1/9/17

Δύσκολοι καιροί για Πρίγκηπες!

Εκλογές ΠΟΑΣΥ
Αποτέλεσμα εικόνας για καλλιακμανης γιωργος
Ο Γιώργος Καλλιακμάνης [πάνω], θα έχει δύσκολο αντίπαλο καθώς ο τωρινός πρόεδρος Γρ. Γερακαράκος [κάτω] διαθέτει το μηχανισμό  από το πλεονέκτημα που του δίνει η σημερινή του θέση.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ
Στις εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) που θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετέχει μια νέα συνδικαλιστική κίνηση με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη. Μάλιστα παρουσιάστηκε και η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού.

Ολόκληρη η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ για τις εκλογές της ΠΟΑΣΥ:


“Ιδρύεται, η Μάχιμη Προοδευτική Ομοσπονδιακή Συμμαχία Των Αστυνομικών “Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.’’ με σκοπό τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων Αστυνομικών, την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους, καθώς και την διαμόρφωση ενός νέου, καινοτόμου και ρεαλιστικού κλίματος στις τάξεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής αποτελεί η δημιουργία ενός υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελληνική Αστυνομία, απαλλαγμένο από κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, που θα παρέχει τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι Συνάδελφοι χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Επειδή πιστεύουμε ότι ο υγιής συνδικαλισμός βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες και διαδικασίες χωρίς αποκλεισμούς. Επειδή ο υγιής συνδικαλισμός εκφράζεται μέσα από τη συμμετοχή, τις προτάσεις, το διάλογο, την ισότιμη μεταχείριση και την ισονομία των μελών και όχι μέσα από τον εκφοβισμό και το καθεστώς των απειλών των κομματικών διώξεων, κάτι που κανένας πλέον υγιής πολιτικός χώρος δεν συμμερίζεται. Επειδή δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί μέλημά μας το ανέβασμα ή το κατέβασμα Κυβερνήσεων, παρά μόνο η βελτίωση των συνθηκών εργασίας του Έλληνα Αστυνομικού. Επειδή αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί μόνο μέσω της διαμόρφωσης ενός νέου διεκδικητικού πλαισίου, στηριζόμενο στα επιχειρήματα, τις προτάσεις, το διάλογο και φυσικά το σκληρό αγώνα, όπου και όταν χρειαστεί. Επειδή θεωρούμε ότι η βασική ικανότητα στην επικοινωνία είναι απαραίτητη προκειμένου να είμαστε σε θέση να προωθήσουμε τα αιτήματα μας σε όλους τους τομείς, μισθολογικό - ασφαλιστικό-βαθμολόγιο-θεσμικά και οικονομικά θέματα.
 Όλες και όλους τους Συναδέλφους, γυναίκες και άνδρες, που βρίσκονται σε κάθε μέρος της Ελλάδας, να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για την ανάταξη του Συνδικαλιστικού μας κινήματος.
 Όλες και όλους τους Συναδέλφους με υγιή σκέψη, διεκδικητικό πνεύμα, καθαρό μυαλό, δύναμη θέλησης, αίσθημα δικαίου, αλληλεγγύη και συναδελφικότητα, να ενώσουν τα πιστεύω τους με τα πιστεύω μας και να αξιώσουμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει τόσα χρόνια.
 Όλες και όλους σας, γιατί σ’ αυτήν τη δύσκολη χρονική και οικονομική συγκυρία δεν περισσεύει κανείς, γιατί η ευθύνη για το μέλλον επιμερίζεται σε όλους μας.
 Όλες και όλους γιατί η δύναμη η ακαταμάχητη, η νικηφόρα, βρίσκεται στην ένωση και όχι στη διάσπαση. Στην ομόνοια, στη συνεργατικότητα, στη διακίνηση των ιδεών, στην ελευθερία του λόγου, στη διαφάνεια στην συνδικαλιστική δράση, στις αρχές που διέπουν τον καλό αγώνα και στην έγκαιρη ενημέρωση.
 Όλες και όλους τους Συναδέλφους, για να νιώσει επιτέλους υπερήφανος ο Έλληνας Αστυνομικός για αυτούς που τον εκπροσωπούν, αφού θα είναι άρρηκτο μέρος του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι απλός παρατηρητής και αναγκαίος ψηφοφόρος.
 Όλες και όλους τους Συναδέλφους να ακούσουν και να ακολουθήσουν τη φωνή της συνείδησής τους.
Πάμε Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.:

•Όχι στο συνδικαλισμό της Μοναρχίας, του «αποφασίζω και διατάζω».
• Όχι στο συνδικαλισμό του «ενός ανδρός αρχή».
•Όχι στο συνδικαλισμό των ψευτολεονταρισμών και των καμένων επιχειρημάτων.
•Όχι στο συνδικαλισμό της αμετροέπειας.
• Όχι σε ένα συνδικαλισμό που θα οδηγείται από πρόσωπα για τα οποία θα νιώθουμε ντροπή όλοι μας, όταν «παριστάνουν» ότι μας εκπροσωπούν.
• Όχι στο συνδικαλισμό της αποτυχίας που μας υποτιμά όλους.

Πάμε Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.

Για να περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή στη διάρκεια της οποίας το συνδικαλιστικό μας κίνημα δέχτηκε την μεγαλύτερη ήττα από την ίδρυση του.
Για να γίνουμε συμμέτοχοι και να μην παραμένουμε μόνιμα αμέτοχοι στις εξελίξεις.
Για να είμαστε παρόντες στο μέλλον.
Για να διασφαλίσουμε εμείς τα εργασιακά μας συμφέροντα.
  Για να μην αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι γι’ αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν την επόμενη μέρα και οι ευθύνες των πράξεων τους θα βαρύνουν αντίστοιχα και εμάς.

Μην αφήνετε κάποιους στους οποίους εσείς δίνετε την δύναμη να την εκμεταλεύονται για το δικό τους συμφέρον, αδικώντας όλους μας και καταδικάζοντας ένα ολόκληρο συνδικαλιστικό κίνημα στην αποτυχία και στην ήττα.

Η λύση πάντα βρίσκεται μπροστά , ποτέ πίσω.

«Ν. Καζαντζάκης»