9/11/16

... Ανθρώπινα κρέατα

Ζήτησαν €70.000 για να μην ανεβάσουν βίντεο

Συνελήφθησαν δύο που εκβίαζαν ιδιοκτήτη για ελληνοποιήσεις κρεάτων

Δύο άτομα, ηλικίας 58 και 32 ετών (πατέρας και υιός), συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση κατόπιν έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος, ο οποίος είναι εργαζόμενος σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, με το πρόσχημα ότι κατέχει φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό από δήθεν παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος που διέπραττε η εταιρεία, εκβίαζε τον ιδιοκτήτη της. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αρχικά και προκειμένου να μην αναρτήσει ο 32χρονος υιός του στο διαδίκτυο το προαναφερόμενο βίντεο, απαιτούσε την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 70.000 ευρώ. Στη συνέχεια απαιτούσε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να τον απολύσει προκειμένου να λάβει αποζημίωση.

Στις 2 Νοεμβρίου, λόγω της μη ικανοποίησης των απαιτήσεων-εκβιασμών του, ανήρτησαν στο διαδίκτυο επτά βίντεο με δυσφημιστικό περιεχόμενο για την εταιρεία.

Ακολούθως έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δακτυλογραφημένα και χειρόγραφα κείμενα, ομοίου περιεχομένου με τις καταγγελλόμενες δήθεν παράνομες πράξεις της εταιρείας. Κατασχέθηκαν επίσης και ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.