3/8/16

Αρχιφύλακας να σου πετύχει!

Α.Τ  Ν. Κόσμου

Αρχιφύλακας και μάλιστα αξιωματικός υπηρεσίας  που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Νέου Κόσμου, αντί να σχηματίσει δικογραφία για «επαιτεία», κατηγορείται πως έκανε «τόπι» στο ξύλο δυο αγοράκια,  Ρομά από την Ρουμανία,  που ζητούσαν χρήματα  παίζοντας ακορντεόν και φλογέρα στην τουριστική περιοχή της Ακρόπολης και του Θησείου. Ο ξυλοδαρμός του δεκάχρονου και του οχτάχρονου μέσα στο Α.Τ, αποκαλύφθηκε  μετά την μαρτυρία των ανήλικων  και όταν τα αντίκρισαν οι γονείς τους με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπο και τα πλευρά, από τα βίαια χτυπήματα  του 27χρονου αρχιφύλακα. Τα αγοράκια είχαν προσαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και οδηγήθηκαν  στο αστυνομικό τμήμα του Νέου Κόσμου, που στεγάζεται στην οδό Βεΐκου στο Κουκάκι. Η προσαγωγή σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζεται να γίνεται για την κατηγορία της «επαιτείας» και πάνω απ’ όλα με τις ευθύνες που αναλογούν στους γονείς [βλέπε παραμέληση, έκθεση ανηλίκου κτλ].  Όμως ως δια μαγείας, στο συγκεκριμένο περιστατικό και μετά ασφαλώς από τον «ατυχή» ξυλοδαρμό  τα δυο αγοράκια υποτίθεται πως τελικά οδηγήθηκαν στο Α.Τ για την «τυπική» διαδικασία της «εξακρίβωσης στοιχείων».

Οι γονείς βλέποντας την κατάσταση των παιδιών, κάλεσαν το ΕΚΑΒ, με το ασθενοφόρο να τα μεταφέρει στη συνέχεια  στο νοσοκομείο Παίδων. Τα δυο αγοράκια ανέφεραν πως δέχτηκαν χτυπήματα με  γροθιές και κλωτσιές σε όλο τους το σώμα, με αποτέλεσμα στο ένα απ΄αυτά να προκληθεί και αιμορραγία πάνω από το μάτι του. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και παρά τις οχλήσεις των γονέων ο αρχιφύλακας παρίστανε τον ανήξερο, αποδίδοντας τα σημάδια του  ξυλοδαρμού σε «πιθανή αυτοδικία» ή κάποιου επεισοδίου που μπορεί να είχαν για τα «πόστα»  μ’ άλλα παιδιά που επαιτούσαν στην Ακρόπολη.
Για τον ξυλοδαρμό των δυο παιδιών  [Τσίπρι Κ. και Ιωσήφ Β.] η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ  και μετά την επιμονή μιας από τις δυο μητέρες, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του 27χρονου Αρχιφύλακα,  για «σωματικές βλάβες». Ο 27χρονος μάλιστα συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης αφέθηκε ελεύθερος. Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του αξιωματικού υπηρεσίας, θα  υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Αστυνομικές πηγές πάντως διέρρεαν πως « οι δυο ανήλικοι τώρα δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν το πρόσωπο του αστυνομικού που τους έδειρε …»