8/10/16

«Οπλα, εκρηκτικά και υλικά... μακιγιάζ» για Καραμανλή




Αμφιλεγόμενες μαρτυρίες στον δικαστικό φάκελο για το σχέδιο παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και για το σκάνδαλο των υποκλοπών – Τα επεισόδια του 2008, οι άφαντοι ρώσοι πράκτορες και η περίεργη «συνάντηση» στο Κολωνάκι
«Οπλα, εκρηκτικά και υλικά... μακιγιάζ» στην παρακολούθηση Καραμανλή

Αναφορές σε εντοπισμό όπλων Καλάσνικοφ και Τοκάρεφ, ζελατοδυναμίτιδας αλλά και υλικών... μακιγιάζ, γυναικείων ρούχων και σκηνών (πιθανώς για νυχτερινή διαβίωση) που κατείχε 20μελής ομάδα «αγνώστων» ελληνικής καταγωγής οι οποίοι παρακολουθούσαν το 2008 τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή περιέχουν δικαστικά έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα». Ανάμεσα στα μυστηριώδη άτομα που φέρεται να ακολουθούσαν τον κ. Καραμανλή φέρεται ότι ήσαν αρκετές γυναίκες, ενώ τμήμα των παρακολουθήσεων φέρεται να έχουν γίνει έξω από το... ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και στον Χολαργό.

Τα «μυστικά» του φακέλου
Πρόκειται για τον δικαστικό φάκελο σχετικά με το καταγγελλόμενο σχέδιο «Πυθία», της παρακολούθησης και πιθανής «δολοφονίας» το 2008 του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και για τις υποκλοπές και διαρροές εγγράφων από την ΕΥΠ που οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε ελληνοαμερικανό πρώην πράκτορα της CIA αλλά και σε βάρος δύο στελεχών της ΕΥΠ, όπως και του πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη. Ωστόσο νομικοί εξέφραζαν σειρά ερωτημάτων για το περιεχόμενο του δικαστικού φακέλου, όπου, όπως λένε, «μνημονεύονται περιστατικά που παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν συνέβησαν ποτέ, ενώ φαίνεται να υποκρύπτονται σκοπιμότητες στελεχών των μυστικών υπηρεσιών ή και πολιτικές επιδιώξεις ορισμένων μαρτύρων».
Ενα μεγάλο τμήμα των δικαστικών εγγράφων και κυρίως της εισηγήσεως στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 της εισαγγελέως κυρίας Σοφίας Βαΐτση - είχε προηγηθεί πολύχρονη έρευνα του δικαστικού λειτουργού κ. Δημήτρη Φούκα - αφορά το σχέδιο «παρακολούθησης ή και εξόντωσης του τότε πρωθυπουργού για να αλλάξει η ενεργειακή πολιτική της χώρας, αφού φέρεται να υπήρχε συμφωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον ρωσικό αγωγό αερίου».
Στα δικαστικά έγγραφα υπάρχει υπόμνηση σε πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ τον Ιανουάριο του 2009 που επικαλείται πληροφοριοδότη της ρωσικής υπηρεσίας κατά της τρομοκρατίας FSB. Και εκεί λοιπόν αρχίζουν να αναπτύσσονται θεωρίες και φόβοι από συνδυασμό διαφόρων περιστατικών που ορισμένα δεν φαίνεται να έχουν άμεση σχέση.

Καλάσνικοφ και σοκολάτες
Οπως σημειώνεται στο έγγραφο: «Πρώτον, υπήρχε έντονος προβληματισμός ως προς τους υποκινητές των γεγονότων του μηνός Δεκεμβρίου το 2008. Δεύτερον, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων έχοντας καλύψεις και μεθόδους διαφυγής προς το εξωτερικό. Τρίτον, είχε στοχοποιηθεί ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας και οι συνεργάτες του. Τέταρτον, έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει παρακολούθηση του πρωθυπουργού στις μετακινήσεις από το γραφείο του». Στη συνέχεια περιγράφονται περίπου 10 περιπτώσεις όπου τα στελέχη της FSB είχαν εντοπίσει παρακολουθήσεις της πρωθυπουργικής πομπής στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην Αττική οδό, στην οδό Φανερωμένης στον Χολαργό, κοντά στο κτίριο της ΕΡΤ και αλλού από άτομα που ήσαν ελληνικής καταγωγής αλλά όχι αντιεξουσιαστές (όπως χαρακτηριστικά προσδιορίζεται).
Στη διάρκεια της εν λόγω παρακολούθησης φαίνεται να παρουσιάζονται και δύο άτομα ευρωπαϊκής καταγωγής. Κάποια από τα οχήματα τύπου βαν εμφανίζεται ότι είχαν γερμανικές πινακίδες, ενώ οι Ρώσοι φέρεται να υπέκλεπταν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των περίεργων ατόμων που παρακολουθούσαν τον κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με τα έγγραφα της ΕΥΠ, «στις 25 Απριλίου 2009 τα στελέχη της ρωσικής υπηρεσίας φέρεται να ακινητοποίησαν το βαν των υπόπτων που διέφυγαν με μηχανές Εντούρο». Οπως σημειώνεται στο δικαστικό έγγραφο, «μέσα σε αυτό βρέθηκαν χάρτες της Αθήνας με διάφορα σημάδια, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα Τοκάρεφ και Καλάσνικοφ, υλικά καμουφλάζ (καινούργια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες, οι οποίες δεν έφεραν διακριτικά, καθώς και γυναικεία ρούχα, συστήματα επικοινωνίας συντονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., τηλεχειριστήριο, καθώς και ξηρά τροφή και σοκολάτες».
Τη σχετική ροή πληροφοριών και της γνησιότητας των δελτίων της ΕΥΠ είχαν επιβεβαιώσει τότε ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Ταξης και της ΕΥΠ.

Ερευνα σε θολό τοπίο
Ωστόσο νομικοί και στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη εξέφραζαν σειρά αποριών σχετικά με το ότι «δεν υπάρχει κανείς αυτόπτης μάρτυρας αυτών των συμβάντων και δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένα από τα "κατασχεθέντα" όπλα και εκρηκτικά κ.τ.λ. Επιπλέον ποτέ κανείς από τη φρουρά του κ. Καραμανλή δεν είχε ενημερωθεί για αυτά τα συμβάντα ούτε υπήρξε σχετική άμεση ενημέρωση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ή της ΕΥΠ, που έχουν άγνοια για όλα τα περιγραφόμενα. Ακόμη ασαφής είναι και ο πληροφοριοδότης της ΕΥΠ αφού υπάρχουν αμφιβολίες ότι η σχετική ενημέρωση δεν προέρχεται άμεσα από την FSB αλλά από ιδιώτη ελληνικής καταγωγής που εμφανιζόταν να έχει επαφή μαζί της».
Στο δικαστικό έγγραφο υπάρχουν οι ήδη γνωστές αναφορές για τη δράση του πρώην πράκτορα της CIA (ελληνικής καταγωγής από την Κάρπαθο, εμφανιζόταν με τα ψευδώνυμα «Μάρκος» και «Πέτρος») Γουίλιαμ Μπέιζιλ που φέρεται να ήταν αυτός που με τη βοήθεια της συζύγου του είχε αγοράσει τα περιώνυμα 14 κινητά-σκιές που χρησιμοποιήθηκαν την περίοδο 2004-2005 για τις υποκλοπές των 104 κυβερνητικών στελεχών, υπηρεσιακών παραγόντων και ιδιωτών. Ο πράκτορας της CIA που διαμένει στην Ουάσιγκτον και δεν έχει εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας εντοπίστηκε από ένα «λάθος» με την αγορά συμπληρωματικών κινητών από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μιαούλη στον Πειραιά.
Επιπλέον στον ίδιο φάκελο υπάρχουν καταθέσεις, το 2013, μιας υπαλλήλου της ΕΥΠ που έχει αποβιώσει και ενός πρώην πράκτορα της υπηρεσίας (έχει απολυθεί με την κατηγορία της κατασκοπείας) ότι «τον Νοέμβριο του 2005 σε συνάντηση υπαλλήλων της ΕΥΠ σε εστιατόριο στο Κολωνάκι ο βουλευτής κ. Μιχάλης Καρχιμάκης που παρίστατο είχε ζητήσει δημόσια από δύο από αυτούς (έναν άντρα και μια γυναίκα υπάλληλο) να του φέρουν απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα για πολιτική χρήση». Ωστόσο ο κ. Καρχιμάκης αλλά και οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ αρνούνται την κατηγορία. Νομικοί μιλούν για «μια συνάντηση που δεν υπήρξε ποτέ. Πρόκειται για μεθοδευμένη κατηγορία από ένα στέλεχος της ΕΥΠ που έχει κατηγορηθεί για σειρά παράτυπων ενεργειών και προχωρά σε εκδικητικές ενέργειες. Μάλιστα την ίδια περίοδο το ίδιο άτομο φέρεται να είχε συντάξει με άλλους συνεργούς του πλαστές αποδείξεις που εμφάνιζαν εκπροσώπους των ΜΜΕ που είχαν ασχοληθεί με τη δράση του να παίρνουν παρανόμως μεγάλα ποσά από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες».

Πολλά απ' όλα!


Κατασχέθηκαν -72- κιλά και -895- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -3- πιστόλια και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, -8- κλεμμένα οχήματα, -1- κομμένο Ι.Χ.Φ. εντός εμπορευματοκιβωτίου, πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων κλεμμένων οχημάτων, πλήθος πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας, πλαστών ταυτοτήτων, εγγράφων, σφραγίδων, κλειδιών αυτοκινήτων, κοσμημάτων και κινητών τηλεφώνων.
Tα Ντοκουμέντα


Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην κλοπή οχημάτων. Η οργάνωση είχε παράλληλη δράση και στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο διενέργειας έρευνας για τον εντοπισμό σπείρας που τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείτο συστηματικά στη κλοπή οχημάτων (κυρίως φορτηγών), αποκάλυψε πλήρως την εγκληματική δράση της οργάνωσης, ταυτοποίησε τα μέλη της και εντόπισε διαλυτήριο οχημάτων στον Ασπρόπυργο που χρησιμοποιούσαν για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων οχήματα. Επιπρόσθετα αποκάλυψε την παράλληλη δράση της οργάνωσης στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.

... Σκυλιά στη δουλειά!

 Η εκπαίδευση κατάρτισης (9) στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας – εκπαιδευτών των Αστυνομικών Σχολών
Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της μαχόμενης ΕΛ.ΑΣ 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες (07-10-2016), η εκπαίδευση κατάρτισης εκπαιδευτών των Αστυνομικών Σχολών, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εκπαίδευση, διάρκειας τριών εβδομάδων, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Τμήμα Ειδικής Αστυνομικής Εκπαίδευσης (Τ.ΕΙΔ.Α.Ε.) Λαγονησίου και στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο, στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Συμμετείχαν συνολικά (9) στελέχη των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων και ειδικότερα (6) Αξιωματικοί, (1) Ανθυπαστυνόμος και (2) Αρχιφύλακες.

7/10/16

Πετάει η Ρόδος



Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Α’ Δ.Α. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΦΩΤΙΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ & ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜ.ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ, ΑΣΤ. Β’ ΛΕΩΝΙΔΑ ΨΑΡΑΔΑΚΗ

Πήγαν Μέγαρο[α]!

Αποτέλεσμα εικόνας για μοτοσυκλετες

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν, έκλεβαν και εκβίαζαν ιδιώτες, οποίοι είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης των δικύκλων τους.
Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 30-9-2016 στην περιοχή των Μεγάρων, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε, το ηγετικό μέλος της σπείρας και συγκεκριμένα ένας 18χρονος ημεδαπός. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 53 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απάτης, της κλοπής και της εκβίασης, ενώ ο συλληφθείς κατηγορείται επιπλέον και για αντίσταση.

Τους άλλαξαν τη ρεζέρβα ...

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 5-10-2016 στο 87ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Θήβας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 34 και 35 ετών, για κατοχή και μεταφορά ποσοτήτων ηρωίνης.
Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την δράση των ανωτέρω στη μεταφορά και διοχέτευση στην Ελληνική Επικράτεια ποσοτήτων ηρωίνης, εντοπίστηκαν οι δράστες εντός ΤΑΞΙ στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, να μεταφέρουν, επιμελώς κρυμμένη στο εσωτερικό της ρεζέρβας, ποσότητα ηρωίνης με σκοπό την παράδοση της σε συνεργούς τους στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω διακίνηση.

9αρα κόκα ...

(1,5) κιλά μεθαμφεταμίνης και (4.900) χάπια ECSTASY

Σημαντικό πλήγμα σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και χαπιών ECSTASY και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί.
Πρόκειται για τρία (3) μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα για 27χρονη υπήκοο Γερμανίας και δυο υπηκόους Λετονίας, ηλικίας 27 και 24 ετών. Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί η δράση και τα στοιχεία ενός συνεργού τους, 45χρονου υπηκόου Ισραήλ, ο οποίος αναζητείται.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγής, κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Από τη μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε:
  • διακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2016 είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση με διεθνικό χαρακτήρα και σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ενταχθεί ως μέλη στο παράνομο διεθνές δίκτυο και ενεργώντας κατ’ εντολή του αρχηγού της οργάνωσης (τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται), ταξίδεψαν στη χώρα μας με σκοπό να μεταφέρουν διαδοχικά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε άλλο κράτος,
  • διευκρινίστηκαν οι ρόλοι των εμπλεκομένων (αρχηγός-μεταφορέας-αποθηκευτής),
  • σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης, η μεθοδολογία και το προφίλ της εγκληματικής οργάνωσης και
  • προσδιορίστηκε το δρομολόγιο που ακολουθούσαν οι συλληφθέντες καθώς και ο τελικός προορισμός τους.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα (03.10.2016), στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων, εντοπίσθηκαν σε δωμάτιο τουριστικού καταλύματος, όπου διέμενε ο 45χρονος Ισραηλινός, ταξιδιωτικός σάκος και δύο βαλίτσες ειδικά τροποποιημένες, με διπλούς πάτους, που περιείχαν κοκαΐνη βάρους (4.508) γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη βάρους (1.475) γραμμαρίων και (4.900) χάπια ecstasy.
Μετά από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντοπίστηκαν και να συνελήφθησαν, χθες (6-10-2016), επ’ αυτοφώρω οι δυο 27χρονοι (Γερμανίδα και Λετονός), τη στιγμή που επιχείρησαν να παραλάβουν τις παραπάνω αποσκευές για λογαριασμό του 45χρονου Ισραηλινού.
Επακολούθησε έρευνα στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι δύο (2) συλληφθέντες, όπου εντοπίστηκε ο 24χρονος συνεργός τους και επιπλέον βρέθηκε μια ακόμη ειδικά τροποποιημένη βαλίτσα με επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης βάρους -4.670- γραμμαρίων. Όπως, προέκυψε η συγκεκριμένη βαλίτσα είχε παραδοθεί προ ημερών από τον 45χρονο στην 27χρονη για περαιτέρω μεταφορά της.
Συνολικά κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • Κοκαΐνη συνολικού βάρους 9 κιλών και 178 γραμμαρίων.
  • Μεθαμφεταμίνη βάρους 1 κιλού και 475 γραμμαρίων.
  • (4.900) χάπια ECSTACY .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Ρωσιδούλα στο χασίς


Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, στην Καλλιθέα και στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρία (3) άτομα εκ των οποίων δύο (2) αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, μία 44χρονη υπήκοο Ρωσίας και έναν 38χρονο ημεδαπό.

Αποθεώστε τον!

Ο Τιτανοτεράστιος Μαστρογιάννης
Αφού πήρε στο λαιμό του τον Πανούση με τις πιο άθλιες και άδικες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, τώρα περιφέρεται σε συνδικαλιστικές οργανώσεις ως "ομιλητής". Δεν το 'χει χωνέψει ακόμη πως δεν πρόκειται να βγει Βουλευτής!

Σερραϊκά ...

Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου εντοπίστηκαν στις οικίες τους πάνω από 3 κιλά κάνναβης



Οι στοχευμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, οδήγησαν στη σύλληψη δύο 50χρονων ημεδαπών, για καλλιέργεια και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες (6-10-2016) το μεσημέρι εντοπίστηκαν οι δύο 50χρονοι και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο διάδοχος του Frontex

Η νέα ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή

Επίσημη «πρώτη» για τη νέα ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την αρχική πρόταση της Κομισιόν, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG), ο διάδοχος του Frontex, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνοριακό σταθμό ελέγχου Καπιτάν Αντρέεβο στη μεθόριο Βουλγαρίας - Τουρκίας.

«Η σημερινή ημέρα (σ.σ.Πέμπτη)  αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της διαχείρισης των ευρωπαϊκών συνόρων» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «από τώρα και στο εξής, τα εξωτερικά σύνορα ενός κράτους - μέλους θα είναι τα εξωτερικά σύνορα όλων μας - τόσο από νομική όσο και από επιχειρησιακή άποψη», μία επισήμανση με ιδιαίτερη σημασία για τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο.

6/10/16

Το ΜΝΜ


Ξύπνησαν και οι Σύριοι

Eδώ ειν' τα Λάβαρα!

Συνελήφθη χθες (5-10-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στα Λάβαρα Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν έμφορτο με ναρκωτικά.

Θρίλερ με «οικογενειακό» DNA


Θρίλερ με «οικογενειακό» DNA σε άγριο έγκλημα

Ενα «οικογενειακό DNA» κατευθύνει την ΕΛ.ΑΣ. στην εξιχνίαση ενός άγριου εγκλήματος που έχει διαπραχθεί στην Κεντρική Ελλάδα και ερευνάται από περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες. Πρόκειται για μία από τις πλέον σπάνιες υποθέσεις στα εγκληματολογικά χρονικά, εντός και εκτός της χώρας. Οι διωκτικές αρχές έχουν ανακαλύψει από αναλύσεις και ομοιότητες βιολογικού υλικού ότι ο δράστης του εν λόγω εγκλήματος προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος. Και αυτό διότι στο DNA του άγνωστου δράστη έχουν βρεθεί στον γενετικό τύπο κοινά τμήματα με εκείνο του θύματος, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα δύο άτομα ήσαν συγγενείς.
Εν τούτοις δεν μπορούν να εντοπίσουν τον δράστη της στυγερής δολοφονίας και αναζητούν πρόσωπα που ίσως έχουν γεννηθεί από παράνομες σχέσεις ατόμων της οικογένειας. Πρόκειται, σύμφωνα με τοπικούς αστυνομικούς, για «μυθιστορηματική υπόθεση που έχει βασικό στόχο ενδοοικογενειακά μυστικά πολλών χρόνων και να βρουν πιθανά... εξώγαμα παιδιά, κρυμμένους συγγενείς που μπορεί να προχώρησαν στην αιματηρή εγκληματική ενέργεια».

Δεν είδαν τίποτα αυτοί!


Οι αξιωματικοί στην Κω το 1991 διαψεύδουν τους βρετανούς ντετέκτιβ για τον Μπεν
Από τις έρευνες στην Κω στο σημείο όπου πριν από 25 χρόνια εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν 

«Δεν είχαμε καμία ένδειξη… ταραχής του χειριστή του εκσκαφέα και ότι είχε οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά που του αποδίδεται τώρα. Είχαμε ερευνήσει εξονυχιστικά όλα τα σημεία που ψάχνουν τώρα οι βρετανοί ερευνητές και δεν είχε βρεθεί οτιδήποτε. Είχαμε εξετάσει όλα τα σενάρια για την εξαφάνιση του μικρού Άγγλου και είχε συνταχθεί τότε έκθεση και πλήρες ενημερωτικό έγγραφο που εστάλη στο Αρχηγείο, ενώ υπήρξε κατηγορία για "αρπαγή ανηλίκου"».

Αυτό επεσήμαναν μιλώντας προς «Το Βήμα» δύο πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσαν την περίοδο 1991-92 στην Κω και είχαν την κύρια ευθύνη των ερευνών για την περιβόητη υπόθεση της εξαφάνισης του 21μηνών Μπεν Νίνταμ. Οι δύο συνταξιούχοι αξιωματικοί -διαμένουν σήμερα στην Ηλεία ο ένας και σε νησί του Αιγαίου ο άλλος- μίλησαν για «εξαντλητικές έρευνες και εξέταση και άλλων σεναρίων τότε για την εξαφάνιση του Μπεν».

Η ηρωίνη στην Κέρκυρα κοστίζει

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, σε μια ακόμη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, δύο άνδρες, 25 και 47 ετών.
Για την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αναπτύχθηκε στοχευμένη αστυνομική έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί άνδρες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε:

Πήγε να τους σκοτώσει

Το Ντοκουμέντο
Αποτέλεσμα εικόνας για κριμεσ αποκαλυψη

aperipol2
aperipol4

aperipol4
APERIP1

Συνελήφθη, χθες (05-10-2016) αργά το βράδυ στην Πλατανιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, αντίσταση και απείθεια.
Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ στη διασταύρωση Κουτσελιού, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 28χρονο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο 28χρονος δε συμμορφώθηκε προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, προσέκρουσε στο περιπολικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο αστυνομικών και τράπηκε σε φυγή.