7/3/17

Καλλιεργούσε ...

Tα Ντοκουμέντα


Συνελήφθη, σήμερα (07.03.2017) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 52χρονος  σε βάρος των οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ο 52χρονος και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του και σε βοηθητικούς χώρους (αποθήκη), όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 82 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς, σε πέντε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με τη μέθοδο της υδροπονίας, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης (ύψους έως 1 μέτρο),
  •  ποσότητα νωπών τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 416 γραμμαρίων,
  •  εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια (ανεμιστήρας, λαμπτήρες, μετασχηματιστές) και
  •  δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες, μικροποσότητα κάνναβης.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.