29/8/16

Α.Τ Κρεστένων: Τι ωραία, τι καλά!

Αποτέλεσμα εικόνας για αποκαλυψη κριμεσ


Τους ... παράπεσε το ένταλμα σύλληψης

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτια ηλεια 2007

Εποχικός πυροφύλακας, που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 40 ετών από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, για τις φονικές φωτιές στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007, απολάμβανε στην έδρα του τα Κρέστενα την ελευθερία του, καθώς το τοπικό αστυνομικό τμήμα, είχε καταστήσει ... "ανενεργό" το ένταλμα σύλληψής του. Χρειάστηκαν οι έντονες διαμαρτυρίες πατέρα που είχε χάσει τα τέσσερα παιδιά του, την μητέρα του αλλά και την σύζυγο του, όταν πριν λίγες ημέρες στο ετήσιο μετά το ετήσιο μνημόσυνο, αντίκρυσε στην πλατεία του χωριού τον 61χρονο κατάδικο, να πίνει τον καφέ του. Ο "πρωταγωνιστής" της τραγωδίας είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συρροή αλλά σε βαθμό αμέλειας, καθώς ή δεν ήταν στη θέση του ή κοιμόταν στο πυροφυλάκιο της Μίνθης. Είναι ενδεικτικό πως στην πολύκροτη δίκη ο εισαγγελέας της έδρας Ευρυπίδης Νικολάου χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την στάση του πυροφύλακα καθώς "το πυροφυλάκιο, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι της κατοίκου Σοφίας Νικοπούλου, όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι"  προσθέτοντας μάλιστα πως "είναι μεγάλη η ευθύνη του πυροφύλακα ...".
Ο 61χρονος συνελήφθη το μόλις το πρωί της Παρασκευής στα Μακρίσια Ηλείας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, μετά την αυτοπρόσωπη παρουσία του τραγικού πατέρα που ζει μόνιμα στην Αθήνα αλλά βρέθηκε στην Ηλεία για το μνημόσυνο. Στο σχετικό μάλιστα δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ, ... παραλήφθηκε όλως τυχαίως και άλλη μια σημαντική διαπίστωση. Δεν αναφέρεται πουθενά πως η καταδίκη των 40 ετών σχετίζεται με "ανθρωποκτονίες εξ αμελείας" αλλά το ότι: "σε βάρος του  61χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για εμπρησμό σε δάση". Γενικά και αόριστα χωρίς φυσικά στην ανακοίνωση να επισημαίνεται ότι το "αδίκημα" αφορά την τραγωδία του 2007, όπου βρήκαν φρικτό θάνατο τριάντα έξι κάτοικοι της Ηλείας.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου 2015 το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αποφασίσει την απόρριψη των προσφυγών του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, του πρώην νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και του εποχικού πυροφύλακα Π.Τ, κατά της καταδικαστικής σε βάρος τους απόφασης του Εφετείου Πατρών για την εμπλοκή και τις ευθύνες τους στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες αθώους πολίτες .
Έτσι επικυρώθηκε αμετάκλητα η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Πάτρας με την οποία καταδικάστηκαν οι Καφύρας, Χρονόπουλος, Π.Τ σε φυλάκιση 77 ετών (κατά συγχώνευση 40 έτη) εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με το ποσό της εξαγοράς να καταβάλλεται σε δόσεις των 1.200 ευρώ τον μήνα.

Στον 61χρονο, αναλογούσε να καταβάλει συνολικά περίπου 40.000 ευρώ για την "εξαγορά" της ποινής και αφού συστηματικά δεν το έπραξε, εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης που όπως διαπιστώθηκε είχε ... παραπέσει στα γραφεία του Α.Τ Κρεστένων!