8/4/16

Βραχιολάκια και στον επόμενο ...


Συνελήφθη, χθες (07-04-2016) το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, ένας 20χρονος ημεδαπός, για διάπραξη ληστείας μαζί με τρεις (3) ακόμη συνεργούς του, σε βάρος 76χρονου ημεδαπού , βραδινές ώρες της 17-03-2016 , σε αγροτική περιοχή του Ορχομενού.
Τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας και σε βάρος του είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε το από 31-03-2016 Ένταλμα σύλληψης, της κας Ανακρίτριας Λιβαδειάς, ενώ α πό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, είχαν ήδη συλληφθεί δύο (2) εκ των συνεργών του.

Ουδέν σχόλιο


Από την συνάντηση του απληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα  με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Salmir Tahiri o o ποίος επισκέπτεται τη χώρα μας συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία.

... Τι ωραία που περνάμε!


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε χθες, 7 Απριλίου 2016, με την Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας Rumiana Bachvarova.
Κύριο θέμα της συνάντησης η οποία εξελίχθηκε σε άκρως φιλικό κλίμα, ήταν οι εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Ναρκωβαρόνος


Συνελήφθη χθες (07-04-2016) το απόγευμα στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 49χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Αλεξανδρούπολης.
Ο 49χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια στοχευμένου αστυνομικού ελέγχου και όπως διαπιστώθηκε

Μ' ένα κουβά εντάλματα

Κατασχέθηκαν -1.750- κιλά χαλκού, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.

Συνελήφθη, σήμερα (8.4.2015) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και της Ειδικής Κατασταλτικής Αστυνομικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, ένας (1) 38χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος του, εκκρεμούσαν δύο (2) Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, δύο (2) αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, με συνολική ποινή -12- ετών κάθειρξης, καθώς και δύο (2) αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ναυπλίου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με συνολική ποινή -18- μηνών φυλάκισης.

26χρονος σκότωσε με γροθιές 76χρονο


Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 26χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, για θανατηφόρα βλάβη.
Ειδικότερα, ο 26χρονος, ξημερώματα της 07-04-2016, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με 76χρονο ημεδαπό, σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου διέμενε ο τελευταίος, κατάφερε με τα χέρια του κτυπήματα στην κεφαλή του ηλικιωμένου.
Ο 76χρονος, στη συνέχεια, επέστρεψε στην οικία του, όπου βρέθηκε νεκρός από οικείους του, πρωινές ώρες της 07-04-2016.

Tι σπαθί είναι αυτό Δήμο;

Όπλα, συσκευή ξεκλειδώματος immobilizer κ.α



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που διοικεί ο Δήμος Λασπιάς, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων καθώς επίσης και σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 6-4-2016 εντός καταυλισμού Ρομά στον Ασπρόπυργο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 17, 20, 20 23 και 27 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) συνεργοί τους ηλικίας 22 και 25 ετών.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, οι δράστες τουλάχιστον από τριμήνου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με στόχο την διάπραξη ένοπλων ληστειών, μη διστάζοντας να χρησιμοποιούν υπέρμετρη σκληρότητα και βία.

61 οχήματα ΤΚΖ

Οι Αποδείξεις


Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιτόπια αυτοψία σε επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων – εμπορίας αυτοκινήτων – υπηρεσιών αυτοκινήτων και έτερων χώρων, σε περιοχή του Δήμου Θέρμης, συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, έπειτα από τη διακρίβωση παραβάσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Πρόκειται για 32χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος, Νομοθεσίας που αφορά σε μέτρα, όρους και πρόγραμμα για την εναλλακτική διαχείριση των οχημάτων στο τέλος κύκλου ζωής τους, των χρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών τους και των απενεργοποιημένων καταλυτών μετατροπέων, καθώς και Νομοθεσίας που αφορά σε μέτρα και όρους για την εναλλακτική διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών των οχημάτων.

Και με "μαύρο" οι διακινητές

Tα Ντοκουμέντα


Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, εντός του λιμένα Μυτιλήνης, δύο (02) 28χρονοι αλλοδαποί, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την επιβίβαση τους σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν κλεμμένα δελτία ταυτότητας.

Αδέλφια κτήνη


Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 34 ετών (αδέλφια), δυνάμει ενταλμάτων που εκδόθηκαν από το 7ο Ανακριτικό Τμήμα Θεσσαλονίκης, έπειτα από την υποβολή σχετικής δικογραφίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών με παθόντα ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια με παθόντα ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη και επιβαρυντική περίπτωση που ο δράστης συνοικεί με τον ανήλικο.

Κλεψύδρα στην Αμυγδαλεζά




Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η πραγματική άσκηση με την κωδική ονομασία «ΚΛΕΨΥΔΡΑ 2016», στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
Η άσκηση σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Αξιωματικών του Σώματος.

Οι Σκοπιανοί βαρούν στο ψαχνό

Βίντεο Ντοκουμέντο

Θα φρίξετε


Δεν ξανάγινε ...




Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πέτυχαν τη σύλληψη 36χρονου ημεδαπού διακινητή, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της μεταφοράς – προώθησης μεταναστών προς το εσωτερικό της Χώρας, αποτρέποντας την παράνομη διακίνηση (17) συνολικά αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (06-04-2016), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, σε περιοχή της Καβάλας, διενεργήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, στην Εγνατία Οδό,

Έσπερναν

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη  στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για καλλιέργεια, κατοχή & διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται ένας ακόμα 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης - αξιολόγησης στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από τον 50χρονο, στην οικία του στην ανωτέρω περιοχή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών εντόπισαν την οικία του και την έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Καλλιακμάνης, όλα τα σαρώνει


Η παράταξη Δυναμική Αντίδραση στην οποία ηγείτο ο μέχρι τώρα Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής έλαβε 656 ψήφους. 
Η παράταξη ΑΝΑΣΑ έλαβε τη δεύτερη θέση με 481 ψήφους ενώ οι παρατάξεις ΑΚΝΑ και ΑΚΑΝΑΑ έλαβαν 91 και 89 ψήφους αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο η Δυναμική Αντίδραση καταλαμβάνει 4 έδρες και η ΑΝΑΣΑ 3 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο

... Αυτί στο ΔΝΤ

  
Του Γιάννη Δαραβίγκα


Μετά την διαρροή των διαλόγων των υπαλλήλων του ΔΝΤ σχετικά με την τακτική που ακολουθούν στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, προκύπτει ένα αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα:
Το χρέος της χώρας μας ελάχιστα ενδιαφέρει τους δανειστές ως προς την οικονομική διάστασή του και ότι πίσω από το προσωπείο της οικονομικής διαπραγμάτευσης και των «μεταρρυθμίσεων» κρύβεται ένα βρώμικο πολιτικό παζάρι με απειλές και εκβιασμούς μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης που μεταξύ άλλων αφορούν στην γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, αλλά και στον ορυκτό πλούτο της. 
Απειλές και εκβιασμοί λοιπόν από το Δ.Ν.Τ. προς την Ελλάδα ότι θα την οδηγήσουν σε χρεωκοπία αν δεν συμμορφωθεί «προς τας υποδείξεις» ενώ παράλληλα κατά το γνωστό τα λέμε στην νύφη για να τα ακούει η πεθερά -η Ευρώπη δηλαδή- η οποία έχοντας ήδη πολλά και ακανθώδη προβλήματα όπως π.χ. το μεταναστευτικό, το επαπειλούμενο BREXIT, μια ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδος θα ήταν ίσως η χαριστική βολή για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

... Πήδηξε απ' το πλοίο

Δραπέτης

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 5-4-2016 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, ένας 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, δραπέτης φυλακών και ένας 60χρονος ημεδαπός για υπόθαλψη εγκληματία.
Ειδικότερα, ο 37χρονος αναζητείτο ως δραπέτης από την 6-2-2016,όταν κατά τη διάρκεια ελεγχόμενης επιβίβασης του σε πλοίο με τελικό προορισμό τις Φυλακές Αλικαρνασσού, απέδρασε προ του απόπλου του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά. Επιπλέον, μαζί του απέδρασε και ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Καζακστάν, ο οποίος συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα (25-2-2016).

Ραδιοφωνιτζής εκβίασε τον Μπέο

Βρήκε άνθρωπο ...

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εκβίαση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 57χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο δράστης απαιτούσε να λαμβάνει μηνιαίως το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, προκειμένου να σταματήσει την καταγγελτική και δυσφημιστική συμπεριφορά σε βάρος του.

Ιδού ο παιδεραστής

Τρίκαλα



Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 53χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 29.05.2015 στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών από γονείς ανηλίκων διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος οκτώ ανηλίκων.
Πρόκειται για τον ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ Παναγιώτη του Κωνσταντίνου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε στις 23.08.1963 στη Λαμία.

7/4/16

Σε 82 υποθέσεις απάτης


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν (82) υποθέσεις απόπειρας απάτης και (1) περίπτωση απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν από τα μέσα τουλάχιστον Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ημεδαπών, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 48χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος εγκληματικής ομάδας, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξαπατήσει 40χρονη ημεδαπή στη Λαμία.
Σε βάρος του, καθώς και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και διάπραξη απατών κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα & κατά συνήθεια, τετελεσμένες και σε απόπειρα.
Αναλυτικότερα, προχθές το βράδυ άγνωστος δράστης τηλεφώνησε στην οικία της 40χρονης και προσποιούμενος τον αστυνομικό, της ανέφερε ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί ως υπαίτιο σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και της απαίτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού.

Το εκρίζωσαν ...

Το φυτό κ.α

Συνελήφθη, χθες (5-4-2016), το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο όχημα στο οποίο ήταν συνεπιβάτης ο 24χρονος,

6/4/16

Δηλώνει αστυνομικός



Αλλά με ύφος "Μπράβου"

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Ωρα 4.55 σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 6 Απριλίου στη διασταύρωση των μικρών οδών Αγίου Σπυρίδωνος και Φωκιανού (πρόκειται για παράδρομους της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου και της Ερατοσθένους κοντά στο Καλλιμάρμαρο) στο κέντρο της Αθήνας.
Το αυτοκίνητο που βλέπετε (την ώρα που αργότερα φεύγει) έχει σταματήσει και έχει κλείσει την κυκλοφορία, ενώ στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί και εγκλωβιστεί κι άλλα αυτοκίνητα. Στις διαμαρτυρίες, ο οδηγός του (ένας τύπος με μαύρα ρούχα, μαύρα γυαλιά ηλίου και μούσι) κατεβαίνει και ζητάει τα ρέστα αρνούμενος να μετακινηθεί.

Η φίλη του Παντελίδη

Πήγε μετά από 48 ημέρες να δει την φίλη της [στο πίσω κάθισμα]

Πρέζα

Οι ποσότητες

Τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, πέτυχαν έπειτα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 54, 56 και 40 ετών και έναν 30χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (05-04-2016), συνελήφθη στην περιοχή των 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, ο 56χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (6,7) γραμμαρίων, τα οποία προμηθεύτηκε λίγο πριν τη σύλληψή του από τον 54χρονο. Επίσης, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και χρηματικό ποσό.

Τα φώτα του Μάνου ....

Στην Εθνική Σχολή Δικαστών

Από τη Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, διοργανώθηκαν την (31-03-2016) στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και την (04-04-2016), στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , δύο ημερίδες με θέμα «Κυβερνο-έγκλημα, Μορφές και Νομοθεσία».
Οι ημερίδες απευθυνόταν στους Σπουδαστές της Εισαγγελικής Κατεύθυνσης της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. Τις ημερίδες τίμησαν με την παρουσία τους Εισαγγελικοί Λειτουργοί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.
Στην ημερίδα στην Αθήνα συμμετείχε ο Βοηθός Επιτελάρχη και Επόπτης Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης,

Φυτά δωματίου

Οι Αποδείξεις



Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί σπίτι στη Βέροια, εντός του οποίου γινόταν υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης .
Συνελήφθησαν ένας 56χρονος ημεδαπός και μία 40χρονη υπήκοος Ρωσίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 56χρονου στη Βέροια , διαπιστώθηκε η εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

"Έφυγε" η μάνα του ήρωα Ηλιάκη

Πυροβολισμοί με Ρομά στα Εξάρχεια

Καταδίωξη με πυροβολισμούς τη νύχτα στα Εξάρχεια

Επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς σημειώθηκε τη νύχτα στα Εξάρχεια.

Στις 03.10, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Νοταρά, τρεις άγνωστοι επιχείρησαν να κλέψουν και να φορτώσουν σε φορτηγό μια μοτοσικλέτα. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους αστυνομικούς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης καταδίωξε στην περιοχή το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με το οποίο διέφευγαν.

Η «πολιτοφυλακή»


 

Η «πολιτοφυλακή» και οι ακτιβιστές των Εξαρχείων προβληματίζουν την ΕΛ.ΑΣ.
Η δράση των αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα» (η φωτογραφία από πρόσφατη επίθεσή τους) προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.

Οι «ακτιβιστές» των Εξαρχείων με τις εισβολές σε δημόσια κτίρια, τις καταστροφές στο μετρό και τις επιδείξεις όπλων αλλά και τις συνεχείς κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας προβληματίζουν την ΕΛ.ΑΣ. και την κυβέρνηση. Στελέχη της Αστυνομίας και κυβερνητικοί παράγοντες διαπιστώνουν ότι ένα μεγάλο τμήμα του αντιεξουσιαστικού χώρου αρχίζει να υποκαθιστά - σε πιο ακραία μορφή - κινήματα αλλά και τύπους διαμαρτυρίας και «παρέμβασης» του κυβερνητικού πλέον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων πολιτικών σχηματισμών. Με τον χώρο των Εξαρχείων να διαβλέπει το κενό που έχει δημιουργηθεί, να αφήνει τον κύκλο των νυχτερινών εμπρηστικών επιθέσεων και να ζητεί την προβολή και τη δημοσιότητα με δυναμικές «παρεμβάσεις». Οι τουλάχιστον 15 εισβολές του «Ρουβίκωνα» στην «έδρα» της τρόικας στο «Χίλτον», στην ΕΡΤ, στο ΤΑΙΠΕΔ, στον «Τειρεσία» και αλλού, η «πολιτοφυλακή» με τα όπλα ανά χείρας που «αστυνομεύει» τα Εξάρχεια και το μπαράζ επιθέσεων σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, που τους αποδίδεται ότι είναι «πεδίο ελέγχου, επιτήρησης και καταστολής» (...), ορίζουν τη νέα μορφή δράσης των αναρχικών. Με την ΕΛ.ΑΣ. να μη γνωρίζει τον τρόπο να αντιδράσει, αφού είναι δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ καταστολής και πολιτικής βούλησης.

Άρπαξαν εικονοστάσι


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, οδήγησαν στη σύλληψη 41χρονου ημεδαπού στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 41χρονος το χρονικό διάστημα από 03-04-2016 το απόγευμα έως 04-04-2016 το πρωί διέρρηξε ένα παρεκκλήσι στον Πολύγυρο αφαιρώντας ένα εικονοστάσι.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων βρέθηκε χθες (04-04-2016) το πρωί σε δρόμο στην ίδια περιοχή, εγκαταλελειμμένο το εικονοστάσι με διαρρηγμένο το παγκάρι.

Κλέφτες εκκλησιών

Τα Κατασχεμένα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, οχήματα, καταστήματα και Ιερούς Ναούς στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 43 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) ανήλικο ημεδαπό και άγνωστους συνεργούς τους.

Με αρχαία στην Μονεμβασιά

Τα Ντοκουμέντα


Συνελήφθησαν, προχθές (4.4.2016) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασιάς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 27 ετών, αντίστοιχα και μία (1) 54χρονη για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ειδικότερα,  μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασιάς, πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα που επέβαιναν οι ανωτέρω, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

Γεωργιανοί στα όπλα


Συνελήφθησαν, ύστερα από αναζητήσεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Ζ), στον Άγιο Παντελεήμονα, τρείς (3) υπήκοοι Γεωργίας, για διάπραξη ένοπλης ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην ίδια περιοχή.
Ειδικότερα, οι δράστες βραδινές ώρες της 4-4-2016 εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών της περιοχής, και με την απειλή κοντόκανου δίκαννου όπλου ακινητοποίησαν τον 49χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, ιδιοκτήτη και του ζήτησαν τα χρήματα της ταμειακής μηχανής. Ο παθών αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ένας εκ των δραστών να πυροβολήσει για εκφοβισμό ενώ τελικώς απέσπασαν το χρηματικό ποσό.

Έχει γούστο ο Αντιστράτηγος


Ο Επιθεωρητής Β. Ελλάδος

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης, είναι παντρεμένος με την "Ωραία Ελένη" Μπαντουβά, Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υπηρετεί σε Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γεώργιο και την Δήμητρα.

Με σπιρτόκουρτα

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη στο Βασιλικό Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, ένας 44χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον δράστη, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην ανωτέρω περιοχή και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε,

5/4/16

Όλοι οι άλλοι έπονται ...

Πυροβολικό Θήβας
Αυτόν τον Λεβέντη τον βάφτισα πριν απο 27 χρονια !!!!!

Από το Πλατάνι στην Νίκαια


Συνελήφθησαν ξημερώματα στη Νίκαια Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 24 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης ληστειών και κλοπών.
Η κατηγορία της ληστείας βαρύνει τουλάχιστον τρεις ακόμα συνεργούς των συλληφθέντων τα στοιχεία των οποίων έως τώρα δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, προχθές 3-4-2016 τα ξημερώματα, οι πέντε δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν οικία 37χρονου ημεδαπού στο Πλατάνι Αχαΐας, όπου με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας, εξανάγκασαν τους παθόντες να τους παραδώσουν ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 4.700 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

... Παρέα στο ΙΧ

Οι Αποδείξεις

Στην Καστοριά , αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, συνέλαβαν έναν 46χρονο αλλοδαπό και έναν 45χρονο ημεδαπό , για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατά περίπτωση.
Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ο μεν 46χρονος αλλοδαπός, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -5- κιλών και -310- γραμμαρίων και ο δε 45χρονος ημεδαπός γιατί παρέλαβε την εν λόγω ποσότητα των ναρκωτικών.

Με στυλ αρχικακοποιού ο Ειδικός Φρουρός


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εμπλοκή αστυνομικών σε παράνομη μεταφορά – διακίνηση όπλων από την Κρήτη στην Αττική, συνελήφθηκαν χθες, 4 Απριλίου 2016, σε Πειραιά και Κρήτη, τέσσερις Ειδικοί Φρουροί, 27, 28, 30 και 28 ετών, καθώς και 31χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, σε επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά ελέγχτηκε ο ένας από τους δυο 28χρονους Ειδικούς Φρουρούς (υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής), μετά την αποβίβαση του από πλοίο που είχε αφιχθεί από το Ηράκλειο Κρήτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και γεμιστήρας.
Παράλληλα με το ίδιο πλοίο ταξίδευε και ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός (υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης) καθώς και ο 31χρονος ιδιώτης, συγγενικό του πρόσωπο. Μετά την αποβίβαση τους, ακινητοποιήθηκε ο Ειδικός Φρουρός, ενώ σε έρευνα στο όχημα, με το οποίο αποχωρούσε από το λιμάνι ο 31χρονος συγγενής του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σάκος με πιστόλι, δύο γεμιστήρες και οχτώ φυσίγγια.

Περί κοριών


Ποιος και πώς υπέκλεψε τις συνομιλίες Τόμσεν - Βελκουλέσκου

Η συσκευή εξ Ιταλίας, ο έλεγχος της ΕΥΠ, οι έλληνες φρουροί του ΔΝΤ και τα προηγούμενα «μυστικά» των Wikileaks
Ποιος και πώς υπέκλεψε τις συνομιλίες Τόμσεν - Βελκουλέσκου
Φωτογραφία αρχείου με πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών να ελέγχει χώρο 

«Στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ είχε προταθεί προ διετίας ένα φορητό σύστημα υποκλοπών ιταλικής εταιρείας με κόστος περίπου 300.000 ευρώ το οποίο θα μπορούσε να υποκλέψει συνομιλίες ακόμη και μέσω του συστήματος Viber ή κρυπτογραφημένες, όπως αυτές που μπορεί να πραγματοποίησαν τα στελέχη του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου και οι οποίες αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο Wikileaks. Και αυτό διότι είχε την δυνατότητα να αποστέλλει ιό και να μετατρέπει τις συσκευές σε "πομπούς" των συνομιλιών ανεξάρτητα μέσω ποιου τρόπου γίνονται αυτές.

»Το φορητό αυτό σύστημα όμως δεν αποκτήθηκε, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, επειδή είχε -σύμφωνα τουλάχιστον με την ελληνική νομοθεσία- λειτουργίες μη σύννομες. Ετσι, δεν θα μπορούσε να υπάρξει έγκριση για τη νόμιμη αγορά του.