8/6/16

Η κόκα της μικρής Ολλανδέζας

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 4-6-2016 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) υπήκοοι Ολλανδίας, μία 19χρονη γυναίκα και ένας 36χρονος άνδρας, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεταφοράς ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Τουρκία από αλλοδαπούς υπηκόους, εντοπίσθηκαν οι δύο προαναφερόμενοι, πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο υπήκοοι Ολλανδίας πρωινές ώρες της 4-6-2016, αφίχθησαν αεροπορικώς από την Ολλανδία στην Αθήνα, όπου παρέλαβαν ποσότητα κοκαΐνης, από άτομο που αναζητείται, προκειμένου να την μεταφέρουν και παραδώσουν στην Τουρκία, σε σημείο που θα υποδεικνύονταν από το εγκληματικό κύκλωμα. Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες θα ταξίδευαν για Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο.
Στην κατοχή τους βρέθηκε αποσκευή με διπλό πάτο, εντός του οποίου είχαν αποκρύψει ποσότητα κοκαΐνης βάρους -830- γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα κοκαΐνης).
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.