21/9/16

Κοκαΐνη στο τσαντάκι της

Οι Αποδείξεις



Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 19-9-2016, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία 23χρονη υπήκοος Βενεζουέλας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν την ανωτέρω, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενη από το Ρίο Ντε Τζανέιρο Βραζιλίας μέσω Ντουμπάι.

Η 23χρονη μετέφερε εντός της αποσκευής της, -2- συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -1- κιλού και -534- γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένες στα τοιχώματα από το βαλιτσάκι καλλυντικών της.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα κοκαΐνης), από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.