17/2/16

Μιλά και ο Βαρβιτσιώτης


Πως την πάτησες Όλγα;
Σου πέφτουν λίγα τα γαλόνια του Όλγα;

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, Βουλευτής Ευβοίας, κύριος Σίμος Κεδίκογλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση για τον νέο Αρχηγο του Λιμενικού Σταμάτη Ράπτη [φωτο]:

«Τα κομματικά κριτήρια στις κρίσεις του Λιμενικού Σώματος είναι τόσο προφανή, που δεν αξίζουν σχολιασμό. Η εξοργιστική απορία όμως, αφορά τη χρονική συγκυρία των κομματικών εκκαθαρίσεων. Με το προσφυγικό να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και την κυβέρνηση να αναγνωρίζει την ανικανότητά της, αποδεχόμενη ακόμα και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια να χάνει μαζικά ανώτατους αξιωματικούς με επιχειρησιακή εμπειρία και επάρκεια;»
Υπενθυμίζεται ότι για να πραγματοποιηθεί η παραπάνω αλλαγή στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος αποστρατεύτηκαν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένταση στο εσωτερικό του Σώματος.  
Σε απάντηση της κοινής δήλωσης – Δελτίου Τύπου, της Βουλευτού ΝΔ Α΄ Αθηνών, Όλγας Κεφαλογιάννη και του Βουλευτού ΝΔ Ευβοίας, Σίμου Κεδίκογλου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει την αξιοπρέπεια των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και να τους αποδίδει κομματικές ταυτότητες. Το θράσος και η αναίδεια περισσεύουν.
Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ελήφθη με κύριο κριτήριο την επιτάχυνση της υπηρεσιακής εξέλιξης όλων των στελεχών του Σώματος, την ενθάρρυνση της ευγενούς υπηρεσιακής άμιλλας και ταυτόχρονα, τη διασφάλιση της συνέχειας και της ανάδειξης νέων επιτελικών στελεχών.
Το Σώμα έχει στέρεες και συνεκτικές δομές, τις οποίες, οι αλλαγές αυτές, θα ενισχύσουν περισσότερο.
Ευτυχώς για το Λ.Σ., τα στελέχη του, άνδρες και γυναίκες, δεν είναι λωτοφάγοι. Έχουν πολύ σκληρά βιώματα κομματικών εκκαθαρίσεων, στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν και μπορούν πια να συγκρίνουν.»