8/4/16

Μ' ένα κουβά εντάλματα

Κατασχέθηκαν -1.750- κιλά χαλκού, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.

Συνελήφθη, σήμερα (8.4.2015) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και της Ειδικής Κατασταλτικής Αστυνομικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, ένας (1) 38χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος του, εκκρεμούσαν δύο (2) Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, δύο (2) αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, με συνολική ποινή -12- ετών κάθειρξης, καθώς και δύο (2) αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ναυπλίου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με συνολική ποινή -18- μηνών φυλάκισης.

Επιπλέον, σε βάρος του 38χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Επτά (7) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM και πέντε (5) μηχανήματα, το νόμιμο της κατοχής το οποίων ερευνάται.
  • -1750- κιλά χαλκού, συνολικής αξίας -9.000- ευρώ, προερχόμενα από καλώδια της Δ.Ε.Η..
Επίσης, στα πλαίσια της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμα επτά (7) άτομα ηλικίας από 30 έως 55 ετών, αντίστοιχα, γιατί ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους, ενώ σε βάρος του ενός 41χρονου, εκκρεμούσε και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, για κλοπή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως .
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.