12/4/16

Και μη χειρότερα!

Οι Αποδείξεις

Δύο θέσεις στο Δημόσιο κατέχει ο δημοσιογράφος (και ταμίας της ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Κοτταρίδης που έχει εκλεγεί στην Ενωση με το ψηφοδέλτιο των «Ενωμένων Δημοσιογράφων».

Η συγκεκριμένη παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Δ. Κοτταρίδης διαγράφεται από τους Ε.Δ, καθώς όπως λένε: «Οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες πορευόμαστε, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για τη δημοσιογραφία, δεν βρίσκουν σύμφωνο το έως σήμερα μέλος μας, μέλος του ΔΣ και Ταμία της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Κοτταρίδη».

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι «δίνουν στεγνά» τον Δ. Κοτταρίδη, αναφέροντας πως «αμείβεται ταυτοχρόνως και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όπως η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου γνωρίζει (πέραν των άλλων εργασιών στον ιδιωτικό τομέα) αλλά και από το γραφείο του κ. Αβραμόπουλου στην Αθήνα». Μάλιστα παραθέτουν και το σχετικό ΦΕΚ καλώντας τα όργανα της ΕΣΗΕΑ να λάβουν άμεσα θέση.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ε. Δ. αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Την ώρα που ο κλάδος μαστίζεται από ανεργία, την ώρα που έντιμοι και αξιόλογοι συνάδελφοι παρακαλούν έστω και για ένα μεροκάματο, θεωρούμε αδιανόητο μέλος του ΔΣ της 'Ένωσης Συντακτών να κατέχει δύο (!!!) θέσεις αμειβόμενες από τον Έλληνα φορολογούμενο. Τέτοιου είδους συμπεριφορά, δεν χαρακτηρίζεται από εντιμότητα όχι μόνο προς την παράταξή μας, αλλά και προς όλους τους συναδέλφους μας.
»Θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε πως παρά το γεγονός ότι εξελέγη με το ψηφοδέλτιο των Ενωμένων Δημοσιογράφων, χρησιμοποίησε την ψήφο που του παραχώρησαν οι συνάδελφοι στις εκλογές για να στηρίξει αυτούς που κατηγορούσε ως Δεινοσαύρους, με αντάλλαγμα μια θέση στο πραξικοπηματικό Προεδρείο της μειοψηφίας.

»Τότε, είχε δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας ότι θα παρέμενε στη θέση του Ταμία του ΔΣ έως το τέλος του 2015, για να επιλυθούν τρέχοντα θέματα όπως τα voucher των ανέργων και μετά θα υπέβαλε την παραίτησή του, πράγμα που όλοι γνωρίζουμε πως δεν έκανε. Τόσους μήνες σιωπήσαμε για το καλό του κλάδου βάζοντας στην άκρη τις ενστάσεις και τις πικρίες μας.

»Από τη στιγμή όμως που οι πράξεις του προσβάλλουν τον πυρήνα του δημοσιογραφικού ήθους, δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε. Και φυσικά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο κ. Κοτταρίδης αμείβεται ταυτοχρόνως και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όπως η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου γνωρίζει (πέραν των άλλων εργασιών στον ιδιωτικό τομέα) αλλά και από το γραφείο του κ. Αβραμόπουλου στην Αθήνα. Παραθέτουμε το σχετικό ΦΕΚ και καλούμε τα όργανα της ΕΣΗΕΑ να λάβουν άμεσα θέση»...

zoornalistas.blogspot.gr