8/3/16

Πληρώνουν άλλοι για το ξύλο


Ευθύνες σε πέντε αστυνομικούς για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

Ευθύνες σε πέντε αστυνομικούς, μεταξύ αυτών και ο συνοδός – φρουρός του Γ. Κουμουτσάκου – επιρρίπτει το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ποντιακών συλλόγων.
Eντοπίζονται ευθύνες για τον αστυνομικό διευθυντή, που ήταν επικεφαλής των δυνάμεων στο Σύνταγμα, για τον επικεφαλής της ομάδας από την Ασφάλεια και το τμήμα κρατικής, τον επικεφαλής ολόκληρης της διμοιρίας, που ήταν μπροστά στο περιστατικό, καθώς παρά το γεγονός ότι είδε το άτομο που χτύπησε τον κ. Κουμουτσάκο, δεν έκανε τίποτα για να τον συλλάβει.
Στην κατάθεση του ο επικεφαλής αστυνομικός της ομάδας που ήταν μπροστά στον ξυλοδαρμό είπε πως δεν είχε μαζί του ασύρματο για να καλέσει ενισχύσεις και πως λόγω της γρήγορης εξέλιξης των γεγονότων είχε ως πρώτο μέλημα να προστατεύσει τον βουλευτή από κάτι χειρότερο.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν ειδοποίησε το κέντρο επιχειρήσεων για να λάβει εντολές. Ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ δήλωσε πως ήταν μακριά από το περιστατικό, ενώ δεν πρόλαβε να ενημερώσει γρήγορα για τα όσα συνέβησαν.
Ο φρουρός του κ. Κουμουτσάκου είπε στους συναδέλφους του που έκαναν την διοικητική εξέταση πως είχε παραμείνει στο περιστύλιο της Βουλής και δεν είχε κάνει νωρίτερα κατόπτευση του χώρου, προτού ο Γ. Κουμουτσάκος πάει εκεί.
Ο ίδιος είπε πως δεν είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους της αστυνομίας ότι ο βουλευτής θα πήγαινε στη εν λόγω συγκέντρωση. Στην περίπτωσή των πέντε αστυνομικών είναι ανώτατες πειθαρχικές ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν αφορούν χρηματικά πρόστιμα.