24/6/16

Ποιοι έβαλαν τη βόμβα;


Ποιοι έβαλαν τη βόμβα στο σπίτι επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

Άτομα που ίσως σχετίζονται με «πώληση προστασίας» αλλά και κυκλώματα παρκαδόρων πιθανολογεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι υποκρύπτονται πίσω από την  έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος τα ξημερώματα της Τετάρτης έξω από την κατοικία 48χρονου γνωστού ιδιοκτήτη εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης στην οδό Δαιδάλου στη Βουλιαγμένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, δράστες είναι δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πέταξαν ένα μασούρι δυναμίτιδα με βραδύκαυστο φιτίλι έξω από το σπίτι του επιχειρηματία την ίδια στιγμή που εκείνος βρισκόταν μέσα με την οικογένειά του. Από την έκρηξη δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός αλλά και προκλήθηκαν περιορισμένες ζημιές.

Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια που προκάλεσε έκπληξη στην ΕΛ.ΑΣ., αφού ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Κολωνάκι, στην οδό Πανεπιστημίου, στη Βουλιαγμένη, στη Βάρκιζα και αλλού, δεν φέρεται να είχε οποιαδήποτε προστριβή στον χώρο της νύχτας και να είχε διαφανείς δραστηριότητες. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφέρει: «Είμαστε υπέρ των κανόνων και κατά της φοροδιαφυγής. Και όμως είναι δύσκολο να πείσεις τους Έλληνες για την ακεραιότητά σου από τη στιγμή που η παρανομία είχε φτάσει να είναι ο κανόνας. Εμείς μέσα στην κρίση δημιουργούμε καινούργιες θέσεις εργασίας και δείχνουμε ένα καθαρό και υγιές επιχειρηματικό πρόσωπο που οι άνθρωποι με επίπεδο ή με ένστικτο για το καλό, το ακολουθούν»

Ο ίδιος επιχειρηματίας, που είχε ασχοληθεί με επενδύσεις και στον χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού, στην κατάθεσή του στις αρχές επισήμανε ότι δεν είχε δεχθεί απειλές. Με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να σημειώνουν ότι η επίθεση εναντίον του «πιθανόν είχε χαρακτήρα “πίεσης” προς τον επιχειρηματία  προκειμένου να δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας προς όφελος τρίτων προσώπων».  Σημειώνεται ότι στενός συγγενής του εν λόγω επιχειρηματία είχε ασχοληθεί και με τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Η ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει κρίσιμα στοιχεία από τις κάμερες αλλά κι από τη σάρωση των κλήσεων κινητών τηλεφώνων από την περιοχή  που σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση.