5/6/16

Οι ποδηλάτες

Κέρκυρα: Έναντι Λιστόν

Ιδιαίτερα θετικός είναι ο απολογισμός του προγράμματος αστυνόμευσης του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας με αστυνομικούς που κινούνται με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.
Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου και στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο του Πάσχα και έχει χρονικό ορίζοντα εφαρμογής την τρέχουσα θερινή περίοδο.
Από την μέχρι στιγμής εφαρμογής του προγράμματος εξάγονται ιδιαίτερα θετικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητά του, καθώς έχουν επιτευχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, οι αρχικοί στόχοι της άμεσης εξυπηρέτησης των επισκεπτών και των μονίμων κατοίκων καθώς και της αύξησης των αστυνομικών περιπολιών σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα και σε επιχειρησιακό επίπεδο αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευέλικτη και αποτελεσματική αστυνομική δομή, η οποία διακρίνεται τόσο για την δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης σε περιστατικά ήπιας αστυνομικής φύσης, όσο και για την δυνατότητα συνδρομής της στις υπόλοιπες αστυνομικές υπηρεσίες.
Ενδεικτικά κατά την καθημερινή τους δραστηριοποίηση βεβαιώθηκαν :
  • (179) παραβάσεις του Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων (13) πλημμεληματικού χαρακτήρα.
  • παραβάσεις για επαιτεία, παραεμπόριο, ενώ
  • επιπλέον οι αστυνομικοί διαχειρίστηκαν σειρά καταγγελιών που αφορούσαν την εύρυθμη λειτουργία του ιστορικού κέντρου του νησιού
Σημειώνεται ότι ο θεσμός έτυχε ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης από τους πολίτες της Κέρκυρας, τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο του νησιού, επίσημους συλλόγους και φορείς της πόλης, καθώς και από τους επισκέπτες.