12/5/16

Τα Ρεθυμνιώτικα

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθησαν, χθες (11.05.2016) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 56, 48 και 38 ετών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, χθες (11.05.2016) το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν επιχείρηση-εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν ο 56χρονος με τον 38χρονο να προβαίνουν σε καλλιεργητικές πράξεις από κοινού. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε να καλλιεργούν εξήντα τρία (63) φυτά κάνναβης ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης μέσα σε γλάστρες.
Ακολούθησε έρευνα σε άλλη δασώδη περιοχή, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς ακόμη εκατόν δεκαοκτώ (118) φυτά κάνναβης, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης εντός αντίστοιχων πλαστικών γλαστρών, τα οποία καλλιεργούσαν οι παραπάνω από κοινού με τον 48χρονο, και συνελήφθησαν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης, φυσίγγια και δύο φυτά κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης μέσα σε γλάστρες.
Επιπλέον κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα, δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, ως μέσα διευκόλυνσης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης,.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.