30/8/16

... Μαχαίρωσαν αστυνομικό

Δυο 15χρονοι αλητήριοι  στο Αίγιο
Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομικος

Συνελήφθησαν, σήμερα (30-08-2016) τα ξημερώματα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 15χρονος ημεδαπός για τα αδικήματα της αντίστασης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και οι γονείς του, ηλικίας 46 και 41 ετών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμα 15χρονος ημεδαπός, που αναζητείται, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ επίσης αναζητούνται οι γονείς του, ηλικίας 42 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας, επιχείρησε να ελέγξει δίκυκλο μοτοποδήλατο, που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας στο οποίο επέβαιναν οι δυο 15χρονοι.

Ο οδηγός του δικύκλου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει, ενώ όταν εντοπίστηκε εκ νέου, εισήλθε σε στενό δρόμο κατορθώνοντας να διαφύγει από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος στάθμευσε το περιπολικό, με σκοπό να προσεγγίσει το σημείο πεζός.
Οι δράστες προκειμένου να μην επιτρέψουν στον αστυνομικό να κατέβει από το όχημα, τη στιγμή που αυτός αποβιβαζόταν, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσέκρουσαν στην πόρτα του περιπολικού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού στο μέτωπο.
Ακολούθως, στην προσπάθειά του να δεσμεύσει τον οδηγό του δικύκλου, ο αστυνομικός δέχτηκε επίθεση από τον συνεπιβάτη, ο οποίος του επιτέθηκε με γροθιές και στη συνέχεια με ανθρωποκτόνο πρόθεση τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα κοντά στη καρδιά. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 15χρονος αποπειράθηκε να ξαναχτυπήσει με το μαχαίρι τον αστυνομικό, ο οποίος για εκφοβισμό πυροβόλησε μια φορά σε ασφαλή κατεύθυνση.
Ο αστυνομικός με τη συνδρομή πολίτη, κατάφερε να συλλάβει τον οδηγό, ο οποίος αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψή του, με γροθιές και λακτίσματα, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα, οι γονείς του οδηγού, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας του.
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Παράλληλα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και ακολούθως στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, μεταφέρθηκε και ο 15χρονος συλληφθείς, λόγω αδιαθεσίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.