22/1/16

Mάνα τέρας



Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο εδώ και 5 χρόνια. Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα και ο πατριός είχαν σκοτώσει τον 23χρονο Κωστή Πολύζο πριν από πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Οι δυο τους σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα αμίλητοι, με χαμηλωμένο βλέμμα. 

Κίνητρο της δολοφονίας, σύμφωνα με την αστυνομία είναι η «επικαρπία» δανείου ύψους 250.000 ευρώ, που είχε πάρει στο όνομα του, ο νεαρός. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δολοφονία έγινε έπειτα από έντονο οικογενειακό καβγά, με αφορμή την κακή οικονομική διαχείριση της μητέρας και του πατριού του Κώστα Πολύζου, με την υπογραφή του 23χρονου ως εγγυητή.

Bρήκαν τους δολοφόνους


21/1/16

Ο γιος πίσω από τους φόνους των γονιών του


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ανθρωποκτονία, που διαπράχθηκε την 15-02-2015, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού (78χρονου και 66χρονης) , στην περιοχή Σφηνάρι του Δήμου Κισσάμου. 
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν σήμερα (21-01-2016) , στα Χανιά, τρεις ημεδαποί ηλικίας 47, 49 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανιών, προέκυψε ότι ο 49χρονος έπεισε τον 47χρονο (γιό του 78χρονου) να τον πληροφορήσει, σχετικά με τη φύλαξη μεγάλου χρηματικού ποσού, που είχε στην οικία του ο 78χρονος, ύστερα από αναλήψεις που είχε πραγματοποιήσει σε προγενέστερο χρόνο από Τραπεζικά Καταστήματα.

[Μη] Visa στα πλαστά



Από την Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών πραγματοποιήθηκε χθες (20-01-2016) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διεύθυνσης ημερίδα με θέμα «Πλαστότητα ταξιδιωτικών εγγράφων».
Την Ημερίδα παρακολούθησαν ογδόντα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, εβδομήντα πέντε εκπρόσωποι αεροπορικών εταιριών καθώς και εκπρόσωποι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σδούγκος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δικαστικής Γραφολογίας Πλαστότητας Εντύπων & Αξιών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Σκαρτσής καθώς και Αστυνομικοί Σύνδεσμοι της Αμερικάνικης και της Βρετανικής Πρεσβείας.

Πόρισμα για δηλητηρίαση

Το μετά ...

Δεν αποκλείεται η ανάμειξη του Κρεμλίνου αναφέρει τοι σχετικό πόρισμα

«Ο Πούτιν πιθανότατα ενέκρινε το φόνο Λιτβινένκο», λέει βρετανικό δικαστήριο
Το πριν ...
Μέχρι το Κρεμλίνο δείχνει το πολυαναμενόμενο πόρισμα βρετανικού δικαστηρίου για τον θάνατο τού Αλεξάντερ Λιτβινένκο, λέγοντας πως ο Πούτιν «πιθανότατα ενέκρινε την επιχείρηση που κατέληξε» στη δολοφονία.

Ο ρώσος πρόεδρος και μέλη της ρωσικής ηγεσίας «είχαν κίνητρα για τη δολοφονία», λέει το δικαστήριο, θεωρώντας επίσης ως δύο δράστες τους πράκτορες Λουγκαβόι και Κόβτουν και πιστεύοντας ότι «είναι πολύ πιθανό πως έδρασαν υπό τις εντολές της ρωσικής FSB».

Και γιαταγάνι

Oι Αποδείξεις

Συνελήφθη χθες (20-1-2016) το μεσημέρι, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 46 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων, πυρομαχικών και αφορολόγητου καπνού.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 46χρονου, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, όπου μεταξύ άλλων βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

Σκιές της RAF πάνω από τη Γερμανία


Επαναδραστηριοποίηση της οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός
Σκιές της RAF πάνω από τη Γερμανία προβληματίζει τις αρχές
Τα τρία πρώην μέλη της RAF που καταζητούνται από τις γερμανικές Αρχές όπως ήταν (επάνω) τη δεκαετία του ‘70 και όπως πιθανόν μοιάζουν σήμερα (κάτω)

Οι Μπάαντερ και Μάινχοφ είναι νεκροί από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Η διαβόητη ομάδα τους έχει αυτοδιαλυθεί, θεωρητικώς και πρακτικώς, από το 1998. Να όμως που οι σκιές της πλανώνται ακόμη στη Γερμανία: οπλισμένοι με εκτοξευτές ρουκετών και Καλάσνικοφ, τρεις 50άρηδες πρώην μέλη της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF) επέστρεψαν αυτές τις ημέρες με θόρυβο στη δημοσιότητα.
Για δύο δεκαετίες η RAF, ριζοσπαστικό ένοπλο παρακλάδι του κινήματος των φοιτητών του 1968, πραγματοποίησε μια βίαιη εκστρατεία βομβιστικών επιθέσεων, απαγωγών και δολοφονιών που τρομοκράτησαν τη Δυτική Γερμανία.

Έδωσαν ζωή στη Δραπετσώνα

Της Θάλειας Χούντα
Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί, τις γνωρίζουμε όλοι, ταυτοχρόνως αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες αλλά και τον μέγιστο βαθμό επικινδυνότητας της εργασίας τους και το ¨ευχαριστώ¨, φαντάζομαι, το ακούν τακτικά σε όσα περιστατικά επεμβαίνουν.
 Η Θάλεια Χούντα με τους Βασίλη Μαστρογιάννη, Άρη Λιμπεράτο και τον Αργύρη Μπακαλώνη [σσ Crimes on air: Η κ. Χούντα έχει καταγγείλει συγκεκριμένους αξιωματικούς αφήνοντας σοβαρά υπονοούμενα για "συγκάλυψη" στις δυο δολοφονικές ενέργειες σε βάρος της. Σύζυγός της είναι ο δικηγόρος κ. Μπούρας].

 Ο Ποινικολόγος Νίκος Μπούρας με τους Μιχάλη Λαγουδάκο, Βασίλη Μαστρογιάννη, Άρη Λυμπεράτο και Άργύρη Μπακαλώνη

Αλλά και αφορμή για ποικίλα σχόλια ...
Η γράφουσα, συνεχίζοντας μία παλαιά οικογενειακή και ανιδιοτελή παράδοση, με μεγάλη χαρά έγινα αποδέκτης της τιμής, να εγκριθεί το αίτημά μου προς το Α.Τ. Δραπετσώνας και να είμαι χορηγός στο εορταστικό τραπέζι που έγινε σε μαγαζί του Πειραιά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Και η χαρά ήταν μεγαλύτερη από την μεγάλη προσέλευση των αστυνομικών, την ζεστή ατμόσφαιρα που υπήρξε και την προσέλευση εκπροσώπων της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.
Παρευρέθηκαν κοντά στους αστυνομικούς ο Διευθυντής του Υπουργού Β. Μαστρογιάννης, ο υπασπιστής του Υπουργού αστυνομικός υποδιευθυντής Α. Λυμπεράτος, ο υπασπιστής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικός υποδιευθυντής Α. Μπακαλώνης και ο Διευθυντής του Πειραιά ταξίαρχος Κ. Τσαρδινάκης, δείχνοντας και αυτοί εμπράκτως στον Διοικητή του Τμήματος Αστυνόμο Α’ Μ. Λαγουδάκοτην αναγνώριση στον δύσκολο καθημερινό αγώνα των αστυνομικών αλλά και στο ότι η Δραπετσώνα «έχει ζωή».

Μύλος ....



Ερωτήματα για την απομάκρυνση συμβούλου του υπουργού Ν. Τόσκα
Το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες Προστασίας του Πολίτη του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη λεωφόρο Κατεχάκη 

Αναστάτωση επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την απομάκρυνση του συνταξιούχου αστυνομικού, συνδικαλιστή και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Μαστρογιάννη από τη θέση του συμβούλου του αναπληρωτή υπουργού κ. Νίκου Τόσκα.

Η αποχώρηση του κ. Μαστρογιάννη συνδέεται, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, «με την παρουσία του σε εκδήλωση συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. όπου χόρεψε μαζί με τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Πανούση που έχει πλέον κακές σχέσεις με την κυβέρνηση». Όμως σύμφωνα με άτομα κοντά στον κ. Μαστρογιάννη, η αποχώρησή του σχετίζεται με τις πολιτικές βλέψεις του και δεν έχει σχέση με το «γλέντι των συνδικαλιστών», με το δεδομένο βεβαίως ότι δεν επίκεινται εκλογές.

Η γύφτισσα που έμαθε τον υπουργό να χορεύει


Στο κελί 33



«Το τσιφτετέλι είναι γυναικείος χορός αλλά εγώ τον χορεύω μια χαρά» σπεύδει να εξηγήσει ο Γιάννης Πανούσης μετά το τσιφτετέλι-σόου που έδωσε στη χοροεσπερίδα της Αστυνομίας.

Πού έμαθε όμως να το χορεύει; «Στη φυλακή!

Είπαν και τ΄ άλλα τσιφτετέλια


Απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας


Συνελήφθη, χθες (20-01-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 76χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα,  στην περιοχή της Μαργαρώνας Πρέβεζας, ο 76χρονος εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνα) και κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα, πρότεινε το όπλο του εναντίον 63χρονου ημεδαπού, πατώντας τρεις φορές τη σκανδάλη, χωρίς το όπλο να εκπυρσοκροτήσει.

Διαδικτυακό bullying από 15χρονη


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης, εξιχνιάστηκε υπόθεση κυβερνοεκφοβισμού « Cyberbullying » σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών και σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 15χρονης ανήλικης, για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έγκληση για κυβερνοεκφοβισμό « Cyberbullying »,που υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τη Διεύθυνση Σχολείου, κατά αγνώστων δραστών.
Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απέστελλε κατ’ επανάληψη πλήθος μηνυμάτων με περιεχόμενο διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying), μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε ανήλικες μαθήτριες του Σχολείου.

Πήγαν στο χορό


Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 14/01/2016 ο δεύτερος ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτ/κής Αττικής στο Posidonio Music Hall.
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.
Τον Μίμη Πλέσσα που έπαιξε πιάνο συνόδευσε με το μπουζούκι του ο Χρήστος Παπαδόπουλος.
Την βραδιά χαρακτήρισε με την βελούδινη φωνή του ο Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος και πρώτη Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη.

Δώρισαν μαλλιά

Καρδίτσα
Γυναίκες αστυνομικοί της Καρδίτσας δώρισαν τα μαλλιά τους
Η Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) δώρισε στο Σωματείο Donate Hair (=Δωρίζω Μαλλιά) Greece, δώδεκα κοτσίδες από τα μαλλιά που έκοψαν γυναίκες αστυνομικοί, μέλη των οικογενειών τους και φίλες της αστυνομίας από την Καρδίτσα, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

20/1/16

Τα έκανε κορνίζα

Η ηρωίνη

Τα Ντοκουμέντα


Συνελήφθη, στις 18-1-2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας ηρωίνης.
Σε βάρος του, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, από τις Γαλλικές Αρχές εντοπίσθηκε δέμα προερχόμενο από την Ινδία με προορισμό την Αθήνα, το οποίο περιείχε ποσότητα ηρωίνης.

Mε την Μπαχάροβα στη Σόφια


Μεταξύ φαγητού, κρασιού και καφέ ...
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στη Σόφια, όπου συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Rumiana Bachvarova.

Ναι, μεν αλλά ...



Εντός ολίγου θα εκδοθεί «διάψευση» για το θέμα Μαστρογιάννη, ότι για την «απομάκρυνσή» του από την θέση του διευθυντή του γραφείου Τόσκα δεν έχει σχέση το τσιφτετέλι με Πανούση αλλά πως αυτή γίνεται «κοινή συναίνεση» καθώς

Ανακάμπτει ο Μάρκου?

Απόστρατος και πρώην Υπασπιστής Παπουτσή!

Απομακρύνει τον Μαστρογιάννη ο Τόσκας;

Για το τσιφτετέλι με Πανούση!

Πατρινό ...

Το Χασίς

Συνελήφθησαν χθες (19-1-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δυο άνδρες, ένας 60χρονος ημεδαπός και ένας 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Το πράμα του Τούρκου

Τα Κατασχεμένα



Συνελήφθη, στις 18-1-2016 το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, ένας 53χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τουρκίας, για εισαγωγή, εμπορία και κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 42χρονος συνεργός του.

Μπουμπουκέϊσον ...


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δεκατεσσάρων (14) ημεδαπών, ηλικίας από 17 έως 43 ετών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.
Η εγκληματική οργάνωση, εξαρθρώθηκε στις 13-1-2016, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:
(α) ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Αθανάσιο-Λουκά του Αθανασίου και της Λουκίας, γεν. 3-7-1988 στην Αθήνα
(β) ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ Βαρβάρα του Χρήστου και της Μαρίας, γεν. 31-12-1996 στην Νίκαια

Βριλησσιώτες ...

Tα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, απογευματινές ώρες της 18-1-2016 στα Βριλήσσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 52 και 65 ετών για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αποδόμηση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Βορειανατολικής Αττικής, εντοπίστηκε στα Βριλήσσια ο 65χρονος, τη στιγμή που προμήθευε στον 52χρονο ποσότητα ηρωίνης.

Αγρότες Νο1


Αγρότες Νο2


Αγρότες Νο3


Tης Κομοτηνής ...


 Αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο και αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό Σοβαρά επεισόδια εξελίσσονται σήμερα από τις 10 το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους. Ο υπουργός άλλαξε πρόγραμμα της επίσκεψης του σήμερα στην Κομοτηνή. Η επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έγινε αντίθετα ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και είδε εκεί τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη.

Έκοψε τον καρπό της γιαγιάς με τσεκούρι


Στη σύλληψη ενός 30χρονου Ρουμάνου, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι ένα 7χρονο κορίτσι ρουμανικής καταγωγής αφού το χτύπησε με... τσεκούρι(!) προχώρησαν οι αστυνομικοί. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι το 7χρονο παιδί έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαϊας και στη συνέχεια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας.

Πρώην μέλη της RAF συνδέονται με απόπειρα ληστείας τεθωρακισμένου

Παραμένουν ασύλληπτα - Επιχείρησαν το περασμένο καλοκαίρι κοντά στη Βρέμη

Πρώην μέλη της RAF συνδέονται με απόπειρα ληστείας τεθωρακισμένου
Τα τρία μέλη της RAF σε παλαιότερες φωτογραφίες τους

Τρία πρώην μέλη της οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF) που παραμένουν ασύλληπτα συνδέονται με την απόπειρα ληστείας ενός τεθωρακισμένου οχήματος κοντά στη Βρέμη πέρυσι το καλοκαίρι.

Το DNA που βρέθηκε στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για να διαφύγουν ταιριάζει με εκείνο των Ντανιέλα Κλέτε (57 ετών σήμερα), Ερνστ-Φόλκερ Βίλχελμ Στάουμπ (58 ετών σήμερα) και Μπουρκχάρντ Γκάρβεκ, ανέφερε το γερμανικό δίκτυο NDR.

Μούφα η ληστεία


Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωση ψευδούς καταγγελίας για κλοπή.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της Ψευδορκίας, της Ψευδούς ανακοίνωσης στην Αρχή περί τελέσεως εγκλήματος και της υπεξαίρεσης.

Διαθέτουν και μεθαδόνη στη Σπάρτη!

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα
Tα Ντοκουμέντα
Κατασχέθηκαν, χθες (19.1.2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και κυνηγετικό όπλο, τα οποία βρέθηκαν σε οικία, στο Βλαχιώτη Λακωνίας.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες (19.1.2016) το μεσημέρι, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 58χρονου, ο οποίος απουσίαζε και αναζητείται, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

19/1/16

Made in Albania

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ




Εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Άνω Λιοσίων τρείς εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται στην εισαγωγή από την Αλβανία και στην περαιτέρω διακίνηση στην εσωτερική αγορά ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης και στην παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.
Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης , που πραγματοποιήθηκε προχθές (17-1-2016) σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κολωνό, Πετρούπολη, Ίλιον, Φυλή, Ελληνικό και Αγίους Αναργύρους) συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά.
Πρόκειται για δέκα ημεδαπούς ηλικίας 24 έως 65 ετών και για τρείς αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 35, 47 και 57 ετών. Επιπλέον, αναζητούνται άλλα δεκαοκτώ άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί έξι. Πρόκειται για τρείς ημεδαπούς ηλικίας 48, 50 και 51 ετών και τρείς υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 24, 24 και 48 ετών.

Φυγόδικος


Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες σήμερα (19-01-2016), 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Πρόκειται για απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (4) ετών και (10) μηνών και καταβολή δικαστικών εξόδων, για τα αδικήματα: α) της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα από την οποία το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 73.000 ευρώ και αυτό των 150.000 ευρώ,

Τι λέει ο Αλέξης!

Ο Κούγιας περιγράφει πώς έγινε η συνάντηση με τον συζυγοκτόνο

Ανακοίνωση για τη συνάντησή του με τον συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής εξέδωσε σήμερα ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας στην οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια υπό ποιες συνθήκες έγινε το ραντεβού. Αφού περιγράφει καρέ-καρέ τη συνάντηση στη συνέχεια εξηγεί γιατί δεν ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές τονίζοντας: «Ουδέποτε σε όλες τις δεκαετίες της επαγγελματικής μου καριέρας συνεργάστηκα είτε με τις αστυνομικές αρχές είτε με οποιαδήποτε άλλη διωκτική αρχή, αφού τόσο το απόρρητο του λειτουργήματός μου όσο και το προσωπικό μου σύστημα αξιών ως ανθρώπου και υπερασπιστή μού επιβάλλει να εξαντλώ τις γνώσεις μου και το όποιο επαγγελματικό μου κύρος υπέρ των ανθρώπων που με εμπιστεύονται». 

Γράφει αναλυτικά ο κ. Κούγιας:

Περί καταψύκτη

Τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του νεκρού που βρέθηκε σε καταψύκτη

Πιθανότατα, πρώτα δολοφόνησαν τον 65χρονο συνταξιούχο ναυτικό και μετά τον έβαλαν στον καταψύκτη, όπως εκτιμά η αστυνομία για το πολύκροτο έγκλημα της οδού Ευαγγελιστρίας, στην Καλλιθέα, βασιζόμενη και στα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Ο θάνατος του άτυχου άνδρα προήλθε από ασφυξία, αφού ο δράστης ή οι δράστες είχαν κλείσει το στόμα και τη μύτη του με μονωτική ταινία, ενώ είχαν τοποθετήσει από πάνω και σακούλα. Με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Με ηρωίνη

Tα Ντοκουμέντα


Στη σύλληψη δύο αντρών που κατείχαν και εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες, προχώρησαν χθες (18-01-2016), αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη έρευνα.
Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 57 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.