1/4/16

Και πλάκες χρυσού

Οι Αποδείξεις



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 30-3-2016, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, εννέα (9) άτομα. Πρόκειται για οκτώ (8) ημεδαπούς ηλικίας από 19 έως 55 ετών και μία 26χρονη υπήκοο Αλβανίας.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, είχα συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, καθώς και κλοπές οχημάτων.

Συγκεκριμένα, για την επίτευξη τους σκοπού τους, είχαν προμηθευτεί τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία για την διάρρηξη των οικιών και των οχημάτων, διάφορα μέσα για την κάλυψη των χαρακτηριστικών των προσώπων τους (καπέλα, κουκούλες, κασκόλ κλπ), όπλα, κλεμμένα οχήματα, καθώς και συσκευές ασυρμάτων, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα συντονισμού στις συχνότητες της Αστυνομίας.
Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους ως προς τον εντοπισμό των «στόχων», τη διάπραξη των κλοπών, το ρόλο του «τσιλιαδόρου» και την παρακολούθηση μέσω ασυρμάτου των κινήσεων της Αστυνομίας. Επιπρόσθετα άλλα μέλη της σπείρας είχαν αναλάβει να παραδίδουν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια, ιδιοκτησίας δύο (2) εκ των συλληφθέντων.
Τα οχήματα που έκλεβαν, τα πλαστογραφούσαν, παραποιώντας τον αριθμό πλαισίου και ακολούθως τα διέθεταν προς πώληση, είτε απευθείας σε ιδιώτες είτε μέσω ιστοσελίδας πώλησης αυτοκινήτων.
Στην κατοχή τους, καθώς και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερις (4) πλάκες χρυσού, συνολικού βάρους -1.923- γραμμαρίων
  • Πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών
  • Το χρηματικό ποσό των -9.105- ευρώ
  • Ένα (1) περίστροφο
  • Ένας (1) ηλεκτρονικός εκκενωτής
  • Δεκαοκτώ (18) φυσίγγια
  • Εννέα (9) αυτοκίνητα
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επτά (7) κλοπές και δύο (2) απόπειρες από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και μία (1) κλοπή Ι.Χ.Φ οχήματος από το Περιστέρι.
Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η ομάδα από την προαναφερόμενη εγκληματική της δράση, υπερβαίνει το ποσό των -182.500- ευρώ.
Οι δράστες κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.