12/8/16

Ινδός απατεώνας


Συνελήφθη χθες (11.08.2016) το βράδυ στον κρατικό αερολιμένα Μύκονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 46χρονος υπήκοος Ινδίας, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αλβανός σε δουλεμπόριο

Οι Αποδείξεις

Σχετικά με σύλληψη 34χρονου υπηκόου Αλβανίας κατηγορουμένου για διευκόλυνση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, ανακοινώνεται ότι, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Απογείωσε την Γενική Ηπείρου


Δείτε τις τελευταίες υποθέσεις ναρκωτικών και θα αντιληφθείτε τι καλό συμβαίνει στα Γιάννενα με τον  Ταξίαρχο Κων. Σκούμα.  Η πλάκα είναι πως την θέση του την ποθούσε ο ... ακατονόμαστος που έφυγε με τις κλωτσιές από την αστυνομία. Το μόνο που είχε στο κεφάλι του είναι να πίνει καφέδες και να κάνει δημόσιες σχέσεις με τη ΝΔουλα αλλά στα μουλωχτά και με το ΠΑΣΟΚ. Όταν βέβαια δεν προσκυνούσε την "Σουλτάνα" της Λ. Δωδώνης!


Πονηρή η Αλβανίδα


Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε στην πόλη του Ηρακλείου, σε βάρος 61χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή προανάκριση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι για την ληστεία που διαπράχθηκε την 04.02.2013 σε βάρος του 61χρονου, κατηγορούνται τρεις αλλοδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 49,30 και 29 ετών, αντίστοιχα.

11/8/16

Η αμύθητη ... συλλογή του Γρεβενιώτη

Τα Ντοκουμέντα





Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και μετά την υπόθεση σύλληψης τριών 3 ατόμων για παραβάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων συνεχίζονται οι έλεγχοι με στόχο τη διασφάλιση της τοπικής αρχαιολογικής κληρονομιάς.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών χθες (10.08.2016) το απόγευμα σε περιοχή των Γρεβενών, συνέλαβαν 62χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, ναρκωτικών και όπλων.

Στης Πάργας τον ανήφορο

Το φυτώριο 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε δύσβατο και δασώδες σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας Πρέβεζας, φυτώριο κάνναβης αποτελούμενο από τριακόσια ογδόντα ένα (381) δενδρύλλια, σε πρώιμη ανάπτυξη.

Με το ΚΤΕΛ

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν, χθες (10-08-2016) το απόγευμα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ελέγχων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σκοπιανοί με Αλβανικό πράμα

Οι Αποδείξεις


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, οδήγησαν στη σύλληψη δυο υπηκόων FYROM, ηλικίας 39 και 29 χρονών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, χθες (10-08-2016) το πρωί, συνελήφθησαν στο Επταχώρι Καστοριάς, οι δύο προαναφερόμενοι.

Τους χόρεψαν Πωγωνίσιο

Τα Ντοκουμέντα



Ακόμη δύο φυτείες με συνολικά (342) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή του Ορεινού Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Ο εντοπισμός των φυτειών είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ταινία


«Μίμηση» ισπανικής ταινίας βλέπει η ΕΛ.ΑΣ



«Ποιος κλέβει, ποιόν»
«Μίμηση» ισπανικής ταινίας βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη ληστεία της τράπεζας στην Κηφισίας
Σκηνή από την ταινία «Ποιός κλέβει ποιον»

Εντυπωσιακή προσπάθεια «απομίμησης» της ληστείας που περιγράφεται στην ταινία -ισπανικής παραγωγής, του 2016- «Ποιος κλέβει, ποιόν», βλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη χθεσινή επιδρομή τεσσάρων ληστών, με πολύωρη ομηρία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στους Αμπελοκήπους!

Η ταινία αυτή, που προβάλλεται τις τελευταίες ημέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους, περιγράφει ληστρική επίθεση ενόπλων, με τον ίδιο τρόπο απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, με ομηρία πελατών και υπαλλήλων της τράπεζας και ανοίγματος των τραπεζικών θυρίδων με τρυπάνια και «τροχούς», ακριβώς ίδια με αυτή των ληστών στους Αμπελοκήπους!

10/8/16

Πήγε ... άκλαυτος


Tαυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός καλλιεργητή στη φυτεία μαμούθ της Σπάρτης.
Πρόκειται για έναν (1) 55χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας,

Έλα Αλέκο ....

Τους έβλεπαν και απ' το ρετιρέ της Αλεξάνδρας?
Ληστεία στην Κηφισίας

... Αρωματική ληστεία



Τα μυστικά της περίεργης, πολύωρης, ληστείας σε τράπεζα της λεωφόρου Κηφισίας

Μαρτυρίες τριών αυτοπτών μαρτύρων ότι ορισμένοι από τους ληστες είχαν ξενική προφορά , η ειδική "στόχευση" του συγκεκριμένου υποκαταστήματος τράπεζας που είχε υπόγειο με 22 θυρίδες ( μια εκ των οποίων ανήκε στην τράπεζα και είχε μετάλλια) η σπάνια προεπιλογή των δραστών να μείνουν αρκετές ώρες εντός της τράπεζας, η ηλικία των περισσοτέρων δραστών που φαίνεται να ήταν μεγαλύτερη των 35 ετών, είναι ορισμένα από τα πρώτα δεδομένα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με τα οποία «απομακρύνεται το ενδεχόμενο η χθεσινή πρωτοφανής ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην λεωφόρο Κηφισίας να είναι έργο αντιεξουσιαστών».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και υπεύθυνοι ασφαλείας τραπεζών δεν αποκλείουν πάντως ακόμη κανένα ενδεχόμενο για την προέλευση των δραστών και γι αυτό τον λόγο υπάρχει συνεχής εποπτεία της υπόθεσης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία . Ωστόσο επισημαίνουν ότι «μόνο ποσοστό 10-15% των υποκαταστημάτων όλων των τραπεζώω, έχουν πλέον τραπεζικές θυρίδες, ενώ εξαιρετικά σπάνια είναι τα κρούσματα να γίνονται στόχος των επιδρομέων οι θυρίδες».

Η Ρωσίδα του έμπιξε το μαχαίρι


Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 8-8-2016 στην Παλλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης, 39χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η Ακτοφυλακή και σε φυτείες

Tα Ντοκουμέντα


Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερων ερευνών, με συντονισμένες ενέργειες από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας - Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Ναυπλίου δύο (02) ημεδαποί, ηλικίας 38 και 48 ετών αντίστοιχα για παράβαση:

... Φλωρινιώτης ο Αλβανός


Χθες (08.08.2016) το βράδυ στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας συνέλαβαν 42χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Τους αναζητούσαν ...


Συνελήφθησαν στην Κακαβιά Ιωαννίνων και την Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, 42 και 29 ετών, με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
  • Χθες το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 29ου Ανακριτή Αθηνών, για διακίνηση ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
  • Χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Σπαρτιάτικες φυλωσσιές ...

Οι Αποδείξεις


Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, φυτεία αποτελούμενη από -2.103- δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, επιχείρηση και εξερεύνηση σε δασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

9/8/16

Οικογενειακή υπόθεση

Καρδίτσα λέω ...



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών χθες (08.08.2016) το απόγευμα σε περιοχή των Γρεβενών, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς (γονείς και γιο), δύο άνδρες ηλικίας 62 και 33 χρονών και μία 53χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, ναρκωτικών, όπλων και του τελωνειακού κώδικα.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σε περιοχή των Γρεβενών πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία των προαναφερόμενων και σε αποθηκευτικούς χώρους αυτής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 366 αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων, εκ των οποίων:

Ξεσκέπασε τα "POS" ο Πλουμής




Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γεωργίου Πιτσιλή και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστρατήγου Εμμανουήλ Πλουμή, σχετικά με κοινή επιχείρηση ανεύρεσης-κατάσχεσης τερματικών ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS), συνδεδεμένων με τράπεζα του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Αυγούστου 2016, στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιος Πιτσιλής ανέφερε τα εξής:
«Αυτή η επιχείρηση, και όλη αυτή γενικότερα η ιστορία, είναι πάρα πολύ χρήσιμη για εμάς, για να δούμε το ποιες πληροφορίες θα πρέπει να ζητάμε εφεξής από τα πιστωτικά ιδρύματα, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με οποιονδήποτε τρόπο. Δηλαδή, ήταν ένα πάρα πολύ χρήσιμο crash test για το πώς λειτουργεί το σύστημα, τι πληροφορίες μαζεύουμε και τι πληροφορίες πρέπει να μαζεύουμε.

Τον έθαψε ο ξάδελφος



Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας Ελληνικής Αστυνομίας και Interpol , η ανθρωποκτονία 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από συγγενικό του πρόσωπο την περασμένη Παρασκευή (05 Αυγούστου 2016) στη Νάουσα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη στην Αλβανία 27χρονος, συγγενικό πρόσωπο του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.
Όπως πρόεκυψε ο δράστης την 03-08-2016 τραυμάτισε θανάσιμα με τη χρήση μαχαιριού τον 26χρονο ξάδερφό του στο Ξυνονέρι Καρδίτσας και το επόμενο διάστημα αναχώρησε για την πατρίδα του.

Τα Πυργιώτικα ...

Εκριζώθηκαν ογδόντα δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη




Συνελήφθη στη θέση Βαρκός Μακρισίων Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 66 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Φούντες ...

Οι Αποδείξεις
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οδήγησαν στη σύλληψη ενός 49χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (08-08-2016) το απόγευμα, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: