19/9/16

Γνωστός "μπαχαλάκιας"


Από Facebook και κάμερες «εντόπισαν» τον 22χρονο που επιτέθηκε στον διοικητή της Τροχαίας

Από Facebook και κάμερες «εντόπισαν» τον 22χρονο που επιτέθηκε στον διοικητή της Τροχαίας

Ο 22χρονος Βασίλης Α., που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε πολλές επιθέσεις αντιεξουσιαστών και χούλιγκαν και βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, φέρεται ότι είναι ο «κακοήθης», όπως τον χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, που ξυλοκόπησε τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο στην οδό Πανεπιστημίου πριν από 20 ημέρες.
Εναντίον του 22χρονου η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη ύστερα από δικογραφία που απέστειλε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Πρόκειται για τη σχετική επαλήθευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. συγκέντρωσε στοιχεία για την εμπλοκή του 22χρονου από τα βίντεο καμερών –φέρεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον δράστη– αλλά και από το προφίλ του στο Facebook, όπου παρουσιαζόταν με ρωσικό όνομα. Καθοριστικό στοιχείο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το ότι σε φωτογραφία του στο διαδίκτυο φοράει τα ίδια ακριβώς ρούχα με αυτά του ατόμου που κτύπησε τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών.
Ο 22χρονος, που είναι σπουδαστής και διαμένει στη Δραπετσώνα, έχει εξαφανισθεί τις τελευταίες εβδομάδες από προσώπου γης και οι έρευνες που έχουν γίνει από την ΕΛ.ΑΣ. σε Εξάρχεια, Πειραιά και Χαλκίδα για τον εντοπισμό του δεν έχουν αποδώσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχική φάση της αστυνομικής έρευνας και όταν υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις για συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του κ. Διαμαντόπουλου, είχε ξεφύγει δύο φορές από τους αστυνομικούς που τον είχαν εντοπίσει. Μάλιστα τα στελέχη ης ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν κρίσιμο στοιχείο την προσαγωγή του επειδή εκτιμούν ότι «από ένα στοιχείο της εμφάνισής του μπορεί να επαληθευθεί πλήρως η εμπλοκή του στον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας».
Ο 22χρονος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος 25 ατόμων (Ελλήνων και Αλβανών). Και αυτό διότι τους αποδιδόταν ότι διέπρατταν πλήθος αδικημάτων κατά τη διάρκεια πορειών - διαδηλώσεων και αθλητικών αγώνων (σ.σ. συμμετοχή στα επεισόδια του περσινού ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που διεκόπη), εμπρησμοί αυτοκινήτων ΜΜΕ, επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ενώ διέπρατταν και ληστείες σε καταστήματα και διακινούσαν ναρκωτικά. Ο 22χρονος είχε αναφέρει ότι είχε συμμετοχή μόνο στα επεισόδια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι και όχι στις συγκρούσεις με αστυνομικούς.
Ο κ. Διαμαντόπουλος και ένας συνάδελφός του που δεν κτυπήθηκε στο επεισόδιο είχαν αναφέρει ότι «την ώρα που κατηφόριζαν την οδό Πανεπιστημίου (ο κ. Διαμαντόπουλος με σκοπό να πάρει το αυτοκίνητό του και να επιστρέψει στην υπηρεσία του μετά τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας για την πορεία αντιεξουσιαστών) τους πλησίασε μία ομάδα τεσσάρων-πέντε νεαρών. Οι νεαροί δεν είχαν κουκούλες, κράνη ή αμφίεση που παρέπεμπε σε αναρχικούς, όμως μας προβλημάτισε η προσέγγισή τους. Ένας από αυτούς μας ρώτησε πού βρίσκεται η κεφαλή της πορείας για να απεγκλωβισθούν από το κέντρο της Αθήνας. Τους απαντήσαμε και εκείνοι αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει καμία προστριβή. Όμως εκείνη την ώρα ένας από τους νεαρούς αποσπάστηκε από την παρέα των πέντε, γρονθοκόπησε τον κ. Διαμαντόπουλο και ύστερα εξαφανίσθηκε όπως και οι άλλοι νεαροί. Ο συνάδελφός του που βρισκόταν σε σχετική πλέον απόσταση δεν μπόρεσε να αντιδράσει».
Σημειώνεται πάντως ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει πλήρης αναγνώριση του υπόπτου από τους δύο αστυνομικούς…