26/11/16

Τσούκαλης καλεί "Ράμπο"



Να 'στε όλοι εκεί ...

Εδεσσαϊκά ...

Τα Ντοκουμέντα

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 42χρονου υπηκόου Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης.
Ειδικότερα, χθες (25 - 11 -201 6) το μεσημέρι , εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίσθηκαν σε αυτό και κατασχέθηκαν:

Καστοριανά ...

Tα Κατασχεμένα

Συνελήφθη σήμερα (26-11-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 50χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε ο 50χρονος σήμερα το πρωί σε περιοχή του Άργους Ορεστικού Καστοριάς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. που οδηγούσε, βρέθηκαν -4- ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -15- αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -78- κιλών και -400- γραμμαρίων , τις οποίες κατείχε και μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας .

25/11/16

... Κατσικοπόδαρος ο Τζανέτος?

Πήγε την παραμονή στη Λέσβο και έγινε τραγωδία

Συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών


Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος επισκέφθηκε χθες Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 τη Λέσβο, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Γρηγοράκη.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής σε ενημερωτική εκστρατεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), καθώς και σειράς επαφών με τοπικούς Φορείς και Υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.
Ο κ. Φιλιππάκος αρχικά μετέβη στο κτήριο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση του Γραφείου Δ.Ο.Μ. Ελλάδας, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με θέμα την «Εφαρμογή των Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών, Συμπεριλαμβανομένων Μέτρων Επανένταξης».

Μπουμπουκάκια ...

Oι Αποδείξεις

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση είτε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά είτε εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δεκαοκτώ (18) ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της πλαστογραφίας και της ληστείας καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί φωτοβολίδων.
Συνελήφθησαν στις 22-11-2016, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας τοπικής αρμοδιότητας και της Ο.Π.Κ.Ε., εννέα (9) άτομα, εκ των οποίων έξι (6) ημεδαποί ηλικίας από 22 έως 33 ετών, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 19 και 22 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι και δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, 21 και 24 ετών, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Σιγά τα ωά!

Έπιασαν οπλουργό της ΓΑΔΑ. Που το κακό?
Αποτέλεσμα εικόνας για γαδα
Δεν λέμε πως δεν υπάρχει παράπτωμα, αλλά πάλι Αρχιφυλακάκος κύριε Ταξίαρχε;
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (24 Νοεμβρίου 2016), 44χρονος Αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του και στην οικία του, συνολικά:

Ο 53χρονος αναγόμωνε ...

Τα Κατασχεμένα


Παράνομο εργαστήριο παραποίησης κυνηγετικών όπλων και αναγόμωσης φυσιγγίων εντοπίστηκε  στην Κεφαλονιά από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου.
Ειδικότερα κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κατοικία του, είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο επισκευής, μετατροπής και παραποίησης κυνηγετικών όπλων, καθώς και αναγόμωσης φυσιγγίων.
Στο εργαστήριο κατά την διάρκεια των ερευνών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μεγάλη δουλειά

Μιλούν: ΑΔ Αγάθος, Ματθαίος Γιαννούλης [Δ/της Ασφαλείας] και εκπρόσωπος Κωνσταντής

Tραπεζικός στο κόλπο

Οι Αποδείξεις



Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης συμμορίας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές- διαρρήξεις σε κατοικίες στην Κέρκυρα
Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αγάθος :
«Κυρίες και κύριοι
Στη σημερινή παρουσίαση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας-συμμορίας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ως προς τον τρόπο δράσης της, καθώς και την αποτελεσματικότητά της.
Η ομάδα αυτή, δρούσε τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κέρκυρας και τα μέλη της διέπρατταν κλοπές, διαρρήξεις καθώς και άλλα αδικήματα, υπό την καθοδήγηση ενός 44χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Συγκεκριμένα, μετά από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, καταφέραμε:
  • να διακριβώσουμε το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας,
  • να ταυτοποιήσουμε τον αρχηγό, τα μέλη της καθώς και τους ρόλους που αυτά είχαν στην ομάδα και τέλος,
  • να αποδομήσουμε τη δράση τους και να τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη.
Στα πλαίσια αυτά οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και αστυνομικού σκύλου, κατά την οποία συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (2 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας 41, 44 και 57 ετών αντίστοιχα καθώς και (2) ημεδαποί, ηλικίας 44 και 50 ετών, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη (4) ατόμων και άγνωστου αριθμού συνεργών, των οποίων η συμμετοχή ερευνάται.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τον Διευθυντή και το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της επιχείρησης εξάρθρωσης της εγκληματικής αυτής ομάδας καθώς και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα, ώστε να οδηγηθούμε στο επιθυμητό και επιτυχές αποτέλεσμα.»
Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ματθαίος Γιαννούλης:
«Καλησπέρα σας.
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κερκύρας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πρωινές ώρες της 22/11/2016 εντοπίσθηκαν και εν συνεχεία συνελήφθησαν πέντε μέλη της ομάδας, εκ των οποίων τέσσερεις άνδρες, οι δύο Αλβανοί υπήκοοι ηλικίας 41 και 44 ετών και δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 50 ετών, καθώς και μια γυναίκα Υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 57 ετών, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός Αλβανού υπηκόου ηλικίας 38 ετών και ενός ημεδαπού ηλικίας 29 ετών για τα ίδια αδικήματα.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι αλβανοί Υπήκοοι μαζί με τον 50χρονο ημεδαπό, από το έτος 2010 είχαν συστήσει ομάδα με σκοπό να διαπράττουν κλοπές σε οικίες, αναπτύσσοντας ιδιαίτερη οργάνωση.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας, αρχικά, φρόντιζαν να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με ιδιοκτήτες οικιών οι οποίοι διέθεταν καλή οικονομική κατάσταση με συνακόλουθα επαρκή οικονομική ρευστότητα και εν συνεχεία τους έθεταν υπό παρακολούθηση με σκοπό να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να δράσουν ανενόχλητοι σε χρόνο που απουσίαζαν από αυτές.
Στη συνέχεια, κατά την αποχώρηση των ιδιοκτητών από τις οικίες τους, αυτοί ετίθεντο σε φυσική παρακολούθηση από μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώ έτερα μέλη της ιδίας ομάδας προέβαιναν στη διάρρηξη των οικιών τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά κυρίως αλλά και τιμαλφή.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα, σε κάποιες από τις περιπτώσεις, κατόρθωσε και απέσπασε πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση των θυμάτων από τον συλληφθέντα ημεδαπό, ηλικίας 44 ετών, τραπεζικό υπάλληλο, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι η συλληφθείσα 57χρονη αλλοδαπή τους παρείχε κατάλυμα και όχημα ιδιοκτησίας της, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού.

Απαράδεκτο ..!

Έκοψαν απ' το βασικό πλάνο τον φίλο μας τον Γρηγοράκη

Ποιος "πλαγιοκοπεί" τον Υποστράτηγο;

Ιδού και η ... κομμένη απόδειξη

Μέσα για το βιασμό της γιαγιάς

Καλά να πάθει
Αποτέλεσμα εικόνας για βιασμος γιαγιας

Σε κάθειρξη 18 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 29χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το βιασμό 86χρονης, σε περιοχή της Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο νεαρός ήταν γνωστός του εγγονού της ηλικιωμένης, την οποία επισκέφθηκε τον περσινό Νοέμβριο στο σπίτι της με το πρόσχημα ότι θα της έκανε μασάζ, καθώς η ίδια φέρεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα κι ο κατηγορούμενος διατεινόταν στο περιβάλλον του ότι γνώριζε θεραπείες, βασιζόμενες στο μασάζ.

24/11/16

Aς τον τρελό στην τρέλα του ...

Που λέει και το τραγούδι 

Ψυχομετρικά τεστ στην ΕΛ.ΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε σήμερα (24 Νοέμβριου 2016), από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), ειδικό ψυχομετρικό εργαλείο, με σκοπό την υποστήριξη των αστυνομικών για τη διαχείριση στρεσογόνων παραγόντων, που απορρέουν από την καθημερινή άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης», παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, καθηγητής Παναγιώτης Τσάκωνας παρέδωσε το ψυχομετρικό εργαλείο στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.
Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«…δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω δημόσια για τη διαχρονική και πολυεπίπεδη βοήθεια και προσφορά του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, αλλά και πιο συγκεκριμένα για την οικονομική στήριξη αυτής της προσπάθειας, της προμήθειας των ψυχομετρικών τεστ….
...μετά την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.ΜΕ.Α. για αγορά 4.000 τέτοιων ψυχομετρικών τεστ, «ζωών» όπως τα λένε οι ψυχολόγοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε πλέον στα χέρια των ειδικών, αυτό το εργαλείο προς άμεση αξιοποίησή του….

Γνώριμος από παλιά

Οι αποδείξεις της 1ης Νοεμβρίου

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης ποσότητας κάνναβης.
Επιπρόσθετα, ο 39χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απείθειας, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αναλυτικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς (στη διασταύρωση Καλπακίου), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης, προσέκρουσε στα υπηρεσιακά οχήματα, με συνέπεια την πρόκληση υλικών ζημιών ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Έβαλαν και αετό

Οι Αποδείξεις
Για 1η φορά το ζωγραφιστό έμβλημα της Δίωξης Ναρκωτικών 
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στην εγχώρια παράνομη αγορά.
Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 21-11-2016 στον Πειραιά και στο Πέραμα πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24, 26 και 33 ετών και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 42 και 81 ετών. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κάνναβη με ισοπροπυλική αλκοόλη

Ta Kaτασχεμένα

Συνελήφθησαν χθες (23.11.2016) στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, δυο ημεδαποί ηλικίας 33 και 38 ετών, κατηγορούμενοι από κοινού για κατοχή και παραγωγή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων, κατά τη διερεύνηση υπόθεσης ναρκωτικών, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες διαδοχικές έρευνες στις κατοικίες των κατηγορούμενων, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν:
Στην κατοικία και την κατοχή του 33χρονου:

Βρίσκουν άκρη με το φόνο

Αποτέλεσμα εικόνας για Θοδωρή Γαλαζούλα

Κοντά στην εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 20χρονου σπουδαστή Θοδωρή Γαλαζούλα που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάιο βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν διαμορφώσει το προφίλ του βασικού υπόπτου και πιθανόν πρόκειται για νεαρό άτομο, σχετιζόμενο με υπόθεση ναρκωτικών. Δεν μπορεί να διαπιστωθεί όμως αν πρόκειται για Έλληνα ή αλλοδαπό και αν τελικά επαληθευθούν τα στοιχεία της Αστυνομίας.

Κοκαΐνη σε κορσέ

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθησαν χθες (22-11-2016) το απόγευμα στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, δυο (2) υπήκοοι Αλβανίας, 32 και 33 χρονών, για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας κατά την είσοδό τους στη χώρα μας και σε έλεγχο που τους πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι έκαστος κατείχε κοκαΐνη, βάρους -1- κιλού και -26- γραμμαρίων, την οποία εισήγαγαν με σκοπό τη μεταφορά της στο εσωτερικό της χώρας.

Η Μολδαβή τους έβαζε χέρι

Αποτέλεσμα εικόνας για μολδαβη

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε κοσμηματοπωλεία και οικίες.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 21-11-2016 στην Αθήνα, τρία (3) μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 24χρονο ημεδαπό, έναν 24χρονο υπήκοο Αλβανίας και μία 20χρονη υπήκοο Μολδαβίας.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και οικίες από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν σε κλεπταποδόχους. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν, αδιαφορώντας για τον τραυματισμό των υπαλλήλων των καταστημάτων. Ως προς τον τρόπο δράσης τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους.

Στου Κολοκοτρώνη




Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν  στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος 2016-2017, οι σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας στην οικία του Κολοκοτρώνη, στο Λιμποβίσι Αρκαδίας.
Τους συνολικά τριάντα έξι (36) σπουδαστές της 20ης εκπαιδευτικής σειράς, συνόδευσαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Σχολής, κ. Αθανάσιος Χρήστου, ενώ παρευρέθη και ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Αδαμάντιος Μητρόπουλος.

Μανιτάρια ψιλοκυβίνης

Η Απόδειξη

Συνελήφθη στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 39χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ο ανωτέρω κατελήφθη εντός Ταχυδρομικού Γραφείου στο Γαλάτσι, κατά τη στιγμή που παραλάμβανε ταχυδρομικό δέμα, που είχε αποσταλεί από το Βέλγιο, με παραλήπτη τον ίδιο. Το δέμα περιείχε ποσότητα μανιταριών ψιλοκυβίνης, βάρους -218- γραμμαρίων.

23/11/16

Δεν έλεγαν για το βραχιολάκι

Αποτέλεσμα εικόνας για εκτακτο κριμεσ

Αποτέλεσμα εικόνας για ατ ομονοιας
Το Α.Τ Ομονοίας, τυγχάνει να έχει έναν από τους πιο άξιους και σοβαρούς Διοικητές. Το λάθος πιστώνεται ασφαλώς στο Τμήμα Ασφαλείας

Έγινε κι αυτό … Η  κατηγορούμενη με την ηλεκτρονική χειροπέδα, είχε δείξει τις διαθέσεις της είκοσι οχτώ ώρες πριν την εξαφάνισή της , όταν της χτύπησαν την πόρτα αστυνομικοί χωρίς όμως ποτέ να πάρουν απάντηση. Δεν βρήκαν … φως στο διαμέρισμα της  43χρονης  Μ.Σ που εμπλέκεται ως γραμματέας σε σκάνδαλο εκατομμυρίων με υπόδικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας. Οι αστυνομικοί κλήθηκαν να της επιδώσουν δικαστικό έγγραφο σχετικό με  την πολύκροτη δίκη που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μη έχοντας άλλη επιλογή, αναγκαστικά της θυροκόλλησαν την κλήση στις 14:10 το μεσημέρι της Παρασκευής. Και αυτό επειδή το περιπολικό του αστυνομικού τμήματος αγνοούσε πως η 43χρονη φορά στον αστράγαλο του ποδιού της «βραχιολάκι». Το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας που στεγάζεται στο ίδιο πολυδύναμο κτήριο, δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ενημερώσει το Α.Τ, πως στην περιοχή τους και πιο συγκεκριμένα στην οδό Καρδίτσας, υπάρχει μια γυναίκα που αποφυλακίστηκε με όρους αλλά τελεί σε κατ’ οίκον αυστηρό  περιορισμό και μάλιστα με το δεσμευτικό μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Όπως εκτιμούν τώρα οι διώκτες της, η 43χρονη προετοίμαζε τη φυγή της και αφού δεν γνώριζε τι την ήθελαν οι ένστολοι αστυνομικοί, φοβήθηκε προφανώς για τα χειρότερα και έτσι το στίγμα του κομμένου βραχιολιού της βρέθηκε,  είκοσι οχτώ ώρες μετά στη Νέα Φιλαδέλφεια, το Σάββατο δυο λεπτά πριν της 7 το απόγευμα.

Διακινητές μαύρου χρήματος


Συγκεκριμένα, η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε τριάντα επτά (37) άτομα, που δραστηριοποιούνταν ως μεταφορείς παράνομου χρήματος (money mules), με 39 θύματα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Ευρώπη για την καταπολέμηση της μεταφοράς παράνομου χρήματος, στην οποία συμμετείχαν και εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλαμβάνοντας επιμέρους αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 14 έως 18 Νοεμβρίου 2016 με τη συμμετοχή αστυνομικών υπηρεσιών της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Μολδαβίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ουκρανίας, του FBI και της Μυστικής Υπηρεσίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Την επιχείρηση υποστήριξαν η Europol, η Eurojust και η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (European Banking Federation – EBF) καθώς και εκατόν έξι (106) τραπεζικά ιδρύματα και ιδιωτικοί φορείς.

22/11/16

Ο σωματέμπορος πιάστηκε στον ύπνο

Αποτέλεσμα εικόνας για προαγωγος

Συνελήφθη, χθες (21-11-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, 41χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών,

Απ' την Κω στην Κάλυμνο

Η Απόδειξη

Συνελήφθη σήμερα (22.11.2016) στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κω, μια 41χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για κατοχή - μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε η κατηγορούμενη κατά την άφιξή της στο νησί της Κω, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και άμεσα τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.

Επίδειξη πλούτου από Αξιωματικό



Τα προβλήματα στις ανακρίσεις για την αθλητική βία, τα θέματα της Αντιτρομοκρατικής και οι πρωτοφανείς αναρτήσεις στο Facebook των αρμόδιων αστυνομικών
Από τον κόσμο της νύχτας στις έρευνες για επιθέσεις κατά διαιτητών

Αποκαλυπτικό

Σειρά ερωτημάτων εγείρονται για τις δυνατότητες της ΕΛ.ΑΣ. να ερευνήσει το τελευταίο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με στόχο αθλητικούς παράγοντες. Και αυτό διότι διαπιστώνεται η προβληματική στελέχωση και λειτουργία του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, ενώ εκφράζονται και επιφυλάξεις για την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις σχετικές αναζητήσεις.

Τα ερωτήματα εντός του αστυνομικού Σώματος πολλαπλασιάζονται μετά τον εντοπισμό αναρτήσεων στο Facebook από σημαντικό αξιωματικό του Τμήματος Αθλητικής Βίας, ο οποίος έχει υπηρετήσει και στην Αντιτρομοκρατική. Δηλώνει, με έναν περίεργο αυτοσαρκασμό, υπάλληλος της... πρεσβείας της Κολομβίας, σε περίοπτη θέση διατρανώνει ότι μένει αξέχαστος σε «θλιμμένες π...ς», έχει εκατοντάδες φωτογραφίες από ξενύχτια σε νυχτερινά κέντρα, ενώ ταυτόχρονα στο προφίλ του καταφέρεται κατά διαφόρων ομάδων και αθλητικών παραγόντων.

Οι επιλογές αυτές έχουν προκαλέσει απορίες και αντιδράσεις και μεταξύ των ενστόλων συναδέλφων του και σκορπούν αμφιβολίες για την πληρότητα των ερευνών από τις διωκτικές αρχές. Ολα αυτά ενώ έχει διακοπεί για άλλη μία φορά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και εν όψει αναζήτησης στοιχείων για αυτές τις ένοπλες ενέργειες.

Έχει κέφια ο Πανούσης

Στο χορό του Γιώργου Καλιακμάνη
"Φυσικά και θα έρθω ξανά στον χορό της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικης ,αλλά αυτή την φορά θα χορέψω ζεϊμπέκικο....Αυτο μου απάντησε ο πρώην υπουργός δημόσιας τάξης Γιαννης Πανουσης όταν τον συνάντησα σε μια παρουσίαση βιβλίου στο Γαλατσι και τον ρώτησα αν θα ξανάρθει και φέτος στον χορό της ένωσης μετα τα πικάντικα σχόλια για το τσιφτετέλι που είχε χορέψει πριν ένα χρόνο.

Και ο πατέρας στο κόλπο!

Οι Αποδείξεις

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας , είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 2 ανδρών, για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης στην Ημαθία.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, πατέρα και γιο ηλικίας 77 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ο «θυμός» της κατηγορούμενης



Τα μυστικά της πρώτης απόδρασης με «βραχιολάκι»

Τα μυστικά της πρώτης απόδρασης με «βραχιολάκι»

Η «αγανάκτηση» της 43χρονης κατηγορούμενης για το σκάνδαλο της εταιρείας Energa σχετικά με την αιφνιδιαστική δικαστική απόφαση παράτασης για έξι μήνες της χρήσης του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης φέρεται ότι ήταν αυτή που την οδήγησε στην απόφαση, λίγες ώρες αργότερα, να σπάσει το «βραχιολάκι» ελέγχου και να  εξαφανισθεί. 
Η 43χρονη, που ήταν γραμματέας στην εν λόγω εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, κατηγορείτο για «ξέπλυμα χρήματος» με τη συνδρομή του συζύγου της, περίμενε ότι θα αφεθεί πλήρως ελεύθερη αφότου θα παρερχόταν το 18μηνο μετά τη σύλληψή της, όπως είχε συμβεί και με δύο άλλους συγκατηγορουμένους της. Η κατηγορούμενη δήλωνε «ανυπόμονη» για να σταματήσει ο κατ' οίκον περιορισμός της και να αφαιρεθεί το «βραχιολάκι» της. Όμως η αντίθετη δικαστική απόφαση φέρεται να την εξόργισε. Οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η 43χρονη να επιχειρήσει να συναντήσει τον σύζυγό της που έχει κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση και παραμένει ασύλληπτος.

Η βεντέτα κρατάει χρόνια!

Αποτέλεσμα εικόνας για crimesonair αποκαλυψη

Ραχωβίτσας-Μαρίνος= Χ
Δόκιμοι στη Σχολή Αξιωματικών: Έτσι εξηγούνται όλα ...


21/11/16

ΑΜΑΝ, αυτή η "διαφθορά"!


Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε σήμερα, 21 Νοεμβρίου 2016, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη βουλευτή της Ιταλίας και Εισηγήτρια της Έκθεσης «Νέοι κατά της διαφθοράς» του Συμβουλίου της Ευρώπης, Eleonora Cimbro.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Προϊσταμένη Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης.
Την Ιταλίδα βουλευτή συνόδευαν η συνεργάτης της, Fabiola Colobraro, η Γραμματέας της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Εκπαίδευσης και Μ.Μ.Ε. της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ivi Odrats, η Προϊσταμένη του Β΄ Τμήματος Διεθνών Οργανισμών της Βουλής των Ελλήνων, Αικατερίνη Καρτσακλή καθώς και η Θάλεια Παπαδοπούλου και η Νίκη Μπέμ από τη Διεύθυνση Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ...

Το vima.gr προτείνει για τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Κυριακάτικη Βόλτα

Η λιμουζίνα

Συνελήφθη σήμερα (20-11-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.