27/5/16

Εδώ Θεσσαλονίκη

Γιώργος Τσούκαλης


Βράβευση Γιώργου Τσούκαλη για τον εθελοντισμό του στην καταπολέμηση της Αρχαιοκαπηλίας

Στη Νιγρίτα

Τα Κατασχεμένα




Η οργανωμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας Σερρών, οδήγησε στη σύλληψη ενός άνδρα στις Σέρρες για κατοχή πλήθους όπλων, πυρομαχικών, καθώς και αρχαίων νομισμάτων.
Πρόκειται για έναν 55χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων, καθώς και περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, προχθές (24-05-2016) το μεσημέρι εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος σε περιοχή των Σερρών και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, αλλά και σε άλλη κατοικία που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ομαδικό μάζεμα ...

Ta Kaτασχεμένα




Συνελήφθησαν χθες (26-5-2016) τις μεσημβρινές ώρες, στους νομούς Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Καβάλας, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, δέκα (10) ημεδαποί, ηλικίας 78, 72, 55, 55, 53, 47, 35, 32, 29 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων. Οι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 78, 72 και 35 ετών, κατηγορούνται επίσης για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε χωριό του Έβρου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 72χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 1 πιστόλι κρότου – λάμψης, 57 φυσίγγια κρότου – λάμψης, 2 φωτοβολίδες και 1 γεμιστήρα.

26/5/16

Τι δήλωσαν για τον ναρκωβαρώνο!

Οι λεπτομέρειες από τον Αποστ. Μαρτζακλή Διοικητή Ασφαλείας Πατρών

Με 8 κιλά ηρωίνης στα Μέγαρα

Ta Nτοκουμέντα

Υπόθεση Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών




Συνελήφθη, χθες (26-5-2016), το βράδυ, στο 41ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών, στα Μέγαρα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 34 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, αντίσταση, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τον τελευταίο μήνα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη σε περιοχές της νοτιοδυτικής Αττικής, για την σύλληψη του 34χρονου, καθώς προέκυψε συμμετοχή του σε υπόθεση μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, από περιοχή της Δυτικής Αττικής σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Στην υπηρεσία του πολίτη

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος





O θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.), μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του στους Νομούς Εύβοιας & Φθιώτιδας, επεκτείνεται και στους Νομούς Φωκίδας & Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών.
Η συγκεκριμένη δράση αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», για την Αστυνόμευση -Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπονήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Ειδικότερα, η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται στους ακόλουθους άξονες:

Στα όπλα

Τα 3) κυνηγετικά όπλα, (1) πιστόλι κρότου, (1) ξιφολόγχη, (1) σπάθα, (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, (3) γκλοπς & (1) σιδερογροθιά

Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν χθες (25-05-2016) μεσημβρινές ώρες, σε περιοχές της Ευβοίας και της Φθιώτιδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 37 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 32χρονου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τα μπουμπούκια ...


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος δεκαέξι (16) αλλοδαπών και ενός (1) ημεδαπού, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε οικίες στην Αττική και στην περιφέρεια και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας και της θανατηφόρας ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αντίστασης καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων (οπλοφορία και οπλοκατοχή) και περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:
Α) (επ) MALO (ον) ARBEN του XHEVDET και της SOFIA , γεννηθείς 7-4-1965 στην Αλβανία
Β) (επ) PRIFTI (ον) OLIS του THOMA και της GEORGIA ή JORGIE , γεννηθείς 10-9-1979 στην Αλβανία
Γ) (επ) LAPI ή ZIKA (ονKLITON ή ENEDIAN ή FESTIM του TOMI ή TONI και της KIMETE , γεννηθείς 19-01-1992 ή 28-11-1988 ή 12-12-1993 στην Αλβανία
Δ) (επ) NELAJ ή NELAY ή VELHZ (ον) VASILI ή MIREL του LEFTER ή LEFTE και της ZUBE ή ZYBE ή ZUBER ή ZOUBE ή ZUDE , γεννηθείς 15-11-1987 ή 1988 στην Αλβανία
Ε) (επ) LAPI ή LAMPI (ον) ENEDIAN ή KLITON ή KLINTION του TOMI ή TONI ή TOMIO και της ΚΙΜΕΤΕ, γεννηθείς 12-12-1993 στην Αλβανία
ΣΤ) (επ) HAZIZAJ (ον) FATION ή HYSNI του SPARTAK και της FELLEZA ή THLLEZA ή FLLEZE ή THELLEZA , γεννηθείς 7-2-1991 στην Αλβανία
Ζ) (επ) PILO ή KLEMO (ον) VARVARA του JORGO και της KRISANTHI , γεννηθείσα 07-06-1983 στην Αλβανία
Η) (επ) MALO (ον) FLORIDA του IDRIS και της ANISA ή JANISA , γεννηθείσα 04-05-1978 στην Αλβανία
Θ) (επ) ΚΟΝΟΜΙ (ον) ΑLΒΕRΤΙΝΑ του LUAN και της SHPRESA , γεννηθείσα 22-4-1994 στην Αλβανία

Για τα 1.301

Η ΦΥΤΕΙΑ


Από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση φυτείας με (1.301) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, η οποία είχε εντοπισθεί τον περασμένο Ιούλιο, σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Φωκίδας.
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, 35 ετών και οι δύο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα την 31-07-2015, στην ορεινή περιοχή Βαρτός Άμφισσας, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, είχε εντοπισθεί η ανωτέρω φυτεία, όπου είχαν κατασχεθεί εκτός των δενδρυλλίων, (8) κιλά κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, αυτόματο σύστημα ποτίσματος κ.α.

Οπλοφόρος ο Καλαματιανιός

Tα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη, σήμερα (25.5.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 56χρονος ημεδαπός, για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 56χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

24/5/16

... Διακτινίστηκε ο Υποστράτηγος!

Κρήτη
Πάνω απ' όλα βέβαια ξεχωρίζει το κομάντο στα λευκά Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αποστολάκης. Εξ αριστερών ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου  Γεώργιος Σκανδαλάκης, που από την Κρήτη βρέθηκε ξαφνικά στην Κατεχάκη





Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, πραγματοποίησε από την Παρασκευή 20 Μαΐου ως την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για θέματα αρμοδιότητάς του, που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης, ώστε να συμπεριληφθούν στον γενικότερο σχεδιασμό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διευθέτησή τους.
Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευσε ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης.
Ειδικότερα το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα κ. Αναγνωστάκη υλοποιήθηκε ως εξής:

Μεγαλεία ο Τζανέτος


Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος συμμετείχε ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας σε συνάντηση εργασίας που έλαβε χώρα μεταξύ 18 και 20 Μαΐου 2016 στη Χάγη, στο πλαίσιο της τρέχουσας Ολλανδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

23/5/16

Επεκτείνονται ...








Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) επεκτείνεται από σήμερα και στις τέσσερις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου « Α.Ε.Τ.Ο.Σ. » για την Α στυνόμευση - Ε πιτήρηση Τ οπικών Ο ικισμών & Σ υνόρων.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας διαθέτει από σήμερα τέσσερις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), οι οποίες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειάς μας .
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες θα μεταβαίνουν, σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και διαθέτοντας πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό θα παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.