23/6/16

Του έβαλαν βόμβα

 Έξω από σπίτι επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

Έκρηξη βόμβας στη Βουλιαγμένη, έξω από σπίτι επιχειρηματία

Έκρηξη βόμβας έξω από την οικία γνωστού επιχειρηματία, στην οδό Δαιδάλου στη Βουλιαγμένη, σημειώθηκε στις 03:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μασούρι δυναμίτη και βραδύκαυστο φυτίλι.

Οι δράστες τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο της εξωτερικής περίφραξης και από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Άμεσα αποκλείστηκε η περιοχή ενώ στο σημείο έφτασαν στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού και τα εξετάζουν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση επιχειρούν να εντοπίσουν αξιοποιήσιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη περιοχή και ενδεχομένως έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο που χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση στο στόχο τους και την απομάκρυνση τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας που διατηρεί επιχειρήσεις μαζικής εστίασης σε διάφορες περιοχές της Αττικής ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει διαφορές με κανέναν και ότι δεν μπορεί να γνωρίζει από ποιος έδωσε εντολή για να τοποθετηθεί η βόμβα και ποια είναι τα κίνητρα.

Την ώρα της έκρηξης ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του βρίσκονταν στο σπίτι.