5/2/16

... [Μεγαλο]κοκάκιας ο Αλβανός

Τα Ντοκουμέντα



Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Αττικής, την Τρίτη (02-02-2016), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, η υπόθεση ως προς το ιστορικό της περιλαμβάνει την συστηματική πολυήμερη ανάλυση της μεθοδολογίας που ακολουθούσε ο 39χρονος στην τυποποίηση και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην συνέχεια τον συντονισμό και την εκτέλεση της αστυνομικής επιχείρησης που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη του.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς στην υπόθεση εμπλέκεται και συγγενικό πρόσωπο του 39χρονου, ένας ακόμη υπήκοος Αλβανίας, 25 ετών, ο οποίος αναζητείται.
Κατά την διάρκεια της αιφνιδιαστικής επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών, βρέθηκαν στην κατοχή του 39χρονου καθώς και στην κατοικία του, την οποία χρησιμοποιούσε ως εργαστήριο τυποποίησης της κοκαΐνης:
  •  συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 376,80 γραμμαρίων
  •  το χρηματικό ποσό των 5.230 ευρώ
  •  αυτοσχέδιο μεταλλικό καλούπι που χρησίμευε για την τυποποίηση της κοκαΐνης
  •  χάπια φαρμακευτικών σκευασμάτων
  •  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και άλλα αντικείμενα
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.
Ο 39χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό του 25χρονου συνεργού του βρίσκεται σε εξέλιξη.