24/2/17

Αυτοψία στη Ροτόντα

Οι Αποδείξεις

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, χθες (23-02-2017), από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου - Ροτόντας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε περιπτώσεις κατοχής ή διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί σκύλοι, ειδικά εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες, για παράβαση του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».
Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι δρούσαν με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους (64,4) γραμμαρίων και χρηματικά ποσά ως προερχόμενα από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε εγκαταλελειμμένο μαγαζί στην ίδια περιοχή, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως μέρος απόκρυψης ψυχοτρόπων ουσιών από εμπόρους ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (8) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (144,4) γραμμαρίων,
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • (4) επιτραπέζιοι πομποδέκτες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.