16/2/16

Οι Ενωμοτάρχες






Πραγματοποιήθηκε στην όμορφη πόλη του Βόλου Πανελλαδική συνάντηση των αποφοίτων 77/78 της Σχολής Ενωμοταρχών του Π.Σ.Ο.Χ. Ρόδου.
Τα τότε 18χρονα παιδιά, είναι πλέον συνταξιούχοι αστυνομικοί, οι οποίοι  συναντήθηκαν, μετά από 30 περίπου χρόνια. Η συγκίνηση και η χαρά επικράτησε στη συνάντηση, η φόρτιση ήταν αναμενόμενη και τα συναισθήματα ανάμεικτα. Όλοι είχαν να θυμηθούν τόσα πολλά και παράλληλα είχαν να διηγηθούν ακόμη περισσότερα. Είναι γεγονός ότι ορισμένες στιγμές  πηγάζουν τόσα συναισθήματα που δεν είναι δυνατό να αποτυπωθούν σε λίγες γραμμές.
Τα νεαρά αγόρια του τότε, είναι πλέον μεσήλικες, με γκρίζα μαλλιά αλλά με την ίδια ζωντάνια στο βλέμμα τους διατηρώντας την αισιοδοξία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των πρώην δοκίμων ήταν μεγάλη παρά τα προβλήματα από την κακοκαιρία, τις απεργίες, τα μπλόκα κλπ.

Η συγκεκριμένη γενιά είναι η γενιά των μετέπειτα βαθμοφόρων της μετονομασθείσας από Ελληνική Χωροφυλακή σε Ελληνική Αστυνομία το 1984, είναι άξιο λόγου να τονιστεί ότι η σύγχρονη αστυνόμευση της κοινωνίας διαμορφώθηκε από την γενιά αυτή και οδήγησε την χώρα (από πλευράς εγκληματικότητας) σε υψηλό επίπεδο ασφάλειας συγκρινόμενη των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών.
Η ονομαζόμενη ως και «η σειρά της Ρόδου» προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία. Αποτέλεσε για 30 και πλέον έτη τη ραχοκοκκαλιά στην Ελληνική Χωροφυλακή και στη συνέχεια στην Ελληνική Αστυνομία. Αποφοίτησαν 800 συνολικά βαθμοφόροι οι οποίοι είχαν ασκήσει διοίκηση τότε ως Σταθμάρχες σε κάθε γωνιά της Ελληνικής περιφέρειας, υπηρετώντας με δικαιοσύνη  την κοινωνία.   

Από όλους εμάς είναι κατάθεση ψυχής όλα τα παραπάνω, είναι το λιγότερο δυνατό από την πλευρά μας, για να τιμήσουμε αυτούς που έκαναν τα μέγιστα και ταυτόχρονα να δηλώσουμε υπερηφάνεια που υπηρετήσαμε με ανιδιοτέλεια και αίσθηση του καθήκοντος την κοινωνία.