27/3/17

Καμπάνες για χάρη του σεσημασμένου

Αποτέλεσμα εικόνας για crimes ektakto



Έξαλλος ο Ντούμας
Αποτέλεσμα εικόνας για Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας
Βαριές καταδίκες επεφύλασσε το δικαστήριο σε έναν αστυνομικό διευθυντή και τον οδηγό του, οι οποίοι κατηγορούνταν για ξυλοδαρμό 43χρονου Ρομά.
Η δίκη των συνολικά εφτά κατηγορούμενων αστυνομικών έγινε το περασμένο Σάββατο. Ένας αστυνομικός διευθυντής και ο οδηγός του καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες φυλακή ο καθένας, ενώ σε 13 μήνες φυλακή καταδικάστηκε αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ. Λιοσίων. Το δικαστήριο απαγορεύει, μάλιστα, στον αστυνομικό διευθυντή να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων τον 43χρονο, ο οποίος προς το παρόν είναι προφυλακισμένος για διαρρήξεις. Οι ποινές είναι εφέσιμες και έτσι οι καταδικασθέντες παραμένουν στο Σώμα μέχρι την τελική απόφαση.
Ο 43χρονος Ρομά είχε καταγγείλει ότι οι αστυνομικοί τον βασάνισαν κατά την προσαγωγή του. Την επίμαχη ημέρα ο 43χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα, τσακωνόταν με κάτοικο των Άνω Λιοσίων όταν συμπτωματικά πέρασε από το σημείο ο αστυνομικός διευθυντής με τον οδηγό του και επενέβησαν παίρνοντας στο Τμήμα και τους δύο άνδρες. Ο Ρομά μόλις αφέθηκε ελεύθερος κατήγγειλε στο Εσωτερικών Υποθέσεων το βασανισμό του και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εφτά αστυνομικών (οι τέσσερις αθωώθηκαν). Μόλις την επόμενη ημέρα ο 43χρονος συνελήφθη μετά από διάρρηξη που έκανε σε κρεοπωλείο στο Μενίδι, αφέθηκε ελεύθερος και μόλις δύο 24ωρα μετά συνελήφθη ξανά για απόπειρα διάρρηξης του Δημαρχείου των Άνω Λιοσίων.

Στη δίκη του Σαββάτου κατέθεσε ο πολίτης με τον οποίο τσακωνόταν ο Ρομά την ημέρα των καταγγελιών του, ο οποίος υποστήριξε ότι «πλακωθήκαμε γιατί πήγαινε να μου κλέψει το σπίτι και τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί».
Τα στοιχεία που «έκαψαν» τους τρεις αστυνομικούς είναι μία ιατροδικαστική έκθεση που δείχνει ότι ο Ρομά έφερε χτυπήματα, όπως και το γεγονός ότι η προσαγωγή δεν είχε καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων. Ο αξιωματικός υπηρεσίας υποστήριξε από την πλευρά του ότι δεν κατεγράφη στο βιβλίο το περιστατικό διότι επενέβη το Εσωτερικών Υποθέσεων πριν τη λήξη της βάρδιάς του.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας, αναφέρει με σκωπτικό ύφος: «Αποτέλεσε για όλους μας δυσάρεστη έκπληξη. Ιδιαίτερα για εμάς που παρακολουθήσαμε την ακροαματική διαδικασία. Το δικαστήριο αποτελείωσε την καλή δουλειά της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι υπηρεσίες της δυτικής Αττικής πρέπει να ενισχυθούν με αστυνομικούς που υπηρετούν σήμερα στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των κατοίκων της. Σεβόμενοι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναμένουμε την τελευταία λέξη της στο Εφετείο».