2/3/16

Με τοκάρεφ

Τα Ντοκουμέντα



Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, διμελής εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες στη Χίο.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, συνελήφθησαν, προχθές (28-02-2016) το βράδυ στην πόλη της Χίου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ο 27χρονος κατηγορείται επίσης για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της απόδρασης κρατουμένου.

Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος και 41χρονος εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους του οχήματος, τα παρακάτω:
  •  ένα πιστόλι και μια γεμιστήρα με 5 φυσίγγια
  •  ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
  •  διάφορα έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις
  •  γάντια και διάφορα είδη μεταμφίεσης
  •  πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
  •  μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και τιμαλφή
  •  το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και 70 λίρες Αγγλίας
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 27χρονος και ο 41χρονος, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα της τελευταίας εβδομάδας, τέσσερις (4) τουλάχιστον κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Χίου, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 60.000 ευρώ. Οι κλοπές διαπράχθηκαν σε σπίτια, στην πόλη της Χίου, καθώς και στις περιοχές Θυμιανά και Λευκώνια.
Ως προς τη μεθοδολογία τους, οι συλληφθέντες, δρώντας πρωινές και απογευματινές κυρίως ώρες, εντόπιζαν οικίες, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας εισόδους ή παράθυρά τους και ακολούθως, αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα μεγάλης αξίας.
Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι ο 27χρονος είχε αποδράσει, προ διετίας περίπου, από σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, όπου κρατούταν, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε επίσης απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Βορείου Αιγαίου, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Τα παραπάνω αντικείμενα και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες συναφείς πράξεις.