8/10/16

... Σκυλιά στη δουλειά!

 Η εκπαίδευση κατάρτισης (9) στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας – εκπαιδευτών των Αστυνομικών Σχολών
Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της μαχόμενης ΕΛ.ΑΣ 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες (07-10-2016), η εκπαίδευση κατάρτισης εκπαιδευτών των Αστυνομικών Σχολών, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εκπαίδευση, διάρκειας τριών εβδομάδων, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Τμήμα Ειδικής Αστυνομικής Εκπαίδευσης (Τ.ΕΙΔ.Α.Ε.) Λαγονησίου και στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο, στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Συμμετείχαν συνολικά (9) στελέχη των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων και ειδικότερα (6) Αξιωματικοί, (1) Ανθυπαστυνόμος και (2) Αρχιφύλακες.

Σκοπός της εκπαίδευσης αυτής, ήταν να παράσχει στα παραπάνω στελέχη την απαραίτητη γνώση, ώστε να καταστούν ικανοί εκπαιδευτές των Αστυνομικών Σχολών.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, καταρτίστηκε ένα πλήρες πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, στο οποίο τα στελέχη ενημερώθηκαν από ειδικά καταρτισμένους διδάσκοντες καθηγητές, σε θέματα, μεταξύ άλλων, που αφορούσαν:
  • στις μεθόδους επικοινωνίας εκπαιδευτή με τους εκπαιδευμένους και στα στ οιχεία αποτελεσματικής επικοινωνίας - ικανότητων - δεξιότητων των εκπαιδευτών,
  • στα στοιχεία ψυχολογίας,
  • στις πρώτες βοήθειες,
  • στις τεχνικές αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής και αμυντικής σκοποβολή,
  • στις ασκήσεις πυκνής τάξης και την εκφώνηση παραγγελμάτων καθώς και
  • στις ασκήσεις διαχείρισης κρίσιμων αστυνομικών καταστάσεων σε εξομοιωτή.
Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εκπαιδευομένων, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννη Χουζούρης, τους επέδωσε τα πιστοποιητικά σπουδών.