16/3/17

Ηλεία: Πέρασαν και στην ηρωίνη

Το ΙΧ

Εξαρθρώθηκε , μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης, στην Ηλεία.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι απότοκος πολύμηνων ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία, που συνέλεξαν με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (14.3.2017) το πρωί, στη Γαστούνη, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο 31χρονος αρχηγός της.
Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας, 21, 31, 40 και 47 ετών και μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 33 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ένα ακόμα 46χρονο ημεδαπό, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη και ένας 47χρονος ημεδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, την οποία την είχε προμηθευτεί πριν λίγη ώρα, από τους δράστες.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εξαμελής εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση. Αναλυτικότερα :

  • 31χρονος, ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος φρόντιζε για την αγορά και τη μεταφορά της ηρωίνης από την Αττική στην Ηλεία και στη συνέχεια τη διακίνηση της.
  • Ο 40χρονος, ο 46χρονος και ο 47χρονος προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από τον αρχηγό, έχοντας τον ρόλο του διακινητή στους χρήστες της περιοχής.
  • Ο 21χρονος και η 31χρονη επιτηρούσαν τους χώρους κατά την μεταφορά των ναρκωτικών (τσιλιαδόροι), προκειμένου να ενημερώσουν σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών.
Από τις έως τώρα έρευνες, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, έχουν κατασχεθεί ένα πολυτελές αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητες ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την δράση τους, εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των (70.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.