14/7/17

Στους πρόποδες της Ακρόπολης




Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών της για την ασφαλή διαμονή των επισκεπτών της Αθήνας, διοργάνωσε ενημερωτική καμπάνια με τίτλο: "stay safe in the city of Athens".
Για το σκοπό αυτό εκδόθηκε, με τη συνδρομή της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, ενημερωτικό φυλλάδιο στην αγγλική γλώσσα, για τους αλλοδαπούς τουρίστες, με χρηστικές πληροφορίες και οδηγίες για την ασφαλή περιήγηση στην πόλη, καθώς και κατευθύνσεις σε περίπτωση που χρειασθούν οποιαδήποτε βοήθεια.
Χθες (13 Ιουλίου 2017), από 10.00 έως 13.00 ώρας, σε ειδικό «περίπτερο» της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, έμπροσθεν του Αρείου Πάγου έγινε διανομή του φυλλαδίου στους επισκέπτες της Ακρόπολης.
Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας καθώς και άλλοι Αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Επίσης το περίπτερο επισκέφθηκε η Υπεύθυνη Διεύθυνσης και Γραφείου Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Λία Φαληρέα.
Τους υποδέχθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, ο οποίος καλωσορίζοντάς τους δήλωσε:

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μία εκ των ασφαλέστερων παγκοσμίως χωρών και η πόλη της Αθήνας ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για την ασφαλή διαμονή των επισκεπτών της πόλης, έχει αναπτύξει δράσεις τόσο στον αρχαιολογικό χώρο που βρισκόμαστε όσο και στη ευρύτερη πόλη των Αθηνών. Οι δράσεις συμπλέκονται και συμπληρώνονται με το προ διετίας ιδρυθέν Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών στο οποίο το τελευταίο εξάμηνο προσήλθαν και εξυπηρετήθηκαν 10.500 επισκέπτες. Συνολικά κατά την τελευταία διετία μετέβησαν και εξυπηρετήθηκαν περίπου 25.000 επισκέπτες της πόλης.
Το διανεμόμενο φυλλάδιο προσφέρει ενημέρωση στους επισκέπτες τόσο για τη λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν με αμεσότητα και χωρίς γραφειοκρατία οποιοδήποτε θέμα αστυνομικής αρμοδιότητας, έτσι ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουν την διαμονή τους.
Το ενημερωτικό αυτό φυλλάδιο θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες να μοιράζεται και από τα ξενοδοχεία της πόλης των Αθηνών. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής για τη συμπαράσταση και ενεργό συμμετοχή της στην σημερινή εκδήλωση.
Τέλος θέλω να τονίσω ότι ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επιδιώκουμε και επιζητούμε συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό ώστε να μεγιστοποιήσουμε για τη χώρα μας, τα οφέλη από αυτόν" .
Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε:
«Η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναπτύσσοντας ένα πλέγμα στοχευμένων δράσεων, συμβάλουν στη διαφύλαξη του τουριστικού προϊόντος, το οποίο βοηθά στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναπτύξει ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, όχι μόνο για τον ιερό χώρο της Ακρόπολης αλλά και πέριξ αυτού αλλά παράλληλα και για το κέντρο της Αθήνας.
Πέραν της δράσης που παρουσιάζουμε σήμερα για να κατατοπίσουμε με ένα πληροφοριακό υλικό τους επισκέπτες της πόλης, υπάρχει το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών για να μην ταλαιπωρείται ο τουρίστας - επισκέπτης της χώρας, υπάρχει συγκεκριμένη παρουσία αστυνόμευσης με ποδήλατα, ώστε να υπάρχει αμεσότητα, ευελιξία στην κίνηση και αμεσότητα ανταπόκρισης στα περιστατικά.
Θέλω όμως να διαβεβαιώσω όλους τους Έλληνες πολίτες ότι ανάλογες δράσεις δεν συμβαίνουν μόνο στην Αθήνα και στην Ακρόπολη.
Έχουν αναπτυχθεί ανάλογες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια, σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς και ευτυχώς η χώρα παραμένει, όπως ειπώθηκε από τον κύριο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Αττικής, μια χώρα ασφαλής. Μία χώρα που μπορεί να προτιμηθεί ως τουριστικός προορισμός και γιατί όχι και ως χώρα επενδύσεων. Αυτή είναι εξάλλου και η συμβολή μας στην εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας μας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Αττικής αλλά και όλους τους συνεργάτες του, για την προσπάθεια που καταβάλουν και είμαι σίγουρος ότι αυτό αναγνωρίζεται από τους Έλληνες πολίτες.
Τέλος θα ήταν κρίμα και άδικο να μην ευχαριστήσω τον Αρχηγό και συνολικά τη Φυσική Ηγεσία, η οποία με την εξωστρέφεια που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα των δύο - δυόμιση ετών, έχει κατορθώσει να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα Αστυνομίας και ελληνικής κοινωνίας.
Πιστεύω, και είναι πλέον καταγεγραμμένο με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, μέσα από μετρήσεις της κοινής γνώμης, ότι η Ελληνική Αστυνομία χαίρει μεγάλης εκτίμησης και εμπιστοσύνης.
Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε αυτή η εμπιστοσύνη να δικαιωθεί ".
Στη συνέχεια, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας δήλωσε :
«Είναι μία όμορφη στιγμή. Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, η Αθήνα είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, μία ασφαλής πόλη, μία φιλόξενη πόλη.
Η Ελληνική Αστυνομία υπηρετεί το αξίωμα ότι η εσωτερική ασφάλεια είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας.
Αυτό, όταν υπηρετείται μέσα από το τουριστικό προϊόν, μας κάνει ακόμα πιο υπεύθυνους. Η Ελληνική Αστυνομία υπηρετεί αποτελεσματικά και εγγυάται την ασφάλεια της χώρας και σήμερα αυτό που κάνει απλά εδώ, το επικοινωνεί, το δημοσιοποιεί, το κουβεντιάζει με τους τουρίστες-επισκέπτες, τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία τους στην πατρίδα μας, στην πόλη μας.
Σας ευχαριστώ πολύ ".
Η διανομή του φυλλαδίου θα συνεχισθεί και τις προσεχείς ημέρες, από τους ποδηλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, καθώς και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών στην στοά της οδού Δραγατσανίου. Επιπλέον οι επισκέπτες της Αθήνας θα μπορούν να βρίσκουν το φυλλάδιο στους χώρους υποδοχής των ξενοδοχείων του κέντρου.