9/3/16

Κατόρθωμα ...

Στα γύρω στενά της Βικτωρίας

Αδειασε η πλατεία Βικτωρίας, στα γύρω στενά πρόσφυγες - μετανάστες

Λίγα 24ωρα μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Βικτωρίας και την μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας, συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και καλλωπισμού των παρτεριών, ενώ την Τρίτη φύτεψαν στα παρτέρια γκαζόν και φυτά.
Στην πλατεία παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίοι ενημερώνουν τους πρόσφυγες που φτάνουν εκεί ότι εάν θέλουν μπορούν να τους μεταφέρουν σε κέντρα φιλοξενίας.

Ωστόσο, η πλατεία Βικτωρίας μπορεί να άδειασε, όμως γέμισαν οι γύρω δρόμοι και τα πεζοδρόμια και κυρίως η οδός Χέυδεν. Πρόσφυγες και μετανάστες αναζητούν εκεί επαφές που θα τους οδηγήσουν στην Ειδομένη.
Χθες, από τον Ελαιώνα όπου βρέθηκε, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης δήλωσε ότι στην περιοχή περιμετρικά της πλατείας Βικτωρίας επανέρχεται σταδιακά η αποκατάσταση της κανονικότητας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε ως «πρώτη νίκη» την απομάκρυνση των προσφύγων από την πλατεία, ενώ προσέθεσε πως θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση βαθμιαία, σε συνεργασία με την αστυνομία και με τις προνοιακές υπηρεσίες του κράτους.

«Ως δήμος προσπαθούμε όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει να τις εκπληρώσουμε ισόρροπα: προασπιζόμενοι, πρώτα απ' όλα τα συμφέροντα και την κανονικότητα της πόλης, αλλά και επιτελώντας το καθήκον μας σύμφωνα με τους ορισμούς του διεθνούς δικαίου για την προστασία των προσφύγων» ανέφερε.