9/12/16

Αυτός πήγε να ξεκάνει τον Παύλο

Ποιοι τον έβαλαν?

Αυτός είναι ο Αλβανός που έριξε βιτριόλι στον ποινικολόγο Παύλο Σαράκη
Ο Αλβανός με τη βιτριόλι και τα 23 ονόματα, διέφευγε εννέα χρόνια

O Aλβανός με το βιτριόλι



Εχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του για την επίθεση στον δικηγόρο Π. Σαράκη 
Εξετάζεται η εμπλοκή του εναντίον της Κ. Κούνεβα
Συνελήφθη 35χρονος Αλβανός βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις με βιτριόλι

Συνελήφθη προ δύο ημερών στην Δραπετσώνα, από την ΕΛ.ΑΣ ένας 35χρονος Αλβανός που θεωρείται βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις με βιτριόλι εναντίον του γνωστού δικηγόρου κ.Παύλου Σαράκη και της ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα την περίοδο 2007-2008 αλλά πιθανόν και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Μάλιστα, για την περίπτωση της επίθεσης εναντίον του δικηγόρου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 35χρονου αλλοδαπού -που φαίνεται να χρησιμοποιεί περισσότερα από 20 ονόματα- από την 3η τακτική ανακρίτρια της Αθήνας ύστερα από σχετική αναγνώριση από το θύμα του. Ο ίδιος φέρεται να κατηγορείται για την δολοφονία (το Μάιο του 2009 σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια) μιας 29χρονης, συζύγου δολοφονηθέντα μπράβου της νύχτας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μια σημαντική εξέλιξη για την διαλεύκανση σοβαρών εγκληματικών ενεργειών.

Η παρασκευή των "φουσκωμένων" φαρμάκων


Τι είπε ο Μανώλης Πλουμής

Υποστράτηγος Οικονομικής Αστυνομίας

Φορτηγά τα αναβολικά

Οι Αποδείξεις




H Oικονομική Αστυνομία, προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή, διακίνηση και εμπορία αναβολικών φαρμάκων, τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής συνολικά (11) ημεδαποί και συγκεκριμένα (8) άνδρες και (3) γυναίκες, από τους οποίους ο ένας αποτελεί αρχηγικό μέλος της οργάνωσης και ένας Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν (2) παρασκευαστήρια, μία αποθήκη καθώς και σε (8) κατοικίες που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι για τις παράνομες δραστηριότητές τους.
Τα αναβολικά διατίθενταν σε αθλητές που συμμετείχαν σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες “body building” καθώς και άτομα που επιθυμούσαν την βελτίωση της σωματικής τους εμφάνισης.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει άνω των πεντακοσίων (500) αποστολών στο εξωτερικό και αντίστοιχες στο εσωτερικό.
Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και τις Υπηρεσίες που συνεργάστηκαν μαζί μας και μας βοήθησαν στη σημαντική αυτή εξάρθρωση.

Μεγάλεεεε!


 Ο Υπασπιστής του ΓΓ Αναγνωστάκη

Το look του Λουκά

2ος από αριστερά
O Λουκάς Κρίκος, Διευθυντής του γραφείου τύπου του υπουργείου δημόσιας τάξης. Από τις σπάνιες εμφανίσεις του!

Τι καμώματα είναι τούτα!

Έβαλαν συρματοπλέγματα στους αστυνομικούς στα Εξάρχεια


Ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής:

 "Γίναμε μάρτυρες άλλης μιας παράστασης των γνωστών κύκλων και των οργάνων τους που δρουν κι ενεργούν με ορμητήριο την περιοχή πέριξ των Εξαρχείων, οι οποίοι αμαύρωσαν μετά τη γιορτή του Πολυτεχνείου και την πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

8/12/16

Δεν εκδίδονται

ονται οι δύο τελευταίοι τούρκοι αξιωματικοί

Απόφαση του Συμβουλίου Εφετών 
Δεν εκδίδονται οι δύο τελευταίοι τούρκοι αξιωματικοί

Να μην εκδοθούν οι τελευταίοι δύο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στη χώρα μας με ελικόπτερο, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, αποφάσισε σήμερα Πέμπτη το συμβούλιο Εφετών. Σύμφωνη με την απόφαση ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα εφετών κ. Γεωργίου Βούλγαρη. Οι δύο αξιωματούχοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι εάν εκδοθούν θα υποστούν βασανιστηρίων. 

H Oυαλέζα, τα 'παιξε απ' το ποτό!

Αποτέλεσμα εικόνας για εμπρησμός ουαλια θεσσαλονικη

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σήμερα (08-12-2016), 46χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Απόπειρας ανθρωποκτονίας» και του «Εμπρησμού».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συλληφθείσα, πρώτες πρωινές ώρες της 08-12-2016, στην περιοχή Ευαγγελίστριας Θεσσαλονίκης, ενώ βρισκόταν εντός της οικία της, στην οποία διαμένει με 61χρονο ημεδαπό, έθεσε φωτιά σε κλινοσκεπάσματα κρεβατιού, όπου βρισκόταν ο προαναφερόμενος, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

6/12/16

Οι συνακροάσεις στο ΚΚΕ



Το «μυστικό» για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ

Οταν υποκλέπτεται ένα τηλέφωνο, νομίμως ή παρανόμως, δεν υπάρχει καμία ένδειξη στο κινητό, στο σταθερό τηλέφωνο ή στο τηλεφωνικό κέντρο του παρακολουθούμενου. Η καταγγελία του ΚΚΕ για ύποπτες ενδείξεις συνακρόασης του τηλεφωνικού κέντρου του με αυτά άλλων κομμάτων είναι σοβαρή. Ομως πιθανόν να μη σχετίζεται με οποιαδήποτε υποκλοπή. Ούτε μπορεί εύκολα να εξηγηθεί σαν «λάθος» ενέργεια ή βλάβη στα σύγχρονα τηλεφωνικά κέντρα. Προ μερικών μηνών υπήρχε καταγγελία για ύποπτες ενδείξεις σε τηλεφωνικό κέντρο εταιρείας, όμως και πάλι δεν υπήρξε, έπειτα από έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών, καμία επιβεβαίωση για υποκλοπή.
Μια πιθανή, απλή εξήγηση είναι λοιπόν αυτή η «συνακρόαση» να πρόκειται για μια κακόβουλη ενέργεια από κάποιον ιδιώτη που καλεί από δύο τηλέφωνα, κομματικά γραφεία, τα έχει σε ανοικτή ακρόαση και «ακούει» έτσι το ένα το άλλο. Ομως αυτή η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς και δεν μπορεί να αποκλεισθεί οτιδήποτε. «Κλειδί» πάντως «θα είναι η απόρρητη κλήση που έχει πραγματοποιηθεί στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ που είναι η αρχή των συνακροάσεων. Ισως όταν με άρση απορρήτου προσδιορισθεί το τηλέφωνο που καλούσε το συγκεκριμένο τηλεφωνικό κέντρο να βρεθεί και η άκρη του νήματος».
Σε αυτές τις αναφορές προχώρησαν πρώην στελέχη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), υπεύθυνοι τεχνικής υποστήριξης τηλεφωνικών κέντρων και άλλοι ειδικοί στις τηλεπικοινωνίες σχετικά με την πρόσφατη καταγγελία του ΚΚΕ.

Μάτια μπλε

Η ευχή του Φωτεινού στην Κατερίνα

Χρόνια πολλά στο Πολεμικό Ναυτικό! Χρόνια πολλά και στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή! 

Ξέρει από μπάσκετ ο Υπαρχηγός

Παρέα με Διαμαντίδη

Κάνει σαν πολιτικάντης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης

Για καλό σκοπό



Φιλανθρωπικός αγώνας καλαθοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνιος Τρίτσης», στο Χολαργό.
Στον αγώνα συμμετείχαν η ομάδα καλαθοσφαίρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και η ομάδα παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος.
Στην ομάδα των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών συμμετείχαν Γιάννης Γιαννούλης, Χρήστος Κωνσταντινίδης (Πρόεδρος), Νίκος Κασουρίδης, Δημήτρης Καζιάνης, Γιώργος Σκροπολίθας, Μιχάλης Υφαντής, Γιάννης Μολφέτας, Σωτήρης Καραποστόλου, Νίκος Μπουντούρης, Βαγγέλης Λογοθέτης, Νάσος Χούμπαυλης και προπονητής ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Στην ομάδα καλαθοσφαίρισης της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν οι Θωμάς Νίκου, Θεμιστοκλής Κουπίδης, Νικόλαος Τσούτσος, Χρήστος Ντακούλιας, Βασίλειος Ντιφαντής, Δημήτριος Βαινάς, Αναστάσιος Κωνσταντώνης, Αθανάσιος Πρωτοπαπαδάκος, Παντελής Κανέλης, Δημήτριος Μαλούκος, Σεραφείμ Θέος, Ηλίας Καλαντωνέας, Γεώργιος Μπάκας, Σωτήριος Κόλιας και προπονητής ο Κωνσταντίνος Αρίδας.

5/12/16

O MATατζής έβγαλε όπλο

Αποτέλεσμα εικόνας για ματ

Το Σάββατο τα ξημερώματα 26χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στα ΜΑΤ, έβαλε … γκάζι , τραβώντας μεθυσμένος το πιστόλι του σε βάρος δυο Λίβυων φοιτητών, που τελικά τον αφόπλισαν. Ο Ειδικός Φρουρός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας και υπό την επήρεια αλκοόλ, πλησίασε στην Πλατεία Κεραμικού τους δύο νεαρούς υπηκόους Λιβύης και απαίτησε να τον ακολουθήσει ο ένας απ’ αυτούς, που λίγο νωρίτερα θεώρησε  πως τον είχε σπρώξει περνώντας έξω από ένα σουβλατζίδικο . Στην άρνησή του φοιτητή όμως ο 26χρονος πήγε να  τον εξαναγκάσει να τον ακολουθήσει  με την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου. Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε όμως και αφοπλίστηκε από τους παραπάνω αλλοδαπούς. Ο Λίβυος φοιτητής κατέθεσε πως: «Ο ειδικός φρουρός έκανε κίνηση να μου βάλει το όπλο στοκ κρόταφο, πατώντας μάλιστα τρεις με τέσσερεις φορές την σκανδάλη …».

Τι έκρυβε η δολοφονία στην Πεντέλη!


Δραματικές αποκαλύψεις στη δικογραφία – «Χαμένη» επί μήνες η ΕΛ.ΑΣ.
Τι έκρυβε η δολοφονία του 20χρονου στην Πεντέλη
Η δολοφονία του 20χρονου Θόδωρου Γαλαζούλα (μικρή φωτογραφία) τον περασμένο Μάιο στην Πεντέλη εξιχνιάστηκε προ μερικών ημερών

«Από όλο το σχολείο, μόνο δύο από τους μαθητές δεν έκαναν χασίς και ηρωίνη!». Σε αυτή την εντυπωσιακή εκμυστήρευση προχώρησαν στους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής νεαροί που διαμένουν σε Γέρακα, Γλυκά Νερά και άλλες γύρω περιοχές. Είχαν κληθεί ως μάρτυρες για τη δολοφονία του 20χρονου Θόδωρου Γαλαζούλα τον περασμένο Μάιο στην Πεντέλη, η οποία εξιχνιάστηκε προ μερικών ημερών.

Σύνθετο σύστημα

Οπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης τα στελέχη της Ασφάλειας εξέτασαν περίπου 200 - κυρίως νεαρά - άτομα που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τον σπουδαστή και έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι είχαν εμπλοκή σε χρήση, μικρεμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών. Αστυνομικοί μιλούν για «δεκάδες παιδιά της διπλανής πόρτας, από αστικές οικογένειες, που συμμετείχαν στην αγοραπωλησία ναρκωτικών σαν να ήταν η πιο αθώα ενασχόληση. Και αυτό ασφαλώς που μας αποκάλυψε η υπόθεση της δολοφονίας του 20χρονου δεν φαίνεται να είναι ιδιομορφία μόνο της συγκεκριμένης περιοχής».

Ενα σύνθετο σύστημα μικροσυμφερόντων από διακίνηση ναρκωτικών μεταξύ των δεκάδων νεαρών, το οποίο προκάλεσε μάλιστα σύγχυση στους αστυνομικούς σχετικά με την ταυτότητα και το ακριβές κίνητρο του δράστη. Ηταν πολλοί οι νεαροί ύποπτοι που θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει τον σπουδαστή για μια μικροδιαφωνία της στιγμής στο μικρεμπόριο ναρκωτικών.

Από τον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης προκύπτει η πιθανή εμπλοκή στον φόνο και τρίτου ατόμου, ενός 22χρονου υπαλλήλου σε περίπτερο, ο οποίος όμως απέφυγε τη σύλληψη στα όρια του Αυτοφώρου επειδή είχε αναχωρήσει για την Ολλανδία.

Τι λέει η δικογραφία

Ο Θ. Γαλαζούλας εξαφανίστηκε στις 8 Μαΐου 2016 από το σπίτι της οικογένειάς του στα Γλυκά Νερά - ο ίδιος διέμενε στους Αμπελοκήπους - και είχε βρεθεί νεκρός έξι ημέρες αργότερα στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη πυροβολημένος με καραμπίνα. Ο άγνωστος δράστης είχε αφαιρέσει από το θύμα το κινητό τηλέφωνό του αλλά και έναν μικρό υπολογιστή που είχε πάντα μαζί του.

Στον δικαστικό φάκελο περιλαμβάνονται καταθέσεις ότι ο 20χρονος ήταν χρήστης και μικροδιακινητής ναρκωτικών. Φεύγοντας από το σπίτι του, είχε αναφέρει στους οικείους του ότι πήγαινε να συναντήσει μια φίλη του στην πλατεία Φούρεσι της περιοχής. Εκείνη όμως κατέθεσε ότι δεν τον είχε συναντήσει και της έστειλε μήνυμα ότι «θα πήγαινε σε μια δουλειά». Το ίδιο είπε και σε κάποιους φίλους του που τον είδαν να μπαίνει σε αυτοκίνητο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ανήκε στον δράστη. Ηταν η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό.

Θολό τοπίο

Οι γνωστοί ωστόσο που τον είδαν στο ΙΧ ανέφεραν στους αστυνομικούς πως ήταν «βέβαιοι ότι αυτή δουλειά αφορούσε εμπόριο ναρκωτικών». Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής «χάθηκαν» σε ένα πλέγμα τηλεφωνικών κλήσεων, συναντήσεων και γνωριμιών του 20χρονου - οι περισσότερες φέρεται να σχετίζονταν με μικρεμπόριο χασίς και ηρωίνης - χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν τον δράστη. Τελικώς η Αστυνομία με μεθοδικές ενέργειες έφθασε τις τελευταίες εβδομάδες στα ίχνη του 22χρονου, κρητικής καταγωγής, που και εκείνος έκανε διακίνηση ναρκωτικών και αναβολικών. Περιγράφεται στα δικαστικά έγγραφα ως «ιδιαίτερα οξύθυμος».