13/12/16

Yπνωτικό από 38χρονη

Αποτέλεσμα εικόνας για υπνωτικο

Προσποιούμενη την πωλήτρια, γυναίκα έμπαινε στα σπίτια ηλικιωμένων στη δυτική Θεσσαλονίκη κι αφού προηγουμένως έριχνε υπνωτικά στα ροφήματά τους, άρπαζε χρήματα και είδη αξίας. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 38χρονη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. Η δράση της εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνες αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου. 

Όπως προέκυψε, η κατηγορούμενη, με το πρόσχημα ότι πουλάει αρώματα, επισκέφθηκε -κατά τους δύο τελευταίους μήνες- μία 72χρονη και μία 66χρονη, στα Διαβατά. Διαφημίζοντας την υποτιθέμενη πραμάτεια της κι όσο βρισκόταν μέσα στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων, με τα οποία έπιανε -στο μεταξύ- κουβέντα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους, η 38χρονη, χωρίς να γίνει αντιληπτή, φέρεται ότι τοποθέτησε άγνωστη υπνωτική ουσία στο νερό ή τον καφέ των ανυποψίαστων γυναικών. 

Ελεύθερος και ο Φλώρος



Ελεύθερος ο επιχειρηματίας για το «συμβόλαιο θανάτου» στην Πεντέλη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά την απολογία του στον 27ο τακτικό ανακριτή, ο επιχειρηματίας κ. Αριστείδης Φλώρος. Στον εν λόγω επιχειρηματία που εμφανίζεται εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ENERGA, είχε αποδοθεί η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην αιματηρή επίθεση εναντίον του 60χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Φεβρουάριο του 2014.

Οι κατηγορίες κατά του κ. Φλώρου βασίστηκαν στις καταθέσεις του θύματος της επίθεσης αλλά και στους ισχυρισμούς δύο Αλβανών που δήλωσαν ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Ωστόσο η πλευρά του επιχειρηματία αναφέρθηκε σε αντιφάσεις των δύο αλλοδαπών και σε μεθοδεύσεις που υπήρξαν σε βάρος του. Σε μία υπόθεση με εντυπωσιακό παρασκήνιο.

Ο δικηγόρος είχε τραυματισθεί σε «ενέδρα» δύο ατόμων στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη, στις 3 Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με την κατάθεσή του οι άγνωστοι του άρπαξαν τσάντα που περιείχε 30.000 ευρώ και ύστερα τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο. Ο 60χρονος νομικός τραυματίσθηκε σοβαρά όμως διέφυγε τον κίνδυνο.

12/12/16

Έρχονταν λεφούσια

Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων


O Επικεφαλής Επιχειρήσεων NCA Border Police Command, κ. Chris Hogben
Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:
Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.
Σας καλέσαμε στη σημερινή μας παρουσίαση για να σας ανακοινώσουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει και να αποδομήσει ένα πολυμελές εγκληματικό δίκτυο, που δραστηριοποιείτο συστηματικά - σε διεθνές επίπεδο - στο πεδίο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.
Πρόκειται για μια σύνθετη υπόθεση, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, λόγω της διεθνικής μορφής και δράσης του εγκληματικού αυτού δικτύου, που είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, διακινώντας αλλοδαπούς κυρίως από το Ιράν, τη Συρία, το Πακιστάν αλλά και άλλες χώρες, με προορισμό την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Η εξάρθρωση του εγκληματικού αυτού δικτύου είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και πολύπλευρης προσπάθειας.
Δυο είναι οι βασικοί πυλώνες που μας οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό.
Ο ένας πυλώνας είναι η συστηματική και μεθοδική δουλειά, που περιλαμβάνει: