10/6/16

Μια Διοικητής, με τα όλα της!

Σαντορίνη


Aυτή είναι η 36χρονη καλλονή που έγινε διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης (ΦΩΤΟ) - Κεντρική Εικόνα
“Θέλω τον κύριο διοικητή”, λένε οι πολίτες που έρχονται στο αστυνομικό τμήμα “Παρακαλώ, η ίδια”, απαντά και αυτοί επιφυλακτικοί επιμένουν! Φεύγοντας καταλαβαίνουν ότι μπορεί κάλλιστα και μια γυναίκα να αντεπεξέρχεται στα καθήκοντα και τις ευθύνες του… κυρίου διοικητή».

Xαλί να τον πατήσεις ...

Ο Δαραβίγκας

9/6/16

Tι συνέβη;


Ο εκδότης της «Ακρόπολης» Π. Μαυρίκος απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό
Το αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό. Ο οδηγός του ανασύρθηκε νεκρός. 

Ερωτήματα δημιουργούνται για τις συνθήκες του τροχαίου συμβάντος στην Αττική Οδό, όπου έχασε τη ζωή του ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολης» Παναγιώτης Μαυρίκος, εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση των εκβιασμών. Το αυτοκίνητο, ένα Πόρσε Καγέν που φερόταν να ανήκει στη σύζυγό του, ανεφλέγη από άγνωστη αιτία και ο οδηγός του οχήματος απανθρακώθηκε.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αν η ανάφλεξη οφείλεται σε σύντομη πρόσκρουση στο στηθαίο ασφαλείας, αν υπήρξε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα αλλά και αν θα μπορούσε το συμβάν να προέρχεται από δολιοφθορά. 

Η Porsche Cayenne


Τυλίχθηκε στις φλόγες


Το βίντεο


Νεκρός ο Μαυρίκος


Η σύζυγος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κλήθηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισε τα τιμαλφή που φορούσε ο σύζυγός της ο οποίος τις τελευταίες ημέρες...

οδηγούσε το πολυτελές Porsche Cayenn και το οποίο νωρίτερα τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ο οδηγός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες άντρες της ΕΛΑΣ αναζητησαν απο τον αριθμό κυκλοφοριας του αυτοκινήτου τον ιδιοκτήτη του οχήματος που είναι η σύζυγος του Π. Μαυρίκου. Σε επικοινωνία μαζι της τους είπε οτι το όχημα το οδηγούσε τις τελευταίες ημέρες ο σύζυγος της.

8/6/16

Κινέζοι προστάτες


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας υπόθεση εκβίασης σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών Κινεζικής καταγωγής ηλικίας 40, 32, 30 και 28 ετών και συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία δύο άνδρες επίσης Κινεζικής καταγωγής 28 και 32 ετών.
Σε βάρος των δύο αλλοδαπών καθώς και δύο ακόμη συνεργών τους, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία, της σύστασης συμμορίας καθώς και άλλων αδικημάτων.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, χθες (07-06-2016) το απόγευμα στην Κέρκυρα, καθώς είχε προηγηθεί αναλυτική διερεύνηση του περιεχομένου της καταγγελίας των τεσσάρων ομοεθνών τους.

Kαι ... ποιητής ο Tsoukalis


Παρουσίαση 1ης ποιητικής συλλογής " Servo Per Amikeco" ενα μπουκέτο λέξεις και συναισθήματα.Μια ποιητική συλλογή απο μέλη του IPA που προάγει τον πολιτισμο...!!!!

Γεωργιανός με παπαρούνες

Δεν ξανάγινε


Συνελήφθη χθες (7-6-2016) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Η κόκα της μικρής Ολλανδέζας

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 4-6-2016 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) υπήκοοι Ολλανδίας, μία 19χρονη γυναίκα και ένας 36χρονος άνδρας, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεταφοράς ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Τουρκία από αλλοδαπούς υπηκόους, εντοπίσθηκαν οι δύο προαναφερόμενοι, πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν.

Το λουλουδάκι του μπαξέ

Ο παιδόφιλος με τις 27 μέχρι τώρα επιθέσεις
(επ) HAJDERAJ (ον) SHPETIM του AHMET και της SANIE , γεννηθέντα στις 12-2-1970 στην Αλβανία

7/6/16

Στον τόπο του εγκλήματος

Υπόθεση Αγραφιώτη
Τι κρύβει η κίνηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να παρευρεθεί στην ετήσια συνάντηση της Ομάδας Εργασίας “Σκηνή του Εγκλήματος” του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εγκληματολογικών Ινστιτούτων; Μα ασφαλώς και ερμηνεύεται ως "στήριξη"

6/6/16

Τύφλα ...

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη, χθες (05.06.2016) στην Ίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιητών, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες ο κατηγορούμενος ευρισκόμενος σε εμφανή κατάσταση μέθης και με αφορμή το ότι δεν του επετράπη η είσοδος σε κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης, απείλησε αρχικά με ξιφίδιο και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι σε υπάλληλο του καταστήματος.

Συνάντηση κορυφαίων





Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια συνάντηση της Ομάδας Εργασίας “Σκηνής του Εγκλήματος” του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εγκληματολογικών Ινστιτούτων (Scene of Crime Working Group – European Network of Forensic Science Institutes), που διοργανώθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας από 1 έως 3 Ιουνίου 2016, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στις συνεδριάσεις συμμετείχαν πενήντα ειδικοί πραγματογνώμονες και επιστήμονες, που σχετίζονται με την έρευνα της σκηνής του εγκλήματος, από εικοσιτέσσερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους συνέδρους, τονίζοντας τη σημαντικότητα της επιστημονικής προσέγγισης στη διερεύνηση του εγκλήματος και το ρόλο και την αξία της συνεισφοράς του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εγκληματολογικών Ινστιτούτων στην εξέλιξη της εγκληματολογικής επιστήμης. Επιπλέον ανέφερε ότι η εγκληματολογική έρευνα της σκηνής του εγκλήματος αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στον αγώνα για την καταπολέμηση πάσης φύσεως έκνομων ενεργειών.

Σκότωσαν 88χρονη




Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές των Χανίων για τον εντοπισμό των δραστών του στιγερού εγκλήματος της 88χρονης γυναίκας στην περιοχή της Νέας Χώρας

Αγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε αργά το μεσημέρι στην οδό Οσίου Νίκωνος στη Νέα Χώρα Xανίων, όταν μία ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της με ένα πανί στο στόμα της.

O Αλβανός παιδόφιλος με το ποδήλατο


Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 2-6-2016 στην Δραπετσώνα, 46χρονος υπήκοος Αλβανίας για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή, κλοπή και απείθεια.
Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και σε διάφορα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής, καταγγελίες σχετικά με τη δράση ενός ατόμου, το οποίο κινούμενο με ποδήλατο, προσέγγιζε ανήλικες και ενεργούσε σε βάρος τους ασελγείς πράξεις.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανωτέρω δράστη, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες και συνεχείς αναζητήσεις από πλήθος Αστυνομικών Υπηρεσιών Τάξης και Ασφάλειας, με αποτέλεσμα την 2-6-2016 να εντοπισθεί στην Δραπετσώνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), άτομο κινούμενο με ποδήλατο που προσομοίαζε με τα χαρακτηριστικά του αναζητούμενου.

Βρε τον Κονγκολέζο!


Συνελήφθησαν βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί (ένας 33χρονος υπήκοος Γουινέας, ένας 28χρονος υπήκοος Ερυθραίας και ένας 23χρονος υπήκοος Κονγκό), κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την έξοδο παράνομων αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια.

Έγινε του τσίπουρου

Τα Κατασχεμένα



Εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2015, η πρώτη στην παρασκευή και διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών και η δεύτερη στην αγορά και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών.
Μετά από πολύμηνες έρευνες, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, εξακρίβωση χώρων και ατόμων, οργανώθηκε χθες (02-06-2016), συντονισμένη ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν ταυτόχρονα με εισαγγελικούς λειτουργούς έρευνες σε πέντε οικίες και σε καταστήματα πώλησης ποτών (κάβες), αποθήκες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ, club), επιχειρήσεις (μεταφορική, τυπογραφική, παρασκευή μπουκαλιών) και σε οχήματα (Ι.Χ. και φορτηγά).

Με φόνους στην Γεωργία


Συνελήφθη  στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος διώκεται με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, από τις αρχές της Γεωργίας, για ανθρωποκτονία δύο ή περισσοτέρων ατόμων με σκοπό να διευκολυνθεί η διάπραξη άλλου αδικήματος,

5/6/16

Αντί να τιμούν, συκοφαντούν την ΕΛ.ΑΣ

Ένστολοι σε λαθρεμπόριο  όπλων 




Εξαρθρώθηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, από κοινού με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία όπως προέκυψε δραστηριοποιούνταν συστηματικά από το έτος 2007, στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.
Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε σήμερα από το πρωί, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές των Χανίων και την Κομοτηνή, συνολικά (18) ημεδαποί ηλικίας 27 έως 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται Ειδικός Φρουρός και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης καθώς και Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

Σε κιλά η κάνναβης

Τα Κατασχεμένα

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούταν στη μεταφορά και εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και στην περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια αγορά, προέκυψε η επιπλέον εμπλοκή στη λειτουργία της οργάνωσης, δεκάδων ακόμη ατόμων.
Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχαν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, (8) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων, οι δύο συνδιευθύνοντες.
Από την περαιτέρω διενεργηθείσα έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (12) ακόμη μελών που συμμετείχαν στην οργάνωση, καθώς και (42) ακόμη ατόμων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.
Επίσης, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα που δραστηριοποιήθηκε η εγκληματική οργάνωση, εισήγαγε από την Αλβανία και διακίνησε στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας:
  • (78) κιλά κάνναβης,
  • (1) κιλό και 228 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
  • (2) κιλά και (610) γραμμάρια υδροπονικής κάνναβης,
  • (548) γραμμάρια κοκαΐνης,
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από επισταμένες έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν στη μεταφορά και εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και στην περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια αγορά.
Συνελήφθησαν χθες (23-12-2015), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οκτώ (8) μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 24 έως 62 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της Εγκληματικής οργάνωσης και των παραβάσεων των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι δύο συνδιευθύνοντες την οργάνωση υπήκοοι Αλβανίας (αδέρφια), τρεις ομοεθνείς τους και τρεις ημεδαποί μέλη της οργάνωσης.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους και είχε συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή, διαρκή δράση και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους.
Ειδικότερα, ορισμένα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες, άλλα μέλη ήταν επιφορτισμένα με τη μεταφορά τους και τη φύλαξή τους και άλλα με την περαιτέρω διακίνηση-εμπορία τους.
Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • (15.580) γραμμάρια κάνναβης,
  • (190,3) γραμμάρια υδροπονικής κάνναβης,
  • (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • (6) μεταλλικοί τρίφτες κονιορτοποίησης της κάνναβης,
  • Το χρηματικό ποσό των (14.355) ευρώ και (800) λίρες Αγγλίας,
  • (2) οχήματα,
  • (1) πιστόλι,
  • Πλήθος φυσιγγίων,
  • (3) συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας ( TAZER )
  • (14) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Οι ποδηλάτες

Κέρκυρα: Έναντι Λιστόν

Ιδιαίτερα θετικός είναι ο απολογισμός του προγράμματος αστυνόμευσης του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας με αστυνομικούς που κινούνται με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.
Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου και στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο του Πάσχα και έχει χρονικό ορίζοντα εφαρμογής την τρέχουσα θερινή περίοδο.
Από την μέχρι στιγμής εφαρμογής του προγράμματος εξάγονται ιδιαίτερα θετικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητά του, καθώς έχουν επιτευχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, οι αρχικοί στόχοι της άμεσης εξυπηρέτησης των επισκεπτών και των μονίμων κατοίκων καθώς και της αύξησης των αστυνομικών περιπολιών σε καθημερινή βάση.

Σπάνιο: Αλβανός με χασίς

Το χασίς

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν, απογευματινές ώρες χθες (02-06-2016), αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Τούμπας.
Πρόκειται για 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και 37χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

Έφυγαν 1.725


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 1.725 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον Μάιο. 

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.