23/6/17

Συνάντηση προέδρων



Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23 Ιουνίου 2017, κατόπιν προσκλήσεώς του, συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, συνοδευόμενο από τον Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών και Επιμόρφωσης Αστυνομικών κ. Σταύρο Μπαλάσκα, τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων κ. Χρήστο Συνδρεβέλη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Δημοσθένη Πάκο ενόψει της προγραμματισμένης εκδήλωσης διαλόγου στην Πλατεία Εξαρχείων την επόμενη Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00.

Αφού ενημερώσαμε για τον ουσιαστικό σκοπό για τον οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και που δεν είναι άλλος από την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου μέσα από μια ειρηνική δημόσια διαδικασία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Πρόεδρε, χαιρόμαστε πάρα πολύ που για άλλη μια φορά, σε υποδεχόμαστε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη ανησυχία τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δημόσιας Τάξης και της ασφάλειας. Θα ήθελα να μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει και που θα αναλάβετε, αφενός για να υπερασπιστείτε τον κλάδο τον οποίον εκπροσωπείτε και αφετέρου για να συμβάλλετε και εσείς ώστε να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας το οποίο φαίνεται ότι τελευταία απουσιάζει. Τουλάχιστον φθίνει.

Έχουμε πει πολλές φορές, ως Νέα Δημοκρατία, ότι για εμάς η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας. Θα στηρίξουμε, σε κάθε περίπτωση, όλες τις προσπάθειες οι οποίες κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση».

Επίσης, από τη Νέα Δημοκρατία ανακοινώθηκε:

«Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι για τη Νέα Δημοκρατία η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστη προτεραιότητα. Τόνισε, επίσης, τον καθοριστικό ρόλο της αστυνομίας και την απόλυτη στήριξή του στους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ στο πολύ σημαντικό έργο που εκτελούν. Αναγνώρισε τα μεγάλα προβλήματα σε σχέση με την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά το θέμα της πρωτοβουλίας της ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση της 29ης Ιουνίου, ανέφερε ότι η αυτονομία της ΠΟΑΣΥ είναι δεδομένη και αυτονόητη, ενώ επανέλαβε τη θέση που δημόσια έχει ήδη εκφράσει για το θέμα, αναγνωρίζοντας όμως το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση.

Τέλος, με δεδομένο ότι η απόφαση της ΠΟΑΣΥ έχει ληφθεί και η εκδήλωση έχει λάβει τη νόμιμη άδεια, σημείωσε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης να διαφυλάξει την τάξη και την ασφάλεια όσων συμμετέχουν σε αυτήν».