14/6/16

Βρήκαν τον δολοφόνο 20 χρόνια μετά


Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, συνέστησε ειδική ομάδα που επανεξετάζει και έρευνα, με εξειδικευμένες μεθόδους και με τη χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, όλες τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις.
Στο πλαίσιο αυτό εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας πενήντα τεσσάρων (54) και τριάντα τριών (33) ετών και η απόπειρα ανθρωποκτονίας 54χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκαν το 1997 σε οικία στις Αχαρνές.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη ως δράστης 53χρονος ημεδαπός, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας και τον εντοπισμό δύο ακόμη αγνώστων δραστών.

Όσον αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, μεταμεσονύχτιες ώρες της 28 Ιανουαρίου 1997, τρεις άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν στο διαμέρισμα του 54χρονου θύματος, όπου διέμενε μαζί με την 54χρονη σύζυγό του, την κόρη τους και τον 33χρονο γαμπρό τους.
Κατά την είσοδό τους στο διαμέρισμα, πυροβόλησαν στο πρόσωπο τον 33χρονο, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του και στη συνέχεια πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 54χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, και στο χέρι την 54χρονη σύζυγό του. Ο 33χρονος κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ».
Από την συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, καθώς και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε ο 53χρονος συλληφθείς, ως δράστης της διπλής ανθρωποκτονίας και την απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Σε βάρος του 53χρονου δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από Τακτικό Ανακριτή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και προφυλακίστηκε.