24/11/16

Η Μολδαβή τους έβαζε χέρι

Αποτέλεσμα εικόνας για μολδαβη

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε κοσμηματοπωλεία και οικίες.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 21-11-2016 στην Αθήνα, τρία (3) μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 24χρονο ημεδαπό, έναν 24χρονο υπήκοο Αλβανίας και μία 20χρονη υπήκοο Μολδαβίας.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και οικίες από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν σε κλεπταποδόχους. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν, αδιαφορώντας για τον τραυματισμό των υπαλλήλων των καταστημάτων. Ως προς τον τρόπο δράσης τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους.

Ειδικότερα, όταν ο στόχος ήταν οικία, η 20χρονη συνέλεγε πληροφορίες σχετικά με τους ενοίκους, τις μετακινήσεις και τις συνήθειες τους ενώ στις περιπτώσεις που ο στόχος ήταν κοσμηματοπωλείο, υποδυόμενη την πελάτισσα, διευκόλυνε την είσοδο των λοιπών μελών στον χώρο.
Από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, κάποιοι είχαν επιφορτιστεί με την οργάνωση των πράξεων καθώς και τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής, ενώ άλλα μέλη διέπρατταν τις ληστείες και τις κλοπές, έχοντας προηγουμένως προμηθευτεί τον απαραίτητο οπλισμό και τα μέσα διαφυγής.
Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ρολογιών μεγάλης αξίας, διαρρηκτικά εργαλεία και το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξιχνιασθεί μία (1) περίπτωση ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε στις 14-7-2016 σε κοσμηματοπωλείο της Κηφισιάς, κατά την οποία η 20χρονη εισήλθε στο κατάστημα ακολουθούμενη από έτερο δράστη, ο οποίος αφού πυροβόλησε μια φορά προς τους υπαλλήλους, αφαίρεσε από τις προθήκες κοσμήματα και ρολόγια, χρηματικής αξίας άνω των -500.000- ευρώ και διέφυγε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην οποία ανέμενε ο τρίτος συλληφθείς.
Επιπλέον εξακριβώθηκε ότι, για τους δύο άνδρες έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.