11/11/16

Κάτι τρέχει στην Αρτάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για ληστεια τραπεζα

Δύο μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» έχουν υπάρξει στο παρελθόν μάρτυρες υπεράσπισης του 34χρονου που λήστεψε την Τετάρτη τράπεζα στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας.
Ο 34χρονος είχε κατηγορηθεί το 2006 για ληστεία σε αποθήκη στην Αθήνα. Στο δικαστήριο δύο μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν παραστεί και κατέθεσαν υπέρ του. Αυτό προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τη σύλληψη του 34χρονου, ο οποίος απέσπασε από υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Αρτάκη συνολικά 306.000 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ληστής είχε προσαχθεί στο παρελθόν από αστυνομικούς για συμμετοχή σε επεισόδια κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων στην Αθήνα.

Την περασμένη Τετάρτη εισέβαλλε στην τράπεζα φορώντας σκούφο και γυαλιά ηλίου. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, τους οποίους ανάγκασε να του παραδώσουν όλα τα μετρητά που υπήρχαν στην τράπεζα.
Ένα από τα θύματα κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία που συνέλαβε τον 34χρονο ακριβώς μόλις εξήλθε από την τράπεζα. Εκεί τον περίμενε όχημα διαφυγής. Για λίγα λεπτά, όπως λένε αστυνομικές πηγές, δεν κατάφερε να διαφύγει παίρνοντας μαζί του το τεράστιο ποσό.
Σε σακίδιο πλάτης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, γεμιστήρας, φυσίγγια και τα χρήματα που αφαίρεσε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.