4/3/16

Άδειες οπλοφορίας απ' τον πεθαμένο


Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 46χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Συγκεκριμένα από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας προέκυψε ότι ο 46χρονος προέβαινε, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2015, στην παραγωγή πλαστών-ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, τα οποία έφεραν την σφραγίδα και την υπογραφή θανόντα, από τον Μάρτιο του 2015 ιατρού, και τα οποία διέθετε σε πελάτες του προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη χορήγηση αδειών κατοχής πυροβόλων όπλων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα που διατηρούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα (10) πλαστά-ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά τα οποία έφεραν την σφραγίδα και την υπογραφή του προαναφερόμενου θανόντα ιατρού.
Από τον έλεγχο στο αρχείο του αρμόδιου Τμήματος, προέκυψε ότι με τη χρήση παρόμοιων πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών είχαν εκδοθεί δεκαπέντε (15) άδειες κατοχής πυροβόλου όπλου, επ’ ονόματι ισάριθμων ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.
Επιπλέον, μετά από έλεγχο σε γραφεία σκοπευτικού συλλόγου, διαπιστώθηκε ότι εντός του ειδικού χώρου φύλαξης αλλά εκτός του χρηματοκιβωτίου, είχε εναποτεθεί μεγάλος αριθμός φυσιγγίων άτακτα διασκορπισμένα στο πάτωμα. Συνελήφθη ο 41χρονος ημεδαπός γραμματέας του συλλόγου για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.