφράσω εκ βάθους καρδίας τις ευχαριστίες μου σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Όλους εσάς που συνεργαστήκαμε στον πολυετή αυτό καθημερινό αγώνα, για την καθοριστική συμβολή σας στην υλοποίηση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεσμού της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Με τη ματιά της 25χρονης


Σε ένοπλη ρήξη με το κράτος καλεί η Κων. Αθανασοπούλου

H 25χρονη που κατηγορείται ότι υπέθαλπτε την Πόλα Ρούπα, οδηγείταιται από αστυνομικούς έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, Αθήνα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. Η Πόλα Ρούπα διώκεται ως μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και είναι σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη. 

«Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ, η ένοπλη ρήξη με το κράτος και το κεφάλαιο να ξεσπάσει. Επιτιθέμενοι σε πολιτικούς και οικονομικούς στόχους, δημιουργώντας πληγές και ανισορροπία, με τελικό σκοπό την γενικευμένη ένοπλη αντιπαράθεση» σημειώνει μεταξύ άλλων σε κείμενό της η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η 25χρονη που συνελήφθη πρόσφατα μαζί με την Πόλα Ρούπα, δηλώνοντας μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.
Στο κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Κ.Αθανασοπούλου σημειώνει μεταξύ άλλων:

26/1/17

Ξεχωρίζουν: Αγγλούπας και Βιλανάκιδες


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριάντα οκτώ (38) ημεδαπών, μελών δύο (2) εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένενες κλοπές από οικίες στην Αττική και στην Επικράτεια και εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.
Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστρικής κλοπής κατά συρροή, της διεκεκριμένης κλοπής τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης κατά μονάδα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά μονάδα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
1. ΠΑΝΤΖΟ Σταύρο (ψευδώνυμο: ΧΗΛΑΣ-ΨΗΛΟΣ) του Δημητρίου και της Ζωής, γεννηθέντα την 6-9-1983 στα Τρίκαλα
2. ΧΑΛΚΙΑ Βασίλειο (ψευδώνυμο: ΜΑΚΗΣ-ΣΑΤΑΝΑΣ) του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 31-12-1987 στην Αθήνα
3. ΣΑΡΑΦΗ Γεώργιο (ψευδώνυμο: ΝΕΝΕΣ) του Χρήστου και της Φρόσως, γεννηθέντα την 21-9-1983 στη Λάρισα
4. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Μάριο (ψευδώνυμο: ΠΙΝ-ΠΙΝ) του Παναγιώτη και της Αγάπης, γεννηθέντα την 2-07-1997 στην Αθήνα
5. ΣΑΜΠΑΝΗ Δημήτριο (ψευδώνυμο: ΧΑΖΟΥΛΗΣ) του Γεωργίου και της Ελισάβετ, γεννηθέντα την 9-7-1982 στη Χαλκίδα
6. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Παρασκευά (ψευδώνυμο: ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΗΣ – ΠΑΡΙΣ) του Νεκταρίου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 5-3-1995 στη Ρόδο
7. ΠΑΝΤΖΟ Μιχαήλ (ψευδώνυμο: ΠΑΡΤΑΟΥΛΑΣ) του Δημητρίου και της Ζωής, γεννηθέντα την 22-2-1987 στον Πειραιά
8. ΒΙΛΑΝΑΚΗ Άγγελο (ψευδώνυμο: ΑΡΑΠΟΣ) του Αλκιβιάδη και της Ελένης, γεννηθέντα την 5-2-1985 στη Λάρισα
9. ΒΙΛΑΝΑΚΗ Χρήστο (ψευδώνυμο: ΓΑΛΗΣ) του Δημητρίου και της Κίτσας, γεννηθέντα την 30-4-1986 στη Λάρισα

Σπατουλάριζαν την ηρωίνη

Οι Αποδείξεις

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθησαν από στελέχη του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ένας 34χρονος, ένας 32χρονος και ένας 25χρονος, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβση του νόμου περί όπλων. 
  Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Κέρκυρας στον 32χρονο, ο ανωτέρω προσπάθησε να διαφύγει επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ.Ε. όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 34χρονος και ο 26χρονος. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ στον έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια βρέθηκαν και κατσχέθηκαν:
Μία (01) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους σαράντα τεσσάρων (44) γραμμαρίων

Στη Λακωνία

Τα Ναρκωτικά

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών για την ύπαρξη ύποπτου δέματος το οποίο επέπλεε στη θάλασσα εντός του όρμου Βατίκων, πλησίον της βόρειας περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Καλύμνιοι, καριερίστες ...

Αποτέλεσμα εικόνας για χασις

Συνελήφθησαν χθες (25.01.2017) απογευματινές ώρες στην Κάλυμνο, έξι άνδρες ηλικίας 28, 34, 35, 36, 42 και 48 ετών καθώς και μια 30χρονη, ημεδαποί, που διώκονταν με εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν την ίδια ημέρα από την Ανακρίτρια Πλημμελειοδικείου Κω, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες.
Για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης συγκροτήθηκε ειδικό κλιμάκιο αποτελούμενο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κω και της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στην Κάλυμνο όπου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των διωκόμενων.

25/1/17

Στη Λέσβο

Η Απόδειξη

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών, στο νησί της Λέσβου και σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν, χθες (24-01-2017) το πρωί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, ένας 24χρονος ημεδαπός, που ταυτοποιήθηκε ως ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης και τα τρία μέλη της, ημεδαποί ηλικίας 22, 24 και 24 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη ένας ακόμη 47χρονος ημεδαπός, συνεργός του κυκλώματος, που κατηγορείται για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών. Ο 47χρονος, εντοπίστηκε στη Μυτιλήνη, να μεταφέρει με Δ.Χ. φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών για λογαριασμό του κυκλώματος.

Τα "παιρνε και ο διοικητής

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΟΧΑΙΑ


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δυο αστυνομικών και συγκεκριμένα, Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Αρχιφύλακα, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και ιδιώτη.
Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για δωροληψία υπαλλήλου κατά συναυτουργία και ο ιδιώτης για άμεση συνέργεια σε αυτή.
H διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί του ζήτησαν να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσουν διοικητικά πρόστιμα (συνολικού ύψους 10.500 ευρώ) που είχαν βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου σε όχημα επιχείρησής του και να του επιστραφεί η αφαιρεθείσα άδεια του οχήματος.

Επιστρέφουν στην ΕΛ.ΑΣ. οι «δουλέμποροι αξιωματικοί»



Νέο πόρισμα ανατρέπει την αρχική έρευνα και δέχεται ότι ασκήθηκαν πιέσεις
Επιστρέφουν στην ΕΛ.ΑΣ. οι «δουλέμποροι αξιωματικοί» της Σαντορίνης


Τα πέντε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορούνται για την υπόθεση «πολύχρονης διακίνησης χιλιάδων παράτυπων μεταναστών» από το αεροδρόμιο Σαντορίνης αθωώθηκαν στην εσωτερική έρευνα της λεωφόρου Κατεχάκη και σύντομα θα επιστρέψουν σε καίρια πόστα της Αστυνομίας.

Η υπόθεση, που αναδείχθηκε το καλοκαίρι του 2015 ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για το «κύκλωμα των αστυνομικών δουλεμπόρων», θεωρείται πλέον από την ίδια την Αστυνομία ότι δεν είχε καμιά βάση. Και αυτό παρότι είναι ακόμη εκκρεμής στο ποινικό σκέλος της.

Μάλιστα το νέο πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας, βασίζεται σε νεότερες αναφορές ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πίεσε εξοντωτικά τους μάρτυρες, τους "κυνηγούσε" μέσα σε ξενοδοχεία της Σαντορίνης και ότι τους έδωσε να υπογράψουν προκατασκευασμένες καταθέσεις»!

Κοκτέιλ με αμφεταμίνη, ηρωίνη και έκσταση

Τα Ντοκουμέντα



Συνελήφθησαν, χθες (24.01.2017) στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, δύο ημεδαποί ηλικίας 39 και 47 ετών και 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατόπιν στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων της αστυνομικής έρευνας, χθες (24.01.2017) το πρωί οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν υπαίθριο χώρο σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα) και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Απ' τον κάδο στον κουβά ...

Αποτέλεσμα εικόνας για δολοφονια καδος

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 73χρονου ημεδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε την 12-1-2017 σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου . Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του προκλήθηκε από στραγγαλισμό.
Όπως εξακριβώθηκε από την ενδελεχή έρευνα και την συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 59χρονος ημεδαπός.

Τους περίλαβε ...

Αποτέλεσμα εικόνας για μαχαιρι

Συνελήφθη χθες (24-1-2017) το απόγευμα, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα, στο εσωτερικό καταστήματος (καφενείο), ο 41χρονος, λόγω προηγούμενων προσωπικών διαφορών, συνεπλάκη με δύο (2) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27 και 55 ετών, τραυματίζοντάς τους με μαχαίρι, στη βουβωνική, οσφυϊκή και κοιλιακή χώρα.

Με 3 δέματα

Αποτέλεσμα εικόνας για ηρωινη

Στην αυτόφωρη σύλληψη ηγετικού στελέχους οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση.
Πρόκειται για 31χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

24/1/17

Τι ψυχή θα παραδώσεις?

Αποτέλεσμα εικόνας για crimes εκτακτο

Αξιοκρατίας [Τσουβάλα] το ανάγνωσμα
Αποτέλεσμα εικόνας για φωτης γραικουσης

Αγαπητέ Αργηγέ, τι μεσολάβησε και «κόπηκε» ο διοικητής του Οργανωμένου Εγκλήματος, την ώρα που τον είχατε μαζί σας και στην πρόσφατη αποστολή στην Αλβανία; Ήταν ανεπαρκής, ήταν τεμπέλης, δεν πήγαινε μέρα-νύχτα στο γραφείο, δεν ήταν αποτελεσματικός; Και αν «Ναι» τότε γιατι δεν βλέπεται το ΥΔΕΖΙ που «χαροπαλεύει» στην αφάνεια και όλες τις μεγάλες υποθέσεις τις αναδεικνύει ένας απλός πλην ΑΞΙΟΣ Αστυνόμος [Φώτης Τζελέπης] στο Μαρούσι;  Δεν μιλάμε για την Β/Α και τον Ιωάννη Λασπά, καθώς εκεί υπήρξε μια άριστη συνέχεια όπως Δήμος Λασπιάς κτλ. Κανονικά όμως Αρχηγέ μου, θα έπρεπε να κάνετε ανταλλαγή. Δηλαδή οι του ΥΔΕΖΙ να έρθουν πίσω απ’  το ΥΓΕΙΑ και τα «λαγωνικά» στη Λ. Αλεξάνδρας! Ή μήπως η γνωστή Λαρισαία οικογένεια των ΡΟΜΑ [που δεν είχε πάρει χαμπάρι η τοπική διεύθυνση]  ήταν αμελητέα ποσότητα στο βαρύ έγκλημα;  Εδώ βγάλατε Ταξίαρχο στην περιοχή αυτή,  σαν ο μάγος με το λαγό. Εδώ κάνατε το ίδιο στην Καρδιτσομαγούλα, που είναι τρεις και ο κούκος! Εκτός Αρχηγέ μου,

Γιατί έφυγε από την ΕΛ.ΑΣ. ο Σφακιανάκης




Η προειλημμένη απόφαση, η δυσφορία στην Κατεχάκη και οι παρεμβάσεις
Γιατί έφυγε από την ΕΛ.ΑΣ. ο στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης

«Η αποστρατεία του κ. Σφακιανάκη ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και έναν χρόνο, όταν είχε αντιδράσει στις περυσινές κρίσεις με πρωτοφανή για τα δεδομένα στο εσωτερικό του Σώματος σφοδρότητα αναφορικά με τη μετάθεσή του από τη Διευθυνση Δίωξης Ηλεκρονικού Εγκλήματος στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. Από τότε γεννήθηκε μεγάλη δυσφορία από την ηγεσία της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που διήρκεσε μέχρι τώρα. Υπήρξαν πληροφορίες για κάποια εκκρεμή έρευνα σε βάρος του, χωρίς όμως να αποδειχθεί κάτι. Επιπλέον φαίνεται να υπήρξαν παρεμβάσεις από υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι και άλλη φορά έχουν παρέμβει στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.
»Τον τελευταίο χρόνο τού δόθηκαν ορισμένα καθήκοντα που σχετίζονταν με τυχόν χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας C4Ι των Ολυμπιακών Αγώνων ή με την περίθαλψη των αστυνομικών . Ίσως όμως και ο ίδιος γνώριζε ότι το τέλος πλησίαζε, παρότι δημιουργείτο η ψευδαίσθηση ότι η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί.
»Ωστόσο η κοινή γνώμη, που δηλώνει έκπληκτη για τη μετάθεση ή τη φυγή του, οφείλει να γνωρίζει ότι ένας αξιωματικός με εξειδίκευση σε έναν τομέα, όπως ο κ. Σφακιανάκης, δεν μπορεί να μείνει για πάντα στο ίδιο πόστο. Παίρνει μεγαλύτερους βαθμούς, καλύπτει αντίστοιχες θέσεις και σχετικά σύντομα σε ηλικία 55-57 ετών αποστρατεύεται. Δεν μπορεί να μείνει για πάντα στην Αστυνομία. Το ίδιο έχει συμβεί και με άλλους ιδιαίτερα επιτυχημένους αξιωματικούς σε άλλες θέσεις».

Με όρους ο 15χρονος

 Είχε συλληφθεί και το 2016 για βιασμό 

Για βιασμό-αποπλάνηση-φόνο του 6χρονου κατηγορείται ο 15χρονος

Δικογραφία για βιασμό, αποπλάνηση και ανθρωποκτονία από πρόθεση σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής σε βάρος του 15χρονου κωφάλαλου Ρομά, που συνελήφθη για τη δολοφονία εξάχρονου, επίσης κωφάλαλου Ρομά, στην Κομοτηνή, στον συνοικισμό Ρομά Αλαν Κουγιού.

Ο 15χρονος ομολόγησε τόσο τον βιασμό, όσο και τον φόνο του μικρού Μεχμεταλή Σεζάλ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ίδιος είχε συλληφθεί και το 2016 για τον βιασμό ενός 22χρονου με νοητική υστέρηση και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

23/1/17

Πολλοί οι "εραστές" της Αντιτρομοκρατικής

Οι υποψήφιοι 
Αποτέλεσμα εικόνας για εκπροσωπος κοκκαλακης
Ταξίαρχος και ο Κοκκαλάκης, πρώην εκπρόσωπος τύπου. Βρίσκεται ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για το ρετιρέ της ΓΑΔΑ. Έλα όμως που Ταξίαρχος έγινε και ο Χρ. Κοτλίδας, μέχρι τώρα υπ/της της Αντιτρομοκρατικής. Εκτός αν ο Ταξίαρχος θα έρθει "τσιμπιτός" από την Ασφάλεια Αττικής!

Άδοξο υπηρεσιακό τέλος

Αποστρατεύτηκε ο Γ. Βανικιώτης
Αποτέλεσμα εικόνας για βανικιωτης
Παλιός υπασπιστής του Γ. Αγγελάκου αλλά και τελευταία του Δένδια

Oι νέοι Ταξίαρχοι

Αποτέλεσμα εικόνας για κατεχακη

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, με τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.­
Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω τριάντα ένας (31) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων:
1. ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος
2. ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Βασίλειος
3. ΑΓΑΚΟΣ Γεώργιος
4. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
5. ΦΟΥΤΑΚΗΣ Αριστείδης
6. ΞΑΝΘΑΚΗΣ Ηλίας
7. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Νικόλαος
8. ΓΚΡΑΝΑΣ Γεώργιος
9. ΝΤΕΛΗΣ Στυλιανός
10. ΣΑΝΙΔΑΣ Παρασκευάς
11. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος
12. ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ Παναγιώτης
13. ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ Γεώργιος
14. ΛΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ
15. ΡΟΥΤΖΑΚΗΣ Αντώνιος
16. ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Ιωάννης
17. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Λάζαρος
18. ΚΑΝΕΛΛΟΣ Γεώργιος
19. ΤΖΕΦΕΡΗΣ Πέτρος
20. ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ Αθανάσιος
21. ΣΙΟΡΕΝΤΑΣ Δημήτριος
22. ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ Νικόλαος
23. ΔΟΥΒΑΛΗΣ Γεώργιος
24. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ Ηλίας
25. ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΣ Γεώργιος
26. ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ Ιωσήφ
27. ΦΕΥΓΑΣ Θωμάς
28. ΚΟΤΛΙΔΑΣ Χρήστος
29. ΣΔΟΥΚΟΣ Μιχαήλ
30. ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος
31. ΓΚΑΡΙΛΑΣ Ελευθέριος
Προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων σαράντα επτά (47) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες :

ΣΟΚ στην Κομοτηνή



Δολοφονημένο βρέθηκε νωρίς το απόγευμα το εξάχρονο αγοράκι που είχε εξαφανισθεί χθες στην Κομοτηνή. Το παιδί βρέθηκε νεκρό σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από το σημείο της εξαφάνισής του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, το σημείο που βρισκόταν το άψυχο κορμάκι του αγοριού, το υπέδειξε στην Αστυνομία ένας δεκαπεντάχρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος και να έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του. Τόσο το θύμα, όσο και ο φερόμενος δράστης προέρχονται από τη μουυλμανική μειονότητα, ενώ ο 15χρονος κατά το παρελθόν είχε αποπειραθεί να βιάσει ένα παιδάκι.

Βρήκαν φλογοκρύπτες


Πραγματοποιήθηκαν (275) έρευνες σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (219) όπλα κρότου, (60) πυροβόλα όπλα, (8.481) φυσίγγια, (4) χειροβομβίδες (58) μαχαίρια-σουγιάδες, εξαρτήματα όπλων, πλήθος πυροτεχνημάτων φωτοβολίδων-κροτίδων, πλήθος αρχαίων αντικειμένων καθώς και ποσότητες ναρκωτικών
Τα Ντοκουμέντα

Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα που επέδειξαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη συμμετοχή τους σε κοινή αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «OPERATION BOSPHORUS».

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της προτεραιότητας EMPACT-Firearms της Europol, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και κατοχής όπλων κρότου και αερίου, που κατασκευάζονται στην Τουρκία και διακινούνται στην Ευρώπη μέσω της Βουλγαρίας.
Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση υλοποιείται από το Μάιο του 2016, με πρωτοβουλία της Europol και υπό το συντονισμό της Ρουμανίας, ενώ συμμετείχαν αστυνομικές Αρχές από (10) χώρες κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, το Βέλγιο, την  Ολλανδία, την Πολωνία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης, από τη EUROPOL παρασχέθηκαν επαρκή πληροφοριακά στοιχεία τα οποία αξιοποιήθηκαν από τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές για την πραγματοποίηση στοχευμένων έλεγχων με σκοπό τον εντοπισμό περιπτώσεων παράνομης κατοχής όπλων κρότου-αερίου, τα οποία αγοράστηκαν από εμπόρους όπλων στη Βουλγαρία.