9/3/17

Tίμησαν τον Τερζάκη

Εκτέθηκε  για 1η φορά στα φώτα της δημοσιότητας και ο νέος Αττικάρχης


Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (9-3-2017) το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής, απονεμήθηκε Αστυνομικό Μετάλλιο, μετ' αντίστοιχου διπλώματος, «Αστυνομικός Σταυρός», στον Αστυφύλακα Τερζάκη Βασίλειο, για εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.
Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια του προς τον Αστυνομικό.
Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη, του Α’ βοηθού Γ.Α.Δ.Α., Υποστρατήγου Ανδρέα Βασιλόπουλου, του Διοικητή και Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξιάρχου Δημήτριου Στεργιόπουλου και Αστυνομικού Διευθυντή Αντωνίου Δουκάκη και του Γ΄ Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικού Διευθυντή Στυλιανού Χαιρετάκη.

Επίσης, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστος Μαυραγάνης, ενώ ακόμη παρέστησαν αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, τα μέλη της οικογένειας καθώς και φίλοι του τιμώμενου αστυνομικού.
Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναγνώσθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος Αστυφύλακας, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.
Πιο συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου 2015, ο Αστυφύλακας Τερζάκης Βασίλειος, υπηρετών στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας στην περιοχή των Αθηνών, επέδειξε εξαιρετική δραστηριότητα και με αυτοθυσία, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισήλθε σε οικία στην περιοχή των Πατησίων, όπου είχε εκδηλωθεί μεγάλης έκτασης πυρκαγιά και απεγκλώβισε ανήλικο αγόρι σε λιπόθυμη κατάσταση, η ζωή του οποίου κινδύνευε άμεσα.