30/6/16

Tα 'παν με τους Γεωργιανούς




Προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον A’ Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών της Γεωργίας, Besik Amiranashvili, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 30 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου μας.  
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που σχετίζονται κυρίως με την ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας των δυο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της  αντιμετώπισης όλων των μορφών του οργανωμένου εγκλήματος και της διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.
Επίσης, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο ανταπόκρισης των δύο πλευρών και αναδείχτηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας απηύθυνε πρόσκληση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να επισκεφτεί επίσημα τη χώρα του, η όποια έγινε καταρχήν αποδεκτή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών και υπηρεσιακών παραγόντων των δυο πλευρών. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν oι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δημόσιας Ασφάλειας και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κούμπουλας και Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ξανθάκης, αντίστοιχα, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Φώτιος Γραικούσης, και ως εμπειρογνώμονες ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χαλυβόπουλος Γεώργιος, της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου και ο Αστυνόμος Β’ Βασίλειος Κυριακόγλου, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Από την πλευρά της Γεωργίας, συμμετείχαν ο Επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας, Natriashvili David, o Επικεφαλής του Κέντρου Διεθνούς Συνεργασίας για την καταπολέμηση του Εγκλήματος, Chikvaidze Levan, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, Dzagnidze Michael και ο Αστυνομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Αθήνα, Mititanidi Ivave.
Για την προετοιμασία της σημερινής συνάντησης, πραγματοποιήθηκε, χθες στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των δυο πλευρών, με τη συμμέτοχη εμπειρογνωμόνων – μελών των παραπάνω αντιπροσωπειών, όπου τέθηκαν ουσιαστικά οι βάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς επιχειρησιακής συνεργασίας, σε επίπεδο έγκαιρης ανταλλαγής και διαχείρισης σημαντικών πληροφοριών.