14/2/17

... Γυναικοκρατία στην Κατεχάκη


Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, είχε συνάντηση σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, στο Γραφείο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αναστάσιο Σαλτερή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Ανθή Καραγγελή, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αλλοδαπών, Ταξίαρχος Ευστράτιος Παπαδέας, Οικονομικών, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Κοσιώρης και Προστασίας Συνόρων, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μάλλιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που αφορούν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ έμφαση δόθηκε στο θέμα των δομών φιλοξενίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Ο κ. Φιλιππάκος στο τέλος της συνάντησης τόνισε μεταξύ άλλων το κλίμα παραγωγικής συνεργασίας που υπάρχει τόσο ανάμεσα στα δύο Υπουργεία, όσο και μεταξύ των δύο Γενικών Γραμματέων το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη διευθέτηση πολλών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Τέλος, δεσμεύθηκε για την εντατικοποίηση της συνεργασίας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.