8/4/16

Έσπερναν

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη  στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για καλλιέργεια, κατοχή & διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται ένας ακόμα 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης - αξιολόγησης στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από τον 50χρονο, στην οικία του στην ανωτέρω περιοχή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών εντόπισαν την οικία του και την έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Από τους αστυνομικούς, λίγες ώρες μετά, εντοπίσθηκε να εξέρχεται από την οικία ο 51χρονος και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1,8) γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, την ανωτέρω ναρκωτική ουσία ο 51χρονος, την είχε μόλις προμηθευτεί από τον 50χρονο, ο οποίος ομοίως λίγο αργότερα εντοπίσθηκε να εξέρχεται από την οικία του και ακινητοποιήθηκε. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε σε αυτή, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • (37) φυτά κάνναβης μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (10) έως (50) εκατοστών το καθένα, καλλιεργημένα σε γλάστρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που χρησιμοποιούταν ως φυτώριο κάνναβης, στον περίβολο της οικίας,
  • (17) ανισοβαρείς συσκευασίες (νάιλον – αλουμινίου), που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (2.426,8) γραμμαρίων,
  • νάιλον σακούλες για την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών και (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης,
  • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας & (1) μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
  • (13) κροτίδες & (1) σπρέι πιπεριού,
  • το χρηματικό ποσό των (780) ευρώ.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.